6 най-добри парочистачки. Как да изберем отлична парочистачка?

5/5 - (1 глас)

Най-добрият пример за идеална комбинация от екологичност и икономичност сред домакинските уреди е домашна парочистачка. Именно появата й във вашия дом ще ви спаси от вредната „химия“, ще направи пода, микровълновата фурна и плочките в банята идеално чисти. Въпросните парочистачки са влезли в употреба сравнително наскоро, но вече можете намерете модели за всеки вкус и бюджет.

Най-добър избор парочистачка

Как да изберем най-добра парочистачка за нашето ежедневие? Ръководство на купувача

Ако искате да премахнете мръсотията от различни повърхности във вашия дом, като детски площадки, една парочистачка на добра цена може да бъде много полезна. Как да я изберем? По-долу ще ви кажем кои критерии за подбор, които да вземете предвид.

Най-добри парочистачки

 • Мощност

Тази функция се измерва във ватове и предоставя информация за това колко ефективен е даден продукт. Колкото по-висок е този индекс, толкова по-бързо и по-добре ще се почистват повърхностите. Без значение къде купувате, винаги обръщайте внимание на номиналната работна мощност.

В случай, че имате по-малък дом или искате да използвате предмет само за определени повърхности, ще бъде полезна сила от 1000-1500 W. Но, имайте предвид, че такъв модел през повечето време няма да е подходящ за по-трудни повърхности, като варовик, например.

Ако се интересувате от ежедневни прахосмукачки, можете да погледнете тук.

Ако изберете устройство, което работи с мощност 1600-2000 W, тогава трябва да очаквате добри резултати, независимо от вида на замърсяването. Такива уреди могат да се използват, когато искате да премахнете варовик или петна, които са много сухи.

Има и продукти, които могат да осигурят сила, по-голяма от 2000 W. Те работят бързо, могат да се използват без проблеми за дълго време и са особено ефективни.

 • Най-добрите парочистачки за вашия домКоличеството отделена пара

Защо това е важно, когато възнамерявате да закупите парочистачка? Защото ще предостави подробности за ефективността на процеса на почистване. Ако закупите модел, който отделя много пара, тогава почистването ще бъде по-ефективно, независимо от вида на повърхността.

Тази стойност се изразява в грамове в минута (g / min). Продуктите, които са по-малко ефективни или са предназначени за малки помещения, ще отделят пара от приблизително 60 g / min, малко по-ефективните 70-100 g / min, а наистина добрите над 100 g / min.

 • Обемът на контейнера за съхранение на вода

По-голямата част от такива устройства имат място за течност, по-малко от 0,5 литра, достатъчно за максимум 40 квадратни метра. Но има и артикули, които имат резервоар с количество между 500 мл и 1 литър. Това означава, че не е необходимо да се зареждат много често и са подходящи за почистване на около 50 кв.м в едно пълнене. По-щедрите от 1 литър позволяват безпроблемна употреба дори когато говорим за 100 кв.м.

Тази информация не винаги е много очевидна при представянето на продуктите, затова е добре да попитате и за този детайл.

 • Най-подходящи парочистачки за вашия домСъвместими повърхности

Когато искате да закупите най-добрата парочистачка, помислете какво искате да дезинфекцирате с помощта на избрания модел. Като цяло тези елементи ще почистят брилянтно всичко, което означава плочки, паркет или петна по текстила. Но, ако искате да премахнете следите от варовик, дълготрайно сухо замърсяване и т.н., не забравяйте да закупите устройство с достатъчно мощност и подходящите аксесоари за това.

Например, някои модели се предлагат със специални дюзи за прозорци, тоалетни, труднодостъпни повърхности или огледала. Парочистачка за тапицерия на автомобили също е много популярна.

 • Функции

Парният уред представя определени детайли, които предлагат на потребителя полезно изживяване, задоволявайки всички нужди, свързани с доброто използване на такова устройство. Сред основните характеристики са:

Вакуумиране – позволява химическо чистене на различни пространства и събиране на остатъци.

Регулиране на парата – за да адаптирате устройството към вашите нужди.

Предупреждение, когато трябва да се снабди с вода – много полезна функция, която ще ви уведоми предварително, когато е необходимо да напълните резервоара.

Streamboost – осигурява още повече пара по време на почистване.

 • Парочистачка за домаАксесоари

Тези елементи улесняват работата и адаптират съответния продукт, така че той да пасва максимално на нуждите от почистване. Най-често пакетът за придобиване може да включва:

Четки и дюзи – предназначени са за почистване на различни повърхности, така че крайният резултат да е този, който искате. Те ще позволят ефективно извършване на дейности и влизане в райони, които са по-малко достъпни.

Скрепер – помага за премахване на втвърдената мръсотия.

Платове от микрофибър – ще помогнат за изтриване на праха по най-точния начин, така че да не се разпространява в цялата стая.

Пълнеща фуния – дава възможност за пълнене с вода в най-кратки срокове и по възможно най-простия начин.

Измервателна чаша – ще ви помогне да поставите необходимото количество в контейнера за вода.

 • Тегло / размери

По отношение на този детайл, уверете се, че избирате от гамата парни почистващи устройства, на добри цени, с които се работи лесно. Теглото е особено важно, когато говорим за преносимо устройство, което винаги трябва да се държи в ръка, защото ако тежи повече от 2-3 кг, ще бъде уморително да се използва.

Що се отнася до по-големите модели, те обикновено имат колела, ако са малко по-обемни, така че да не са толкова трудни за работа. Ако нямате такива подробности, опитайте се да изберете нещо, което не надвишава 4 кг, за да бъде максимално лесно за съхранение.

Що се отнася до размера, елементите за труднодостъпни повърхности заемат доста малко пространство и лесно ще намерите място, където да ги съхранявате. Тези за по-щедри пространства са още по-големи, което може да затрудни съхранението.

 • Различни видове парочистачкиМарка

Ако искате наистина качествен продукт, би било добре да насочите вниманието си към известни марки, които имат наистина ефективни, издръжливи и устойчиви устройства на пазара. Те включват: Philips, Dirt Devil, Karcher, Concept, Polti, Beper, Rowenta, Hoover, Gorenje, Leifheit или Ecogenic. Много хора казват, че са доволни от парния уред Philips.

Ако сте прочели ръководството и сте осъзнали критериите за подбор, които наистина имат значение, сте вече готови да завладеете едно такова устройство.

Мнения за най-добрите парочистачки на пазара

Технологиите се развиха така, че ежедневните дейности вече не изискват толкова голямо натоварване, както преди. Всеки проблем има решение, което считате за дългосрочна инвестиция, когато сте готови да платите за нея. Тъй като разнообразието от артикули е значително, трябва да вземете решение за покупка въз основа на нуждите ви и характеристиките на продукт. Трябва да вземете предвид, разбира се, и цената на покупката.

За да ви улесним максимално, по-долу сме ви представили едни от най-добрите парочистачки, които със сигурност ще привлекат вниманието ви.

Най-добрия избор на парочистачка

Препоръчани модели парочистачки за вашия дом:

1. Парочистачка Karcher SC 2 EasyFix Deluxe

Парочистачка karcher easyfixСъс сигурност парочистачката Karcher SC 2 EasyFix Deluxe ще ви помогне да почистите много по-просто и по-ефективно, като същевременно е много лесна за използване.

За да знаете кога е готов за употреба, уредът има червен LED дисплей, показващ, че се затопля, и зелен, че е готов за употреба. Той има мощност от 1500 W, подходящ за средни жилища. Резервоарът за вода е с вместимост 1 л, като може да почиства повърхности до 50 кв. метра, без да е необходимо да се пълни отново.

Оборудван със система от ламелни дюзи, той е подходящ за всякакви повърхности. Платът е с кадифе и има система за отделяне, без да е необходимо да го сваляте на ръка. Управлението е с ръка на дръжката. Всички компоненти могат да се съхраняват или в специално предназначената чанта за аксесоари, или на специалните места на прахосмукачката.

Предимства:

 • Предназначена за по-малки жилища, парочистачката има резервоар от 1 л, без да се налага да я зареждате отново за 50 кв.м.
 • Подходяща е за всякакъв тип подове, с ламелни дюзи.
 • Платът е лесен за работа, без да е необходимо да го сваляте ръчно.

Недостатъци:

 • С мощност от 1500 W, тя попада в класа на парочистачки с ниска мощност.

Купи сега


2. Парочистачка Rowenta Clean & Steam RY7557WH

Парочистачка rowenta cleanПочистването може да се превърне в игра с помощта на вертикална парочистачка Rowenta Clean & Steam RY7557WH, която смуче и почиства с един замах. Въз основа на иновативна смукателна система прахът се привлича преди почистването с пара.

Този уред е подходящ за всякакъв тип твърди подови настилки. Той има циклонна филтрационна система, елиминираща до 99% от бактериите и други микроби, без да е необходимо да се използват продукти, различни от чешмяна вода. Резервоарът за вода е с вместимост 0,7 л, полезен за площ до 100 квадратни метра и диапазон от 40 минути, използван при най-ниското ниво на мощност.

Мощността на устройството е 1700 W и може да премахне по-устойчивите замърсявания. Той се загрява за 30 секунди и има вградена касета против котлен камък. Захранващият кабел е с дължина 7,5 м, предлагащ доста висока свобода на движение. Той има една предавка, а потокът на парата може да се регулира в 3 позиции, в зависимост от пода. Накратко, това е евтина и добра парочистачка, която няма да съжалявате, че сте закупили.

Предимства:

 • Елиминира до 99% от бактериите и микробите, присъстващи в дома, без да е необходимо да се използват други санитарни продукти извън водата.
 • Включва филтър против котлен камък.
 • Прахът се изсмуква преди почистването с пара, благодарение на вградената иновативна система.
 • Захранващият кабел е 7,5 м, достатъчен за свободно придвижване из стаята.

Недостатъци:

 • Резервоарът за вода е 0,7 л и трябва да го пълните по-често.

 Купи сега


3. Парочистачки Karcher SC 4

Парочистачка karcher sc 4С мощност от 2000 W, която може да осигури силна пара, не е изненадващо, че парочистачката Karcher SC 4 бързо ще премахне замърсяванията, независимо дали я използвате по подовете на къщата, върху плочките по стените, върху печката, аспиратора, фурната или мивката. В зависимост от степента на замърсяване, количеството на отстранената пара може да бъде настроено на една от двете стъпки, така че да не повлияе на повърхността.

Устройството обхваща голяма площ, работи бързо, а резервоарът се разглобява и може да се пълни непрекъснато, за да не прекъсва работата ви. Ефективността, с която премахва петна от замърсявания, се дължи и на конструкцията на дюзите, направени по такъв начин, че да имат пълен контакт с почистената повърхност.

Това е ергономичен продукт, проектиран с мисълта за комфорта на потребителя. Смяната на кърпите се извършва без необходимост от директен контакт с мръсотия, гъвкавата връзка е лесна за работа, независимо от височината ви. Устройството може да бъде поставено в неподвижно положение, когато искате да си починете. Превключвателят е разположен наблизо и има предпазен механизъм, който предотвратява достъпа на деца до парния пистолет.

Предимства:

 • Почиства ефективно, благодарение на силното налягане на парата.
 • Система с два резервоара, за непрекъсната работа.
 • Може да се използва върху различни повърхности, от подове и плочки, до фитинги и мивки.
 • Той е лесен за използване, ергономичен и аксесоарите са лесни за смяна.
 • Доставя се с 2-годишна гаранция.

Недостатъци:

 • Това е продукт от гама с висока производителност, така че трябва да очаквате малко по-висока цена.

Купи сега


4. Парочистачка Rowenta Clean & Steam RY7535WH 

Парочистачка rowenta clean and streamКато типология, тази парочистачка на Rowenta представлява моп за почистване на подове, който използва силата на парата за премахване на мръсотията и елиминиране на микроорганизми с едно движение. Устройството има консумация от 1700 W. Тази мощност му позволява да вакуумира и измива подовете възможно най-ефективно, независимо от вида на повърхността: линолеум, керамични стенни и подови плочки и др. Като модел 2 в 1, той е оборудван с всмукателна глава Dual Clean & Steam, аксесоар, който гарантира засмукване на прах и остатъци, непосредствено преди парата да се пръска върху повърхността.

Важно е да запомните по отношение на ефективността на почистване фактът, че той използва циклонна технология. Горещите пари ще премахнат до 99% от бактериите и други опасни микроби, оставяйки след себе си чист и безопасен под за деца и домашни любимци, особено защото няма да има нужда да използвате всеки препарат в целия този процес. Максималното време за почистване се определя от вместимостта на резервоара за вода (0,7 л), като се изчислява на 31 минути за измиване. Според тестовете производителят твърди, че до 100 квадратни метра могат да бъдат почистени за една работна сесия, тъй като капацитетът на резервоара за прах е 0,4 л.

Предимства:

 • Устройство 2 в 1 – вакуумирайте и мийте подовете едновременно, на базата на специалната дюза, Dual Steam & Clean.
 • Осигурява повърхностна дезинфекция, елиминирайки до 99% от микроорганизмите, на базата на пара, без нужда от детергент – безопасен за околната среда, хората и животните.
 • Мощността от 1700 W позволява бързо загряване – готов е за работа за 30 секунди.
 • Мопът от микрофибър ефективно ще почиства всички видове подови настилки – от плочки до паркет.
 • Той се адаптира към предпочитанията за почистване, като има тристепенна настройка за количеството отделена пара.

Недостатъци:

 • Количеството произведена пара не е посочено.
 • Генерираните 84 dB ще се окажат шумни.

Купи сега


5. Парочистачка Karcher SC 2

Парочистачка karcher sc 2Ако ви е омръзнало да използвате метлата и мопа, за да полирате подовете в къщата, една парочистачка Karcher SC 2, може да бъде полезна. Можете да я използвате както върху паркет, така и върху плочки, по прозорци и огледала, но също така и около уреди като аспиратора или печката.

Уредът има мощност от 1500 W и работи с пара от 3,2 бара, чиято интензивност можете да регулирате индивидуално, за всяка обработена повърхност. Трябва да се спомене, че има предпазен клапан, който се задейства, ако налягането на парата надвиши приетата стойност, както и защита срещу достъпа на малките. Той е добре оборудван по отношение на аксесоарите.

Той има гъвкава връзка към почистващата дюза, за да се справя без усилие, без значение колко сте високи. Има неподвижно положение, памучен капак за дюзата за ръчно почистване и кърпа за под, заедно с други полезни аксесоари.

Предимства:

 • Почиства почти всяка повърхност, включително фурната.
 • Позволява регулиране на интензивността на парата, за да се адаптира към степента на замърсяване.
 • Бързо премахва замърсяванията, благодарение на парата с налягане до 3,2 бара.
 • Лесен за работа, благодарение на теглото от 2,8 кг и дългия захранващ кабел.

Недостатъци:

 • Малко вероятно е ефективно почистване на варовикови повърхности.

Купи сега


6. Парочистачка KARCHER SC 2 EasyFix Premium

Парочистачка karcher premiumПарочистачката KARCHER SC 2 EasyFix Premium е друг добър уред от немската компания. Мощността на модела е 1500 W, а генерираното налягане на парите е 3,2 бара. Производителят обещава, че 1-литров резервоар ще бъде достатъчен за 75 м2 повърхност. Всъщност, достатъчно за 20 минути почистване. Пакетът от устройства е универсален: уреди за обработка с пара и почистване на кухнята, банята и различните подове.

 

Предимства:

 • Многофункционално устройство с атрактивна цена.
 • Удобна дюза: за обработка на различни повърхности, за под с удължителна тръба (2 m).
 • Регулатор на пара на дръжката.
 • Предпазен клапан, защита от прегряване, защита на деца.
 • Ефективното осветление на дръжката също е индикатор за топлина.
 • Вертикално положение за паркиране и удобно съхранение на аксесоари.

Недостатъци:

 • Нисък разход на пара за средно замърсяване.
 • Няма индикатори за недостатъчни водни нива.
 • Необходимостта от доливане се определя само от липсата на пара на изхода.
 • Много дълго загряване – 6,5 минути.

 

Купи сега


 

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Вижте най-добрите парочистачки на марката Karcher, от ТУК! […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.