7 най-добри прахосмукачки Karcher

4.5/5 - (2 гласа)

Ако желаете да закупите професионална прахосмукачка за дома или професионални цели, то тогава е добре да се спрете на макрата Karcher. Тя залага на немско качество, което е показателно за висок стандарт.

С течение на времето компанията получава редица от 1300 патента за дизайн, качество и продуктови иновации. Марката продава различни полезни продукти за дома и градината, като: уреди под налягане, уреди под налягане с двигатели с вътрешно горене, помпи, електрически метли, професионални многофункционални прахосмукачки и др.

Вижте най-добрите парочистачки на марката Karcher, от ТУК!

За марката

Основателят на тази компания е немският изобретател Алфред Керхер през 1935 г., а основната му производствена линия е проектирането на потопяеми индустриални нагревателни елементи. В момента компанията е собственост на семейство със седалище във Winnenden и присъства в повече или по-малко от 160 страни, с 38 дъщерни дружества по целия свят, и произвежда търговско почистващо оборудване.

Сегашното й производство е фокусирано основно върху прахосмукачката Karcher с измиване за поддръжка и почистване на дома, което прави извършваните дейности много по-лесни и бързи, намалявайки умората на потребителите.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на професионална прахосмукачка Karcher

прахосмукачки за сухо и мокро почистване

Професионалната прахосмукачка Керхер е няколко вида: с измиване, мокро-сухо или такива за пепел. По този начин прахосмукачките могат да се справят с различни видове замърсявания. Капацитетът на контейнерите за съхранение е различен в зависимост от модела.

Мощност на уреда

В зависимост от мощността артикулите на Karcher предлагат 1600, 1800 или 2000 W, но с намалена консумация на енергия от 1000 до 1300 W. Този параметър пряко пропорционално влияе върху цената на устройството. И все пак, закупете прахосмукачка в зависимост от дейността, за която ще я използвате.

За да изберете най-добрия модел, трябва да вземете предвид всмукателна мощност от поне 1000 W, а за безупречни резултати препоръчваме вариантите от 1400 W. В случай на мокро почистване, продуктите на Karcher обикновено имат 1200 W.

Ако ще използвате прахосмукачката за професионално почистване, то се насочете към модели с по-висока мощност. Те ще ви осигурят бърза и лесна работа. Но ако ще използвате уреда за домашна употреба, то няма смисъл да инвестирате в по-мощни модели. Тези с по-ниска мощност също ще са ви от полза.

Прахосмукачка Karcher с торбичка или контейнер за събиране на прах

Две големи категории, които се разграничават, са тези по отношение на събирането на мръсотия. Има класически прахосмукачки с торбичка или по-модерни прахосмукачки със събирателен резервоар, който се почиства сам, когато се напълни с прах и други отпадъци. Повече мнения за най-добрите професионални прахосмукачки Karcher сочат, че можете да изберете тези със 17, 20, 25 или 30 литра, в зависимост от това колко голяма е повърхността, която ще прахосмукате.

Вариант с торбичка

Като цяло вакуумната торбичка е добър избор. Събраният прах се натрупва директно в торбата, като по този начин достига малко количество прах до филтъра. Също така двигателят на прахосмукачката е защитен и не е изложен на големи рискове. Този вариант прахосмукачка Керхер е лесна за почистване. Всичко, което трябва да направите, е да смените торбата, когато се напълни. Въпреки това, когато торбичката се напълни, мощността на прахосмукачката постепенно ще намалее.

Вариантът с контейнер

Много хора избират този вариант, за да се отърват от торбичките. Но това, което много хора не знаят е, че с този вакуум трябва да обърнете много внимание на филтъра. Ролята на филтъра е да държи праха далеч от двигателя. Важно е след определен период от време той да се смени, за да се избегне повреда на двигателя.

Споменавайки филтрите, е необходимо още веднъж да подчертаем тяхното значение.  Ако искате да запазите качеството на вашата прахосмукачка във времето, трябва да внимавате да смените филтъра, когато текущият се износи. Най-добрият филтър е HEPA филтърът, който предпазва както фините прахови частици, така и алергените

Основни характеристики на прахосмукачка Керхер

Надеждност – едно от най-големите предимства е лесното почистване с тези прахосмукачки, оборудвани са с 4 колела, сравнително леки са в зависимост от избрания модел и са изключително надеждни.

Вътрешно/външно почистване – друга тайна на тези прахосмукачки е фактът, че различни модели могат да се използват на открито, за изсмукване на прах. Но също така и за изсмукване на отпадъци от строителни дейности. Освен това има функция за издухване, така че ако имате градина, ще бъде много по-лесно да съберете листата заедно.

Аксесоари – професионалната прахосмукачка Керхер се отличават и с множеството аксесоари, които идват с нея. Различни смукателни дюзи за отлично почистване в различни зони, торбички за смяна или филтри и др.

Допълнителни функции

професионална прахосмукачка Прахосмукачките Kärcher са издръжливи и проектирани да ви помогнат да почистите ефективно отвътре и отвън вашия дом.Тези прахосмукачки се отличават с няколко предимства, които всеки собственик на жилище и домакинство може да оцени:

Издръжливост на прахосмукачка Керхер

Продуктите са проектирани да издържат на тежки замърсявания. Може да почистите дома си  вътре и извън вашия дом, включително ремонтни и строителни работи. Тези почистващи уреди са създадени да издържат на всякакви условия на прах

Егронимичен дизайн

Прахосмукачката има удобен за работа дизайн. С въртящи се дръжки и сменящи приствки. Удобна е за транспортиране и лесно използване. Със сигурност обаче ще е необходимо да и намерите място в килера или мазето, тъй като заема място.

Достъпност

Серията прахосмукачки Karcher ви предлага множество предимства, на достъпна цена. Тези прахосмукачки са достъпни и ви дават възможност да се справите с праха бързо и лесно.

Накратко, моделите Kärcher са най-подходящи за собственици на жилища, които се нуждаят от издръжлива прахосмукачка, която може да почиства в дълбочина и да оставя по-чист дом, без да харчи много.

Тъй като сте разбрали какво предлагат продуктите на фирма Karcher, можете да се ориентирате към покупката на такъв артикул на изгодна цена. Ето нашите препоръки:

Най-добри прахосмукачки Karcher – нашите препоръки

1. Мултифункционална прахосмукачка Керхер WD 3

професионална прахосмукачка за сухо и мокро почистване Karcher WD3Благодарение на 1000 W, WD 3 е продукт с много висока мощност на засмукване за всякакъв вид замърсяване, било то сухо или течно. Контейнерът, в който се събира праха, е с обем 17 литра, изработен е от устойчива неръждаема стомана и е снабден с патрон, който събира мръсотията, без да е необходима смяна на филтъра.

Накрайникът за под има интегрирана иновативна фиксираща скоба с 2 гумени остриета и 2 реда четки, за да можете ефективно да почиствате всички следи от мръсотия. Подвижната дръжка ви позволява да свържете различните дюзи на прахосмукачката директно към маркуча, за да можете да проникнете и в най-малките пространства.

Моделът WD 3 е оборудван с функцията за издухване, полезна, когато не е възможно да се прахосмуче на определени повърхности, но също така и с практично място за съхранение на кабела и други аксесоари. Ако искате да закупите евтина и добра професионална прахосмукачка Karcher, то WD 3 Premium ви предлага добро съотношение качество-цена.

ВИЖ ТУК

2. Модел Karcher MV5 Premium

професионална прахосмукачка Керхер мв 5 премиумТози модел прахосмукачка керхер е походящ за почистване на градина, гараж, работилница, стая за релакс, изба, антре, почистване на автомобил отвътре. Също и за почистване след ремонт. Според производителя, karcher MV5 premium e предназначен за домашна употреба.

Безпроблемно отстраняване на замърсявания, например от чакълени повърхности. Навсякъде, където засмукване не е възможно, практичната функция за издухване помага.

Тази прахосмукачка е с мощност от 1000 W, капацитет 25 литра на торбата за прах изработена от нетъкан текстил. Притежава защита против прегряване и е подходяща както за сухо, така и за мокро почистване.

Здрав и устойчив на корозия дизайн, дръжка с електростатична защита и бързо отваряне, затваряне и изпразване на резервоара с прах.

ВИЖ ТУК

3. Прахосмукачка с водно филтриране Karcher DS 6

прахосмукачка с воден филтър керхер дс 6 Едно от основните му качества е задържането на голямо количество прахови частици и други алергени, като успява да поддържа въздуха около вас много по-чист. За това тази прахосмукачка е идеална за използване на места, където хората са склонни да страдат от алергии. Най-забележителната му характеристика е, че водният му филтър позволява дълбоко почистване на подовете, премахвайки мръсотията в дълбочина.

Въпреки факта, че мощността му е по-малка в сраавнение с повечето модели в тази класация – 650 W, той притежава изключително добър филтър – HEPA 12. А за максимално лесна работа, прахосмукачката притежава четка за тапицерия и аксесоар за тесни пространства.

Въпреки че е сравнително голямо оборудване, то има ергономичен дизайн. С него се борави доста лесно инамалява дискомфорта и умората при извършване на домакинска работа. Адаптира се към различни пространства, така че не заема много място при съхранение. Поддръжката на неговите филтри е достапроста, нужно е само да премахнете филтъра, да го измиете под течаща вода и да го забършете.

ВИЖ ТУК

4. Прахосмукачка без торба Karcher VC 5

прахосмукачка КерхерТова е прахосмукачка с 3 филтъра, регулируема телескопична система, без торба/двоен филтър.

Този модел е изключително енергоспеставащ – енергиен клас А+. Мощността му е 500 W, което го прави идеален за домашна употреба. Дизайна на тази прахосмукачка я прави удобна за работа, а теглото и от 3,2 кг е изключително подходящо за всяка домакиня.

Благодарение на патентованата от Керхер тройна телескопична система, прахосмукачката може да бъде намалена до половината от оригиналния си размер, така че да не заема много място, когато се съхранява. Филтърната система на VC 5 Premium, с вградена филтърна система за почистване, също е изключителна: вместо да купувате скъпи филтърни торбички, просто и бързо изваждате и изсипвате филтърната касета.

ВИЖ ТУК

5. Прахосмукачка с торба Karcher VC 2

прахосмукачка Керхер с торбаТози модел съчетава ефективност, екологичен добро почистване с функционален дизайн. Устройството разполага с лесна за употреба система с торбичка: пълни торби могат да бъдат удобно изхвърлени без да се влиза с контакт с мръсотията. С практичното отделение за съхранение на аксесоари, всичко винаги е под ръка. И благодарение на компактните си размери, VC 2 се вписва перфектно в модерния семеен дом. Други предимства включват HEPA 12 филтър с минимални емисии на прах (идеален за страдащите от алергии) и изключително ниски нива на шум и консумация на електроенергия. Новият VC 2 е лесен за работа и е идеален за цялостно почистване на подове и килими, както и тесни пролуки, ъгли, ръбове и други трудни за достигане места.

ВИЖ ТУК

6. Професионална прахосмукачка Керхер WD 5

прахосмукачка за сухо и моко почистванеУниверсална и практична прахосмукачка Karcher, тъй като може да се използва за изсмукване на сухи или мокри отпадъци, нейният контейнер е с висока устойчивост на удари, така че не се поврежда много лесно. Системата му за движение е много добра, така че може да се мести в различни посоки без много усили. Поради големия си капацитет този уред може да се използва много пъти, преди да смените филтъра.

В сравнение с други модели улеснява почистването и смяната на филтрите, просто трябва да натиснете бутона. По този начин не би ви се наложило да влезете в контакт с  мръсотията, съдържаща се в резервоара. Функцията му за издухване е идеална за премахване и отстраняване на прах, който е на трудно достъпни места.

ВИЖ ТУК

7. Прахосмукачка Karcher WD4

прахосмукачка Керхер вд 4WD 4 е прахосмукачка за сухо и мокро почистване, с консумация на енергия само 1000 W.
Прахосмукачката има модерен вид, оборудвана е със здрав и устойчив на удар 20-литров пластмасов контейнер и плосък филтър, който може да се извади бързо и лесно, като просто го издърпате – без да имате контакт със замърсяванията.
За мокро/сухо почистване без смяна на филтъра.
Разглобяемата дръжка позволява закрепването на аксесоарите директно към смукателния маркуч.
Пракрично паркиране на прахосмукачката за максимален комфорт по време на работа.
Заключващата система „Pull & Push“

 

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.