4 най-добри духалки за листа

5/5 - (1 глас)

С промяната на сезоните и настъпването на есента листата на дърветата започват да падат. Много от растенията, които ви радваха през топлия сезон умират, а зад тях има само много мръсотия и отломки, от които искате да се отървете бързо и лесно. Хората, които живеят в къща, знаят много добре, че поддържането на градината чиста не е никак лесна задача. Много от тях избират да закупят духалки за листа, за да улеснят работата си. С помощта на такъв уред вече няма да губите време в събирането на листа и няма да полагате никакви усилия. Нещата стават изключително прости! За да направите правилен избор по отношение на добрите духалки за листа, ви предлагаме да разгледате ръководството, което сме ви подготвили. Чрез него ще можете да вземете добро решение според нуждите си. Кои са най-добрите духалки за листа, предстои да разберем!

Ръководство на купувача

Що се отнася до двигателя на духалката за листа, има две възможности: термичен или електрически. За почистване на обществени пространства ще трябва да изберете двигател на гориво. Повечето модели работят на бензин. Тези уреди обикновено са оборудвани с 2- или 4-тактов двигател. Предлагат добра автономност, не са зависими от източник на захранване, а двигателят им е достатъчно мощен за безпроблемното отстраняване на падналите листа. Освен това са отлична алтернатива за по-големи дворове и пространства.

От друга страна, за хората с по-малки дворове ефикасно решение са електрическите духалки за листа. Можете да намерите множество варианти на разумни цени, които да генерират мощност над 2500 W. И същевременно да предлагат много добра ефективност.

Система за захранване при различните духалки за листа

Както споменахме по-рано, моторизираните духалки използват предимно бензин, а останалите могат да се захранват или от електрическата мрежа, или от батерия. Разликата между двата вида духалки за листа е в преносимостта, която предлагат. Ако искате модел на възможно най-достъпна цена, тогава вероятно ще се възползвате от духалка за листа с кабел. Разбира се, първо, трябва да уточните колко дълъг захранващ кабел ви е необходим. По този начин ще сте сигурни, че можете да работите на по-големи площи.

Ако сте готови да инвестирате повече в собствения си комфорт, тогава без съмнение трябва да изберете модел, оборудван с батерия. По този начин няма да сте ограничени от дължината на захранващия кабел. Проверете обаче автономността на избрания модел и какво напрежение предлагат батериите му, защото колкото по-високи са стойностите, толкова по-изгоден е той.

За повърхността и количеството листа

Трябва да вземете под внимание различните модели духалки за листа. Има такива с колела. С тях може да бъде събрано най-голямо количество листа. Тези модели наподобяват косачки и се възползват от мощен двигател, разположен зад вентилационната лопатка. Устройството се движи с помощта на колелата и се управлява лесно благодарение на ергономичната си дръжка. Ако имате просторна градина, в която се натрупват големи количества растителни отпадъци, това е възможно най-ефективеният вариант. Обаче трябва да вземете под внимание и по-неприятните му аспекти. На първо място, става дума за пространството за съхранение на тези духалки за листа. То трябва да е малко по-голямо, отколкото в случая с други модели. В допълнение, инвестицията може да бъде и малко по-висока.

За средно големи градини с умерена гъстота на листата можете да заложите и на ръчните духалки, които безпроблемно ще се справят с предизвикателствата. Ако нямате много добри технически познания, би било добре да избягвате моделите, оборудвани с бензинов двигател. Причината е, че те се нуждаят от периодична поддръжка.

Ако площтите за почистване са по-големи, изберете моторна духалка. Ще бъде по-малко изморително да носите такова устройство за повече от час през цялата градина. Освен това при този модел, тежестта е разпределена по-ефективно и самата тя е много по-ергономични.

духалки за листа

Вакуумиране на листата

Функцията за засмукване е налице само при електрическите и акумулаторните духалки за листа. При бензиновите модели листата могат само да бъдат разпръснати или насочени към една точка в двора, където да образуват купчина. С други думи, ще трябва да натоварите натрупаните отпадъци и да използвате допълнителни методи за транспортирането им. Ако сте практичен човек ще изберете вариант, при който да може да съберете останките с помощта на торба за отпадъци. При всеки подобен модел духалки за листа вие спокойно ще можете да прикрепите такава торба. Тя ще играе същата роля като контейнера на обикновената прахосмукачка. След употреба обаче ще трябва винаги да изпразвате чантата или да я подменяте с нова.

Основните функции при различните духалки за листа

Моделът, който ще закупите, трябва да ви позволява да регулирате интензитета на въздушната струя и скоростта на засмукване. Това ще гарантира много по-бърза работа. Ако желаете да спестите гориво или енергия, със сигурност няма да искате да работите с една и същата скорост постоянно. Но когато съберете по-голямо количество листа, ще имате нужда от повече мощност. Освен това е по-лесно да се използват духалки за листа с електронно запалване, отколкото такива с ръчно запалване чрез изтеглянето на въже. Правилото е валидно за бензиновите модели, които се считат от купувачите за едни от най-добрите духалки за листа.

Дизайни на различните духалки за листа

В тази връзка има няколко аспекта, които трябва да се вземат предвид, за да се избере най-добрата духалка за листа. Например, позицията на вентилацията на двигателя; формата на дръжката; наличието на допълнителна дръжка; презрамката; формата на дюзата за засмукване и издухване; обемът за съхранение на торбата за отпадъци. Нашата препоръка е да изберете продукт, който има вентилационни процепи, разположени отзад, срещу дюзата. Причината е, че при страничните процепи оборотите на двигателя ще се усещат през дрехите на потребителя. Също така е добре да се възползвате от дръжка с мека, гумирана ръкохватка. При някои модели духалки за листа има една основна дръжка и друга втора за управление.

Грижата за градината не спира до тук! Може да погледнеш нашата специална публикация за електрически тримери за косене:

4 най-добри електрически тримери

Най-добри духалки за листа

1. Духалка за листа Ruris A7

 

Духалка за листа Ruris A7

Разполага с три функции: вентилатор, прахосмукачка и шредер за сухи листа. Оборудвана е с 2-тактов двигател за бързо почистване на градината. Има резервоар с вместимост 0,5 литра и може да достигне максимална скорост от 7200 оборота в минута.

ВИЖ ТУК

2. Градинска духалка Bosch Universal GardenTidy 06008B1000

Градинска духалка Bosch Universal GardenTidy 06008B1000

Оборудвана е с двигател с мощност 1800 W и има колекторен кош с обем 45 литра. Въздушният поток на тези духалки за листа е 160 l/s, а скоростта на въздуха е 285 km/h. Разполага с три функции, които позволяват издухване, прахосмукачка и раздробяване.

ВИЖ ТУК

3. Градинска духалка за листа EvoTools LB 3000 EPTO

Градинска духалка за листа EvoTools LB 3000 EPTO

LB3000 е от продуктите духалки за листа 2 в 1, въздуходувка и листосъбирач с функция за нарязване. Оборудвана е с 3000 W мотор и има 35 литров колекторен кош. Максималната достигната скорост е 15 000 оборота в минута, а въздушната скорост е 270 км/ч. Изключително лесна е за управление и има система за преобразуване с две тръби. Тези духалки за листа са обурудвани с ремък за транспортиране.

ВИЖ ТУК

4. Духалка за листа VILLAGER VEBV 3000

Духалка за листа VILLAGER VEBV 3000

Този модел е с мощност 3000 W и обем на колектора 45 литра. Може да духа и засмуква листата, като регистрира въздушен поток от 16 mc/min, а максималната му скорост на духане е 83 m/s.

ВИЖ ТУК

 

Може да харесате също
1 Коментар
  1. […] 4 най-добри духалки за листа […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.