9 най-добри месомелачки

Направи любимите на семейството домашни кюфтенца, наденички и куп други ястия с мляно месо

5/5 - (2 гласа)

Представяме ви един незаменим уред в кухнята – месомелачки, предвид това че са бързо средство за обработка на месо за вкусни ястия. Месомелачката е незаменим инструмент в домакинствата, които предпочитат месни ястия, получени у дома, от кюфтета и руло Стефани до ароматни колбаси за зимните празници или вкусни наденици, които с удоволствие придружават студена бира или греяно вино. Ако имате нужда от такова устройство, но не сте от типа хора, които анализират пазарните предложения за дълго време, но сте по-скоро човек на действията, който иска бързи резултати, можете да разрешите проблема, като разгледате директно опциите, въведени  в класацията на това ръководство.

Разбира се, с течение на времето нещата са се развили от ръчната месомелачка, използвана от нашите баби и майки, до наши дни, когато електрическите са с много по-голямо търсене, много по-ефективни и мощни. Електрическата месомелачка може да се използва и за много други храни, тъй като е многофункционален уред, който ще видите, че ще улесни работата ви в кухнята. Изборът на най-добрия модел месомелачки зависи много от вида на предпочитаните от вас ястия, честотата, с която готвите и количеството храна. За по-голямо семейство ще ви е необходимо устройство с по-голяма мощност, щедра способност за кълцане и персонализирани аксесоари.

 месомелачки

Как да изберем добра месомелачка?

Ръководство на купувача

Въпреки че домашното готвене се е превърнало в навик на много хора, който е загубил популярност в последно време, всяка модерна кухня трябва да бъде оптимално оборудвана, за да осигури подходящите средства за приготвяне на различни видове храни ефективно и своевременно.

Следователно на пазара има редица специфични домакински уреди, които са  предназначени да улеснят работата ви в кухнята, много от които дори са многофункционални уреди. Несъмнено един от най-популярните артикули в тази категория е месомелачката.

Откакто се управлява ръчно, този уред става незаменим за всяка кухня и всяка домакиня. А и сега, в наши дни, моделите с електрическо задвижване са много популярни на пазара.

Първоначално този уред се използва строго само за смилане на месо, но моторизираните варианти са многофункционални, поради което много потребители се стремят да определят коя е най-добрата електрическа месомелачка, допълвайки арсенала си от кухненски прибори.

В това отношение пазарът е много разнообразен и предлага безброй възможности, но за да знаят как да направят правилния избор, много потенциални купувачи се нуждаят от предварителна информация и познания за най-добрите електрически месомелачки. Така че, ако сте сред тези, които търсят евтини и добри месомелачки, трябва да вземете предвид следните прости параметри.

 месомелачкиМощност на двигателя

Мощността на двигателя може да бъде умерена ( от 1000 W до 1500 W) и висока ( от 1500 W до 2000 W). Това е аспект, който повечето професионални готвачи вземат предвид, тъй като им позволява да определят работата на устройството. Стойността му се изразява във ватове и можете да видите колко бързо работи избраният модел в зависимост от нея. Колкото по-голяма е мощността на двигателя, толкова по-лесно ще ви бъде да използвате устройството.

В същото време консумацията на енергия ще бъде съизмерима с предоставената мощност. Но ако вземете предвид скоростта на обработка на храната, мощните машини няма да консумират прекалено много енергия. Тъй като изпълняват задачите си бързо и са свързани към електрическата мрежа за по-малко време от тези, които работят бавно.

Скоростта, с която работи такова устройство, е вторичен индекс. Той трябва да се регулира на стъпки чрез функции, а по-мощните модели трябва да бъдат оборудвани с повече предавки. Следователно можете да разберете дали имате работа с ефективна месомелачка и по отношение на съответните опции и дали е най-добрата месомелачка за вашата лична кухня.

В заключение, устройствата с висока мощност на двигателя ви позволяват да спестите повече време и енергия от тези с ниска мощност. Цените варират в зависимост от този аспект, като са по-високи за ефективните продукти. От тази гледна точка е препоръчително да не се пести, защото по-голямата инвестиция, която се прави в дългосрочен план за високоефективен модел, ще бъде много по-полезна.

 месомелачкиФункции

Ефективният модел ще бъде оборудван главно с най-търсените функции. А именно – контрол на скоростта и функция за заден ход.

Първата функция също така предоставя индекс на съотношението между времето за нарязване и количеството на обработената храна. В повечето случаи производителите представят преработвателния капацитет в описанията на продуктите, който има средна стойност от 1,5 Kg в минута.

Всичко, което надхвърля този индекс, е месомелачка с висока производителност. Трябва да се оценят икономичните модели, които позволяват регулирането на най-малко 2 етапа на скоростта, като помагат на потребителя да определи приоритетите си за подготовка според избраната рецепта. Повечето потенциални потребители се стремят да търсят модели, оборудвани с възможно най-много предавки, за които мощността на двигателя трябва да е по-добра.

Функцията за обръщане е начин за предотвратяване и отстраняване на ситуации, при които месомелачката се разбива. По принцип тази функция обръща посоката на въртене на ножовете вътре в уреда, за да ориентира обработения материал обратно към устната кутия.

Също така тази опция е ефективна за изпразване на машината след процеса на кълцане, без да се допуска оставането на отпадъци от храна. Като цяло функциите са много важни критерии, тъй като те могат да покажат коя е най-добрата електрическа месомелачка, от гледна точка на разнообразието й от възможности.

 месомелачкиНадеждност

Това е друга много важна област и се отнася главно до безопасността при употреба и на второ място към поддръжката и дълготрайността на уреда. Преди да закупите евтини и добри месомелачки, добре е да се уверите, че са изградени така, че да предлагат пълна безопасност при извършване на различни дейности с тях. Натискащият щепсел е аксесоар, който не трябва да липсва в оборудването на електрическата месомелачка.

Също така, продуктът ще бъде снабден с функция за заключване, за да не се допуска случайно разглобяване по време на работа с него. В допълнение към тези мерки е добре избраният от вас продукт да има и противоплъзгащи крачета за по-добра стабилност при работа с него.

По отношение на здравината се вземат предвид материалите, които са част от продукта. Трупът трябва да бъде направен от твърд материал, а ножовете и ситата от неръждаема стомана. В същото време качеството на ножовете и другите компоненти ще бъде ясен показател за издръжливост.

Като условия за поддръжка, отделящите се компоненти трябва да могат лесно да се дезинфекцират и в съдомиялната машина. Много марки производители предоставят множество резервни части за ситуации, при които някои от компонентите на модела са повредени.

 месомелачкиАксесоари

Това са елементи, които показват степента на многофункционалност на една месомелачката. Удобният модел ще бъде оборудван с няколко различни аксесоари за няколко режима на рязане. Всяко устройство трябва да бъде придружено от поне 3 вида сито, за да се получи ситно нарязана, средна или едро нарязана  храна. Устройствата с висока производителност са оборудвани с много повече аксесоари.

Продуктите, които са придружени от специални аксесоари, могат да се използват и за приготвяне на домашни колбаси. Те имат ефективни ножове за смилане на бисквити, аксесоари за обработка на плодове и зеленчуци и дори регулируеми сита за приготвяне на доматен сок. Също така, незаменим аксесоар, особено от гледна точка на безопасността при употреба, е притискащата запушалка, която позволява на храната да се утаи във фунията за пълнене.

 месомелачкиХарактеристики

За да знаете колко удобно ще бъде да използвате най-добрата избрана от вас месомелачка, е необходимо да следвате някои параметри, включени в тази категория. А именно – произведеният шум, размерите, теглото, дължината на захранващия кабел, опцията за лесен монтаж и др.

Повечето фактори са детайли, свързани с оптимален дизайн, показващи колко тихо е устройството или колко лесно се борави с него. Препоръчваме ви устройства, които произвеждат средно 60 dB, максимум 70 dB, защото всичко, което надвишава тези стойности, се счита за шумно.

Размерите на устройството и теглото му трябва да са възможно най-малки, за да позволят лесното му съхранение. А захранващият кабел изисква приемлива дължина за кухнята, в която ще използвате продукта. Сглобяването трябва да се извършва лесно и интуитивно, чрез автоматична система за закрепване с бутон за изваждане.

 месомелачкиЦена

Това също е критерий, който трябва да се има предвид при покупката на такъв тип уред. Потенциалните купувачи могат да определят начална цена за инвестицията, която ще подготвят, и в зависимост от нея да търсят най-ефективния модел за личната кухня. Добре е първо да спазвате критериите за ефективност, които търсите, след което да отделите от множеството оферти моделите, които ще отговарят на тези изисквания, след което ще изберете най-близкия до общите средства, с които разполагате.

Във връзка с това е важно да се следват аспекти, свързани с производителя на избрания модел, като се вземе предвид факта, че реномирани компании винаги ще предлагат качествени продукти, тествани за надеждност. Въпреки че може да са малко по-скъпи от евтините модели на пазара, дългосрочната инвестиция си заслужава тази жертва.

Тъй като вече имате всички тези мнения за най-добрите електрически месомелачки, можете лесно да изберете желания от вас модел. На тези, които се чудят къде да намерят най-добрите месомелачки, за да бъдат закупени на изгодни цени, ние им препоръчваме да си купят такова устройство от интернет. Освен факта, че спестява ценно време, офертата е същата, може би дори по-разнообразна и по-удобна като намаленията на цените. Също така, гаранцията на продуктите остава същата и ако избраният модел не ви харесва, можете да го върнете или замените.

 месомелачки

Най-добри модели месомелачки, препоръчани за вас

1. Месомелачки Philips HR2709/20

Месомелачки Philips HR2709/20Месомелачката Philips  е компактен модел със средна мощност, който има предимството да бъде изработен от качествени материали и е издръжлив във времето. Съединителят и ножът са изработени от неръждаема стомана, за да бъдат по-устойчиви и по-лесни за почистване. Този модел има специална система за почистване под течаща вода, която намалява времето, прекарано в хигиенизиране на цялата машина. Philips HR2709/20 нарязва до 1,7 кг. / мин. месо, бързо и ефективно, благодарение на мощния си двигател. Дизайнът е компактен в сравнение с други модели месомелачки, тъй като е много по-лесен за съхранение в кухнята. Пакетът включва и аксесоар за пълнене на колбаси с месо.

 

Предимства

 • Моделът има капацитет от 1,7 кг. / мин.
 • Моделът разполага и с аксесоар за пълнене на колбаси
 • Тази месомелачка има изключително компактен дизайн

Недостатъци

 • Има малко по-висока цена в сравнение с други уреди в тази категория
 • Има по-ниска мощност от 1600 W

 

купи сега


2. Месомелачки Bosch MFW67440

Месомелачки Bosch MFW67440Почитателите на традиционните ястия и хората, които обичат рецепти с кайма, ще бъдат зарадвани от този модел на Bosch, който е с мощен двигател и висока скорост на обработка. Включете на 2000 W мощност и прекарайте през ножа до 3,5 кг храна в минута. Това означава, че ще приключите с подготовката на голямо количество храна за по-малко от 1 час.

Този модел е оборудван с крака против хлъзгане, така че работната сила няма да създава проблеми по отношение на стабилност и баланс. В списъка с аксесоари, които придружават това устройство, ще намерите три ножа, от 3 мм, 4.8 мм и 8 мм, 2 броя за смачкване, фуния за колбаси и тава за пълнене, необходими за ефективното зареждане на машината.

Пакетът за доставка включва и преса за изтласкване на месо или зеленчуци, която според оценките на хора, които вече са тествали продукта, няма да ви е необходима. Машината обикновено кълца по-бързо, отколкото се приготвят парчетата храна. Месомелачката има хубав външен вид и включва място за съхранение на кабели, което ви помага да спестите място в кухнята си. Не се  включва аксесоар за доматен сок в пакета.

 

Предимства

 • Има мощен модел мотор, от 2000 вата, за бърза обработка на различни видове месо.
 • Работи със скорост от 3,5 кг / мин., което значително намалява времето за приготвяне на рецепти.
 • Тя има неплъзгащи се крачета, които осигуряват стабилност.
 • Тя включва разнообразие от аксесоари, необходими за ефективно използване.

Недостатъци

 • Сред аксесоарите не присъства този за получаване на доматен сок.

 

купи сега


3. Месомелачки Philips HR2709 / 20

Месомелачки Philips HR2709 / 20В своята гама Philips HR2709 / 20 е евтина и добра месомелачка, която си струва да имате в кухнята си. Общата мощност на устройството е 1600 W, като то е в състояние да работи при номинална мощност от 450 W. Работната му способност е 1,7 кг месо в минута, подходящо е за хора, които искат да обработват големи количества храна за възможно най-кратко време.

Ножът за рязане е изработен от неръждаема стомана и е с добра устойчивост. Входната тава е просторна, изработена от много устойчива пластмаса, която не цапа. Освен това в опаковката ще намерите специалния аксесоар за пълнене на колбаси, един от най-ценените инструменти.

С този продукт Philips предлага ефективен, мощен и надежден работен инструмент, на който може да се разчита дълго време. Ако искате устройство, което се разглобява и почиства бързо и лесно, нашата препоръка е ясна.

 

Предимства

 • Месомелачка с добра работна мощност и капацитет
 • Изработена е от трайни и устойчиви материали: пластмаса и неръждаема стомана
 • Включва един от най-ценените  аксесоари – за пълнене на колбаси
 • Лесно се почиства и лесно се поддържа.

Недостатъци

 • Този модел не включва други аксесоари, които биха го превърнали в многофункционален продукт.

купи сега


4. Месомелачки Heinner MG1500TA-GR

Месомелачки Heinner MG1500TA-GRАко искате да добавите към списъка с кухненски прибори, с които се гордеете, и месомелачка, която можете да използвате и за приготвяне на вкусен доматен сок, съветваме ви да разгледате като опция тази техническа версия от Heinner. Това е модел със средно техническо представяне, което означава двигател с мощност 1600 вата и скорост на кълцане от 1,2 кг / мин. Но е напълно достатъчен за използване в собствената ви кухня, ако не приготвяте такива продукти интензивно и в големи количества.

За да защити двигателя, уредът е снабден с термостат, който го спира автоматично, когато се нагрее твърде много по време на употреба. Така че няма да се налага да внимавате толкова много и  да го изключвате от време на време, за да се  охлажда.

Моделът включва и обратна функция. Тя е полезна, когато нещо не е наред и трябва да върнете малко състав. Тази месомелачка има и аксесоар за колбаси и домати, голяма входна тава и 3 метални сита с размери 3, 5 мм и 7 мм. С тях  можете да променяте степента на смачкване на храната в зависимост от предпочитанията ви и вида на приготвяната храна.

 

Предимства

 • Включва специален аксесоар за получаване на доматен сок.
 • Има двигател със средна мощност (1600 вата), подходящ за използване в семейната кухня.
 • Оборудвана е с термостат за защита на двигателя в случай на прегряване.
 • Придружена е от три ножа, които са с различни размери.

Недостатъци

 • Ниска скорост на рязане в сравнение с други модели месомелачки от същата категория.

 

купи сега


5. Месомелачки Bosch MFW45020

Месомелачки Bosch MFW45020Bosch, който е друг добре известен производител на уреди, предлага на потенциалните потребители високоефективен продукт под формата на месомелачка модел MFW45020. С мощност на двигателя от 1600 W, това устройство успява да обработва оптимално големи количества храна, с капацитет от 2,7 Kg в минута. Функциите включват една скорост и функция за заден ход, заедно с редица други аксесоари, които  са добре дошли във всяка една кухня.

По този начин устройството е оборудвано с аксесоар за колбаси и наденици, 2 сита с различни размери, аксесоар за избутване на храната във фунията за хранене, тава за хранене и контейнер, в който всичко това може да се съхранява. Продуктът е изработен от висококачествени материали. Ножовете са изработени от неръждаема стомана, а устройството е с ергономичен дизайн и е  снабдено с дръжка, която осигурява лесно боравене.

Надеждност дават и краката с гумени тапички, които позволяват оптимална стабилност по време на работа. Моделът има размери 254 мм x 295 мм x 199 мм и тегло от 4.45 кг.

 

Предимства

 • Оборудван е с високоефективен двигател с мощност от 1600 W.
 • Този модел може да обработи своевременно големи количества храна, 2,7 кг в минута.
 • Оборудван е с функция за заден ход, която позволява допълнителна ефективност.
 • Този модел  е многофункционален, улесняващ приготвянето на колбаси и наденици.

Недостатъци

 • Този модел има само два вида сито, за нарязване на средни или големи размери.

купи сега


6. Месомелачки Heinner MG-2100SS

Месомелачки Heinner MG-2100SSHeinner приятно изненадва клиентите си с тази месомелачка, която включва всичко необходимо за перфектно изживяване в кухнята. Металният корпус предлага по-голяма издръжливост. А остриетата и ножът от неръждаема стомана, са перфектни инструменти за хигиенно и ефективно нарязване. Мощността на тази месомелачка достига до 2100 W, с максимален капацитет на нарязване 2 кг./ мин. Heinner MG-2100SS е идеален за пълнене на колбаси, нарязване на месо или приготвяне на сосове и бульони. Двигателят й се осигурява от функция за заден ход, която предотвратява претоварването му и прави обработката на храната много по-ефективна. Дизайнът е подобен на този на професионален модел, тъй като е доста компактно устройство.

 

Предимства 

 • Тази месомелачка предлага висока мощност от 2100 W
 • Тя има капацитет на рязане 2 кг./мин.
 • Включва аксесоар за пълнене на колбаси и сокоизстисквачка за доматен или плодов сок.
 • Моделът е с компактен дизайн, наподобяващ този на професионални модели
 • Моделът включва и обратна функция

Недостатъци

 • Този модел е с доста висока цена

 

купи сега


Месомелачки  Heinner MG16TA-WXТози път Heinner идва на помощ на тези, които искат месомелачки на достъпна цена, но в същото време да бъдат и ефективни. Тази месомелачка има средна мощност от 1600 W. Разполага и с различни аксесоари – за пълнене на колбаси, за изстискване на домати и други зеленчуци и три ножа, изработени от неръждаема стомана. Всеки един нож е изработен от неръждаема стомана, като се почиства лесно след всяка употреба. Дизайнът е уникален, изненадващ с елегантното покритие и малките детайли, които правят разликата с други подобни модели. Heinner MG16TA-WX е компактно устройство с характеристики, подобни на тези в премиум диапазона.

 

Предимства 

 • Включва аксесоар за пълнене на колбаси и изстисквачка за сок от различни плодове и зеленчуци.
 • Моделът има компактен дизайн
 • Моделът включва и обратна функция
 • Този модел има добра цена спрямо качеството му.

Недостатъци

 • Има по-ниска мощност от 1600 W

 

купи сега


8. Meсомелачки Нeinner mg1500ta bg

Heinner mg1500ta bg

Този модел месомелачки от Heinner съчетава производителност с достъпна цена. Предлага се в различни весели цветове с компактен и модерен дизайн. Мощността от 1600 W  и максималният капацитет на рязане от 2 кг./ мин. са достатъчни за ежедневна употреба. Като аксесоари можете да намерите в опаковката устройството за пълнене на колбаси, както и три метални сита. Вградената в месомелачката термостатна система осигурява по-добра работа  и преотвратява инциденти по време на работа с уреда. След като уредът загрее, захранването автоматично се изключва.

 

Предимства 

 • Моделът включва аксесоар за пълнене на колбаси
 • Моделът има компактен дизайн
 • Моделът разполага и с термостатна система
 • Предлага се на добра цена на пазара

Недостатъци

  • Има по-ниска мощност от 1600 W

 

 купи сега

 


9. Meсомелачки Star-Light MGO-600W

Meсомелачки Star-Light MGO-600W

Star-Light MGO-600W е полезен и ефективен модел, препоръчан за хора, които не готвят толкова много рецепти, които включват кълцане на месо. Като се има предвид че тази месомелачка има по-ниско ниво на мощност от другите модели на пазара. Тя предлага мощност от 600 W и работна скорост от 1 кг обработена храна в минута. Това е достатъчна производителност за приготвяне на колбаси, наденици и кюфтета за празници или зеленчуци за яхния или закуска.

Този модел включва три шлифовъчни екрана (3 мм, 5 мм и 7 мм) и трайни ножове от неръждаема стомана, които ви помагат да регулирате размера на крайния резултат в зависимост от предвидената рецепта. Тъй като понякога парчетата месо могат да блокират процеса на смилане, този вариант е оборудван с функция за обръщане. Тя ви позволява обръщане на посоката и премахване на запушвания, като по този начин се избягват повреди на двигателя й.

Сред аксесоарите, които придружават това устройство, са фунията за пълнене на колбаси, тавата, използвана за подаване, и тласкащият елемент, който можете да използвате, ако искате да улесните напредъка на храната в устройството за нарязване. Моделът е оборудван  и с противоплъзгащи крачета за добра стабилност при работа с него.

 

Предимства

 • Модел, снабден с три екрана с различни размери, за да се адаптира към характеристиките на рецептата.
 • Ножовете му са изработени от устойчива неръждаема стомана, с висока устойчивост на корозия.
 • Доставя се с фуния за пълнене на колбаси.
 • Основата е снабдена с противоплъзгащи крачета за стабилност при работа с уреда.

Недостатъци

 • Нисък капацитет за обработка, особено подходящ за малки домакинства, в които ястия, които изискват нарязване, се приготвят от време на време и в умерени количества.

купи сега


Как се използват правилно месомелачки?

Като се има предвид, че съвременните технологии предлагат най-добри резултати в кухнята, важно е да знаете как да се грижите и да използвате всички малки устройства. Разбира се, ние включваме в тази категория и  месомелачката, независимо дали сте избрали класическата, ръчна или електрическа версия. По-надолу сме изборили някои начини, за да използвате правилно такъв тип уред.

месомелачкиПреди първа употреба

Без значение какъв тип устройство сте си закупили, важно е да измиете добре фунията, дисковете, ножа и другите отделящи се аксесоари. Достатъчна ви е топла вода с малко препарат, за да се изплакне и почисти добре. Не е препоръчително да слагате парчетата обратно, без да сте сигурни, че са идеално сухи.

Електрическите устройства трябва да бъдат поставени на хоризонтална повърхност, където ще бъдат пуснати в експлоатация без риск от подхлъзване. Трябва да се уверите, че всеки тип механизъм не е блокиран. Устройството се захранва от електрическата мрежа, като предварително трябва да се провери дали бутонът за захранване е в изключено положение.

Ако заложите на ръчен тип месомелачка, трябва да го монтирате на ръба на маса, като използвате предоставената система за закрепване. В случая при този тип модели всички компоненти могат да бъдат предварително измити. Също така е важно да сте сигурни, че сте поставили чиния под фунията, за да събирате нарязаните материали и че имате всичко необходимо за подготовка на работната маса.

месомелачки

Как да приготвим храна с месомелачки?

Без значение какво трябва да смилате (знаем, че повечето търговски модели са полезни и за смилане на съставки, различни от месо), важно е храната да се порционира, преди да бъде обработена. И суровата риба, и другите видове месо могат да се добавят охладени, но в никакъв случай замразени. Същото правило важи и за зеленчуците, тъй като ледът може да забави двигателя или дори да го претовари.

Кълцане

Електрическа месомелачка – първо трябва да я стартирате и едва след това да започнете постепенно да добавяте парчетата месо или зеленчуци в нея. При ръчните модели пълненето се извършва по същия начин, само че след като преместите дръжката. Ако усетите, че устройството работи по-усилено, не го   насилвайте, а  се опитайте да разберете каква е причината за това. За да сте сигурни, че продуктите се задвижват към вътрешния нож, използвайте аксесоара, за да натиснете съставките в захранващата тръба на машината.

месомелачки

Допълнителни предложения и предпазни мерки

Ако обработвате големи количества храна, може да се наложи да правите почивки и да разглобявате машината, за да премахнете мазнината, която се е събрала вътре. Модел, оборудван с термична безопасност, внезапно ще спре да работи, ако не направите необходимите почивки, които са указани в ръководството му. Всеки аксесоар се монтира с разглобена и изключена от електрическата мрежа машина. Никога не трябва да пъхате пръстите си във фунията, в която добавяте съставките за кълцане.

Поддръжка

Ако имате електрически модел месомелачка, изключете го от контакта, преди да започнете да го разглобявате. Първо развийте винтовия пръстен от изпускателния край. Премахнете останалите му части  и ножове. Парчетата се измиват в топла вода с малко препарат, като се обезмасляват старателно. Трябва да се избягват много силни препарати, които могат да повредят вътрешните аксесоари. Изключено е измиването на агрегата, в който е разположен двигателят. Вместо това може да го избършите с влажна кърпа. Всички сита и ножът трябва да бъдат оставени да изсъхнат изцяло, след което трябва да бъдат покрити с тънък слой от машинно масло, като по този начин се избягва ръждата им и се поддържат правилно смазани.

месомелачки

Обмисляте ли закупуването на месомелачка? Може би не сте сигурни откъде да започнете и какво точно да търсите? За да можете лесно да приготвите  колбаси, кюфтета, наденици и много други любими храни, ви предлагаме списък с най-добрите месомелачки. Ако не сте убедени, че каймата от супермаркета или месарския магазин е с добро качество, този тип домакински уреди ще ви осигурят сигурността на прясно и качествено смляно месо.

В това кратко ръководство сме ви представили информацията, от която имате нужда, за да изберете правилната месомелачка, както и конкретни модели за вашите нужди и бюджет. След прочитането му можете да бъдете сигурни, че ще направите по-информиран и правилен избор за вас.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.