9 най-добри кухненски везни

Готви с точност и прецизност и бъди стриктен в диетите, които пазиш

5/5 - (3 гласа)

Имате ли нужда от кухненски везни за точно измерване на съставките във вашите рецепти, особено когато става въпрос за десерт? Или може би искате модел, който да използвате за претегляне на храната и калориите в нея, когато сте на диета? Намирането на продукт в тази категория не е лесно заради многобройните опции на пазара. За да улесним живота Ви, избрахме няколко от най-добрите кухненски везни. Сравнихме техните цени, параметри и търсене на пазара, за да създадем този уникален списък. Нашият списък включва някои от най-популярните продукти, които можете да намерите дори и онлайн. Надяваме се да ви помогнем в избора на най-подходяща кухненска везна за вас.

кухненски везни

Модели кухненски везни, препоръчани за вас

Ето списък на някои от най-популярните продукти от този вид, които можете да намерите и в онлайн пространството. Проучете ги и вижте кой от тях е най-подходящ за вас.

1. Електронна кухненска везна Star-Light KSC-5827SS

кухненски везни Star-Light KSC-5827SSТова е електронна кухненска везна, която ще ви помогне да измервате всичко възможно най-точно. Тя ще може да предложи стойности между 1 грам  и 5000 грама, така че можете да задавате както малки, така и големи количества съставки.

Този модел е изработен от неръждаема стомана и е издръжлив във времето, както и доста лесен за почистване. По отношение на последния аспект е по-трудно за бутоните. Тъй като те са класически и малки частици могат да навлязат в пространството по краищата им, което би било по-трудно да се премахне. Оборудван е с купа, за да измерва всичко възможно най-просто и се захранва от две AAA батерии.

Основните характеристики, присъстващи в този уред, са: функция TARA, LCD дисплей, индикатор за претоварване и индикатор за изтощена батерия. Размерите на този модел са 120 мм х 190 мм х 178 мм, а теглото му е само 530 грама.

 

Предимства

 • Това е добре направена, издръжлива кухненска везна, изработена е от неръждаема стомана.
 • Тя показва теглото в цифров формат, в диапазона от 1 грам до 5000 грама.
 • Предлага се с купа, която е полезна при претегляне на съставките.
 • Включва функцията TARA, за да започне притеглянето от нулата, след като поставите купата.

Недостатъци

 • Малки парченца храна могат да влязат в пространството между устройството и бутоните и те могат да бъдат доста трудни за премахване.

 

Купете това електронно устройство, за да можете да определите точно количеството съставки, които да включите в избраните от вас рецепти.

 

купи сега


2. Електронни кухненски везни Star-Light Slim Touch KSRW-1815

кухненски везни Star-Light Slim Touch KSRW-1815Когато търсите евтини и добри кухненски везни, насочете вниманието си към продуктите Star-Light. Това например е цифров модел, който измерва както количествата в грамове или лири, така и в милилитри или унции. В случай че определени рецепти използват други стандарти, различни от използваните у нас.

Тази електронна кухненска везна ще бъде подходяща за поне 1 грам съставки и най-много 5 кг, за да може да я използвате в много ситуации. Тя е снабдена с функцията TARA, която е много полезна за започване на измерването от нулата, когато предварително поставите купа върху везната. Тя има сензорни бутони, които улесняват почистването й.

Продуктът, който сега е представен на вашето внимание, е направен от стъкло, така че внимавайте при механични удари, тъй като той може бързо да се влоши. Има кръгла форма, с диаметър 185 мм. Захранва се от CR-2032, 3V литиева батерия, което не се среща много често.

 

купи сега


3. Електронни кухненски везни CEB1011

кухненски везни CEB1011Търсите евтина и добра кухненска везна? Виждали ли сте този модел? Това е модел, който можете лесно да си позволите и предлага добра точност. Като той измерва необходимото в диапазона от 10 грама до 5 килограма. Изработен е от пластмаса, включително и включената подвижна купа. Но имайте предвид, че според купувачите тя не изглежда много стабилна.

Този продукт е оборудван с редица полезни функции като COUNTRY (тежи от 0 след поставяне на купа върху него, ако желаете) и автоматично изключване (за удължаване живота на батерията). Този модел е цифров и се захранва от батерия CR 2032.

210 мм х 170 мм х 80 мм са размерите на тази кухненска везна. Тя е много лек модел, тежащ само 270 грама. За мнозина тя е считана за доста крехка и нестабилна. Доста неприятно нещо (от това, което казват потребителите) е фактът, че дисплеят се нулира доста бързо.

 

купи сега


4. Кухненски везни Tefal Optima BC5003

кухненски везни Tefal Optima BC5003Много домакини смятат този продукт за най-добрата кухненска везна. Това е цифрова версия, което означава, че можете да измерите точно желаните съставки, като точността е много добра. Изработен е от стъкло и е снабден със сензорни бутони. Те могат да бъдат по-трудни за експлоатация, в случай че имате мръсни ръце. Но пък те допринасят за по-ефективно почистване, тъй като няма места, през които малките частици храна да проникнат.

Тази кухненска везна, от Tefal, има максимален капацитет от 5 кг и минимум 1 грам и може да се използва и за измерване на течности. Но само в сантилитри и децилитри, а не в милилитри, което вероятно би било доста  по-трудно за вас. (1 cl = 10 ml; 1 dl = 100 ml). Захранването се извършва с батерии AAA и няма включена купа към модела. Но можете да използвате всякакъв тип купа, като повърхността за претегляне на везната е идеално права.

Тази кухненска везна има функцията TARA, за да започне измерванията от 0, след като поставите върху нея купа, в която ще претегляте съставките. Тя автоматично се спира след 3 минути бездействие от ваша страна и има кука на задната си част, която ще ви позволи да я закачите на стената, например. Тя има размери 18 см х 22 см х 3 см, а  теглото й е  2 кг.

 

Предимства

 • Този продукт ще ви помогне да теглите между 1 грам и 5000 грама, но може да се използва и за измерване на течности.
 • Той е изработен  от стъкло и има сензорни бутони, поради което изглежда много елегантно и се почиства много лесно.
 • Има полезни функции (СТРАНА, автоматично изключване) и е снабден с  кука за окачване на стената.

Недостатъци

 • За да претеглите течности, имате само мерни единици като сантилитри и децилитри, които не са много често срещани в рецептите и ще трябва да извършите преобразувания.

 

Това е електронен модел, изработен от стъкло и предлага добра прецизност и възможност за претегляне както на твърди, така и на течни съставки.

 

купи сега


5. Кухненски везни Tefal Optiss BC5125 Париж

кухненски везни Tefal Optiss BC5125 ПарижАко искате кухненска везна, на добра цена, задължително вижте този продукт. Това е цифров модел, който ще ви покаже точно теглото, което измервате. Можете да го използвате и за измерване на течности, за да можете с голяма точност да определите всички съставки, които ще използвате във вашите рецепти.

С помощта на това устройство ще можете да измерите минимално тегло от 1 грам и максимално тегло от 5 кг. Тази кухненска везна няма включена купа за претегляне в пакета. Но пък е оборудвана с функцията COUNTRY, която нулира всичко от 0, когато го натиснете. По този начин теглото на купата няма да бъде взето под внимание или можете постепенно да добавяте съставки, без да премахвате вече включените.

Тази кухненска везна е направена от стъкло и има сензорни бутони, поради което ще бъде лесна за почистване, но няма да бъде твърде устойчива в случай на механични удари. Тя се спира автоматично, ако не се използва известно време. И се захранва  от 2 батерии LR03 AAA, като е снабдена с прибираща се кука за съхранение. Има размери 175 мм х 215 мм х 22 мм.

 

купи сега


6. Механична кухненска везна с купа Laica LC7107

кухненски везни Laica LC7107Ако това, което искате да си купите, е механична кухненска везна, препоръчваме ви този модел. Той ще ви помогне лесно да измервате по класическия начин всички съставки, от които се нуждаете за рецепта или храна, която ядете, за да отслабнете. Това е подходящ вариант за хора, които не искат да се затрудняват чрез натискане на бутоните, а просто искат да поставят необходимите предмети в чинията и да видят теглото им на дисплея.

Този продукт има голям циферблат, който е лесен за четене, както и включена купа. По отношение на подробностите, свързани с начина, по който работи, трябва да знаете, че може да премерва максимално само 3 кг, а разделението за измерване е 20 грама. Не е подходящо за вас, ако искате да измервате много точно и прецизно, грам по грам. В случай, че претеглянето не започне от 0, имате колело за нулиране, което ще ви помогне да го настроите.

Този модел е направен изцяло от пластмаса и  лесно се почиства, но не е изключително устойчив, ако го изпуснете от ръката си или ако поставите много горещи съдове около него. Той е с размери 15,8 см х 20,6 см х 21,9 см и има тегло 0,61 кг.

 

Предимства

 • Това устройство се препоръчва за домакини, които искат да претеглят необходимото с класическо устройство, без да използват всякакви бутони за включване или захранване на батерии.
 • Той е лесен  за използване и мери  съставки максимум до 3 кг.
 • Също така и се доставя с купа, която ще ви бъде много полезна.

Недостатъци

 • Не е подходящ за хора, които искат да измерват всичко с голяма прецизност, тъй като това е механичен модел, който има измервателно разделение от 20 грама.

 

Това е механична кухненска везна, която ще ви помогне да определите колко ще използвате от дадена съставка, без да се налага да натискате някакви излишни бутони.

 

купи сега


7. Професионална кухненска везна Star-Light Professional KSW-Pro1000

кухненски везни Star-Light Professional KSW-Pro1000Тази електронна кухненска везна е по-специална версия от това, което представихме до момента. Тя е професионален модел, който освен точно измерване на количеството съставки, които му поставяте, е в състояние да изчисли и калориите за 999 вида храни. Като всичко е много просто, като се използват кодовете, които са посочени в ръководството от производителя.

На пръв поглед определено ще забележите, че това устройство е изключително специално. То има много сензорни бутони, на които са изписани различни букви, цифри или символи, за достъп до различни функции. Като например – съхраняване на използвана храна, направа на пълна чиния, тежаща от 0 (СТРАНА), показваща калории / сол / протеин / мазнини / въглехидрати / холестерол / фибри, промяна на мерната единица и др. Оборудван е и с автоматично изключване, осветен LCD дисплей, индикатори за ниска батерия и претоварване.

Тази кухненска везна има максимален капацитет от 5 кг. Тя се захранва  от три AAA батерии и е изработена от стъкло. Не включва мерителна купа в пакета. 220 мм х 153 мм х 20 мм са нейните размери, а  теглото й е само 500 грама.

 

купи сега


8. Кухненски везни Heinner HKS-5SL

кухненски везни Heinner HKS-5SLHeinner има едни от най-добрите кухненски везни на пазара и този продукт е един от тях. Това е електронно устройство, което измерва точно в диапазона от 1 g до 5 kg и има точност от 1 грам.

За да може да го използвате за измерване както на течни, така и на твърди съставки, тази кухненска везна, от Heinner, има бутон, който ви позволява да промените мерната единица (g, ml, fl.oz, lb: oz). Тя също така има функцията TARA, която ви дава възможност за претегляне от 0, дори ако вече имате нещо на чинията или в купата. Тя автоматично се изключва след период на бездействие от ваша страна и ви показва кога е претоварена или кога е изтощена батерията й.

Този модел е изработен от пластмаса и има кръгла форма. Размерите й обаче не са посочени. За да направи необходимите настройки има класически бутони, които позволяват на малки частици да проникнат между тях и устройството, което води до по-трудното й почистване. За да работи, й е необходима 3V CR2032 литиева батерия.

 

купи сега


9. Кухненски везни Heinner Quick 3000

кухненски везни Heinner Quick 3000Heinner Quick 3000 е кухненска везна на добра цена, която показва данни в цифров формат на дисплея си. Тя е много точна и може да измери максимално тегло от 3 кг. Не се притеснявайте – тя има индикатор, който ще ви каже дали надвишавате тази стойност. Можете да я използвате и за течности, като имате възможност да промените единицата от грамове на милилитри.

Полезните функции, присъстващи в този модел, са: автоматично изключване, ако го забравите включен, индикатор за изтощена батерия, за да го промените във времето и СТРАНА, което позволява възобновяване на измерванията от 0, дори ако на устройството вече има определено количество. Някои потребители се оплакват, че цифрите на дисплея изчезват твърде бързо, което е неприятно.

Този артикул е снабден и с прозрачна купа с капацитет от 2,5 литра. Изработена е от пластмаса и е много лесна за почистване. За да се захрани, й е необходима батерия CR2032. Размерите на тази кухненска везна не са посочени в онлайн средата.

 

купи сега


Ръководство на купувача

Не е много лесно да се направят поредица от мнения за най-добрите кухненски везни, тъй като на някои от тях изглеждат банално прости продукти и не е твърде сложно да оставят онлайн подробности за това как работи такъв елемент. Но когато искате да закупите модел, който ще ви бъде наистина полезен, трябва да го изберете съзнателно, като вземете предвид редица важни критерии за подбор. Ще ви кажем най-важните от тях.

кухненски везниТипове кухненски везни

Изборът на подходяща за вас кухненска везна се прави предимно според вида й. Можете да избирате между следните видове:

Механична кухненска везна

Това е опцията за хора, които не се нуждаят от много добра точност при измерване на определени количества. За да функционира, тя използва пружина, която чрез натискане показва силата с помощта на градуиран елемент.

Такова устройство не се нуждае от батерии, за да работи и се ремонтира лесно. То е издръжливо във времето и е достъпно по отношение на разходите за придобиване.

Цифрови кухненски везни

Устройства от този тип също отчитат тежестта механично, но имат възможност да я превърнат в цифров резултат и след това да покажат всичко на дисплея си. Те имат много добра точност, като посочват точно всеки грам, така че да следвате стриктно всяка рецепта.

За да работят, те трябва да се захранват от батерии и са малко по-скъпи от механичните варианти. Като електронни компоненти, те могат да бъдат повредени, ако се използват дълго време в условия на висока влажност или ако изпускате различни течности върху тях.

кухненски везниХарактеристики, свързани с мярката

Ето някои подробности, които трябва да следвате:

Капацитет

Ще ви даде информация за минималното и максималното тегло, което кухненската везна може да измери. По този начин ще разберете дали е достатъчно или не за това, от което се нуждаете.

Точност

Тази подробност не присъства при всички модели, но е добре да я спазвате, ако искате всичко да е възможно най-точно. Избягвайте модели с точност по-малка от 1 грам.

Мерна единица

Ако искате лесно да измерите количествата в различни стандарти, тази подробност ще е много важна за вас. Има модели, които до грамовете също ще показват милилитри или други стойности, използвани в други страни, като например lbs. (паунда), ет. унция (течна унция).

кухненски везниОсновни характеристики

Когато купувате кухненски везни, на добри цени, ще искате те да имат серия от функции, които да ви помогнат да имате приятно изживяване в кухнята и да използвате устройството бързо и лесно. Ето списък на някои от най-важните характеристики на една кухненска везна, според потребителите.

Нулево ниво (STRONG)

Това е функция, която ви позволява да нулирате всичко, след като сте поставили определена купа на везната. Много е полезно за модели, които нямат купа, включена в опаковката, или за случаите, когато искате да измервате директно в съда, в който правите изчисленията.

Автоматично изключване

Тази функция ще ви помогне да спестите енергия от батерията, тъй като устройството ще се изключи автоматично, когато не го използвате за определен период от време.

Основа против хлъзгане

Тази функция е полезна, за да направим всичко възможно най-стабилно, особено когато говорим за хлъзгави повърхности, които обикновено намираме на кухненски маси и плотове.

Индикатор за претоварване

Тази функция ще ви уведоми, когато надвишите теглото, прието като максимум от кантара. По този начин ще знаете кога да не слагате повече тежест върху везната.

Включена купа

Не всички кухненски везни  имат измервателна купа, но тя може да бъде много полезна за всеки, който се нуждае от такъв продукт.

Сензорни бутони

Да, може да е по-лесно да натискате класически бутони, но когато дойде време да ги почистите, няма да е много лесно. Най-добре би било в този случай да изберете тактилни варианти.

кухненски везниМатериали

Не всички продукти от този вид са направени от едни и същи материали. Най-често срещаните, които ще намерите са: метал (устойчивост във времето, лесна за почистване, ако я изтървете на пода – ще има малък шанс за повреда), пластмаса (най-често срещана, достъпна цена, разнообразие от цветове, средна устойчивост на механични удари) или стъкло (приятен и елегантен дизайн, доста лесно се почиства, но не е много издръжлив, ако поставите нещо по-тежко върху него или го изтървете на пода, много вероятно е да се счупи).

Размери

Цифровите модели обикновено са фини и имат малки размери (например 20 см х 18 см). Механичните модели могат да бъдат малко по-обемни, поради системата, която имат (например 28 см х 28 см х 22 см). Тези модели, които са с купа също ще заемат повече място в кухнята, защото самата купа също се взема предвид.

Това са критериите за подбор, които трябва да вземете предвид, когато искате да закупите устройство, което ще ви помогне да измервате възможно най-точно съставките, които използвате в определени рецепти .

кухненски везниХненска везна

Много хора вече имат специални везни в кухнята, които измерват съставките или порциите храна. Кога имате нужда от такива предмети?

Когато приемате режим за отслабване и спазвате диети

Ако имате проблеми с наднорменото тегло и искате да наблюдавате всичките си хранения, претегляйки храната си преди или след готвене, определено имате нужда от такова устройство. То ще ви каже точно колко грама имате от определена съставка или колко стотици грама има във вашата порция храна.

След това проверете колко калории има всяка храна, дали сте сложили достатъчно храна в чинията си или е твърде много в сравнение с препоръчаното в диетата, която спазвате.

 

Когато готвите и искате стриктно да следвате рецептите

Лесно е да разберете колко означават 250 грама брашно или мляко, 100 грама захар или 2 супени лъжици масло. Дори не ви е необходима везна, защото винаги имате под ръка купи, които да имат измерители върху тях , като се има предвид факта, че знаете, че чаша тежи около 250 грама, половин чаша около 125 грама и т.н.

Но ако става въпрос за тежести като 13 g захар, 40 g масло, 175 ml мляко и т.н., ще бъде по-трудно. В такива случаи  кухненската везна като Tefal Ovelys bc5220v0, Heinner Quick 3000 или E-Boda CEB1011 ще ви бъде изключително полезна. Ще можете да включите точни количества, така че крайният резултат да е очакваният от вас.

кухненски везниКулинарията е едно изкуство. За да приготвите едно вкусно ястие или страхотен десерт, Вие не само трябва да притежавате талант, но и прецизно да следвате рецептите, които готвите. За тази цел, всяка съвременна домакиня трябва да притежавакухненска везна.

Това устройство е абсолютно задължително, ако искате да постигнете добри резултати в кулинарията. Везнатапозволява да претеглим с точност всяка една съставкаследвайки инструкциите в рецептата и по този начин редуцира до минимум възможността от грешки.

Кухненската везна е много полезна, лесна за използване и позволява смесването на много съставки в един съд. Това ще Ви спести излишно миене на съдове, както и безспорно ще съкрати времето за приготвяне на вкусно ястие.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.