10 най-добри прахосмукачки

10-те най-добри прахосмукачки за 2019 на BuyOutside - пазарувайте информирани!

Скромната на пръв поглед прахосмукачка е всъщност ключова необходимост за всеки дом. Тя е най-лесният и бърз начин да поддържате чистотата вкъщи. Да се снабдите с най-добрата прахосмукачка означава да изберете тази, която е най-подходяща за вас и индивидуалните ви нужди. Имате нужда от правилната комбинация от мощност, маневреност и аксесоари. С настоящата статия ще ви помогнем да направите правилен избор.

Кой е най-добрият вид прахосмукачка?

Тук има два ключови избора, които трябва да направите. Първо – трябва да изберете между прахосмукачка с торбичка и такава без торбичка. Второ – искате вертикална или цилиндрична прахосмукачка? След малко ще стигнем и до това.

Има обаче и още една възможност – безжични прахосмукачки. Удобството, което те предлагат, набира все по-голяма популярност на пазара. Определено си заслужава да ги вземете под внимание като вариант за покупка. Повечето от тях не са така мощни като прахосмукачките с кабел, но пък компенсират този факт със семпъл дизайн и голяма подвижност. С безкабелните прахосмукачки се чисти по-лесно. В общи линии – те са чудесна алтернатива, ако вече си имате прахосмукачка с кабел, която да ползвате за по-упорити замърсявания.

С развитието на технологиите, безкабелните прахосмукачки вече превъзхождат тези с кабел в много отношения. Всъщност, от компанията “Dyson” са обявили, че спират да произвеждат прахосмукачки с кабел, като ще се фокусират върху производството на безкабелни модели. Съществуващите модели на “Dyson”  с кабел все още ще се продават, но бъдещето определено принадлежи на безкабелните.

Вертикална или цилиндрична прахосмукачка?

Дали ще изберете вертикална или цилиндрична прахосмукачка най-вече зависи от личните Ви предпочитания. Цилиндричните обикновено са по-лесни за съхранение, но това да ги дърпате насам-натам след себе си може да е и доста досадно. Не са най-добрият вариант за хора с проблеми с гърба, тъй като се налага да се навеждате, за да ги пренесете. С една качествена вертикална прахосмукачка ще почиствате с лекота. Те имат и по-голяма глава, която почиства по-голяма повърхност с едно минаване. Почистването под мебелите с вертикална прахосмукачка може да се окаже предизвикателство, но пък има някои, чиито дизайн преодолява този проблем.

Коя е най-важната характеристика на една прахосмукачка?

Да си купиш прахосмукачка изглежда лесна работа. С толкова много налични на пазара модели обаче е лесно да похарчите повече пари за такава с лошо представяне. И за да стане объркването още по-голямо – производителите ползват и много жаргонни или измислени технически фрази. Като умен потребител, Вие трябва да игнорирате маркетинговите трикове и да вземете едно информирано решение. Трикът за постигане на това: да сте наясно с различните характеристики и фактори, които правят една прахосмукачка добра. Идеалното начало на това е да знаете какво най-много ценят хората. Обществото разполага с неоспорима мъдрост, която Вие, като купувач, трябва да познавате. И отново Вие – като продавач, трябва да вземете под внимание. И без повече суетене: това са моите заключения, базирани на мненията на 110 души. Ето как изглежда графиката, изобразяваща само първото място:

евтини прахосмукачки БългарияКакто виждате, учудващо, филтрите и вместимостта на контейнера за отпадъци не са поставени в началото на класацията от никого. От друга страна – мощността на засмукване е класирана на първо място от 60 от 110 участници. Цената също остава на заден план, а марката се нарежда на трето място. Като наградим първото място с 8 точки, второто – със 7 и третото – с 1, получаваме различна картинка. Ето ги финалните резултати, получени от втория метод:

 • Сила на засмукване – 782 точки
 • Цена – 681 точки
 • Филтри – 448 точки
 • Марка – 446 точки
 • Гаранция – 434 точки
 • Тегло – 434 точки
 • Аксесоари – 400 точки
 • Размер на контейнера за отпадъци – 325 точки

Както можете да забележите, филтрите са популярен критерий. Това са нещата, които хората считат за най-важни.

Нашите топ 10 прахосмукачки за тази година:

1.      Прахосмукачка без торба Star-Light ACTY-718G

прахосмукачка star light

Бюджетно решение за почистване на вашия дом. Прахосмукачка без торба Star-Light капацитет от 1.8 литра, бутон за регулация на мощността и телекоскопична тръба. Удобна и лека прахосмукачка, подходяща за малки площи и бързо почистване. 700W мощност за почистване, позволяваща надежно и бързо боравене с нея. Прахосмукачката е подходяща за твърд под, килим, плочки и други. Единствено за сухо почистване. Дължината  на кабела е 5м с работна дистанция от 7 м.

2. Прахосмукачка без торба Samsung VCC43Q0V3B

Прахосмукачка Samsung

Още една прахосмукачка, която няма да натовари бюджета Ви. Контейнерът е с две отделения, което гарантира по-голяма издържливост и прави почистването по-ефикасно. Икономична и лесна за работа, прахосмукачката разполага с HEPA филтър, който улавя прах и други видове алергени. Подходяща е само за сухо почистване на различни по вид настилки. Кабелът е с дължина от 6 м, с работна дистанция от 9,2 м.

 1. Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power Cyclonic RO3718EA

  Прахосмукачка

На изключително добра цена, тази прахосмукачка Ви предлага екстремно засмукване, перфектно представяне при почистване на твърди подови настилки, ремисия на прахови частици и енергийна ефективност. Лесна за транспортиране, използване и съхранение. Само за сухо почистване, дължина на кабела 6,2 м с работна дистанция от 8,8 м.

 1. Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Compact FC9331/09

Прахосмукачка онлайн 2019

Прахосмукачка с изключително добро представяне за своя енергиен клас А, технология PowerCyclone 5, накрайник TriActive, прилагащ 3 почистващи действия наведнъж и усъвършенстван дизайн за максимално хигичнично изправане на отпадъците. С аксесоар за тесни пространства, четка за твърди подови настилки и вградена четка.

 1. Прахосмукачка без торба Bosch 3A BGS05A220

прахосмукачки нови

Страхотна прахосмукачка със стилен дизайн, хигиеничен филтър PureAir за чист изходящ въздух, функция Easy Clean – лесно почистване, подходяща за различни повърхности, само за сухо почистване. С накрайник за тапицерия и накрайник за ъгли.

 1. Вертикална прахосмукачка и моп PHILIPS FC6404/01

евтини прахосмукачки

Високо ефективна прахосмукачка с моторизирана четка и оптимизиран въздушен поток. Безкабелно почистване, разполага и с малка, ръчна прахосмукачка за мебели и труднодостъпни ъгли. За сухо и мокро почистване.

 1. Прахосмукачка без торба Rowenta Silence Force Multi-Cyclonic RO8324

Прахосмукачка без торба rowenda

Изключително ефективна и безшумна прахосмукачка за перфектно сухо почистване. Разполага с малка четка, специална четка, четка за тапицерия и аксесоар за тесни пространства. С три филтъра – от пяна, микро филтър и HEPA филтър.

 1. Вертикална прахосмукачка без торба Bosch BBH52550

евтини прахосмукачки без торба

Безкабелно, изключително лесно и ефективно сухо почистване. С издържливи, презареждащи се батерии. Предлага много добра мощност на засмукване от 2400 W, страхотно маневрена четка за почистване и под мебелите.

 1. Перяща прахосмукачка Zelmer Aquawelt Plus 7920.0ST

перяща прахосмукачка

Перяща прахосмукачка с модерен дизайн и редица функции – измиване на килими, тапицерии, плочки и фуги; събиране на течности; почистване със стандартна торба или с контейнер за сухо почистване; HEPA и воден филтър.

 1. Прахосмукачка с воден филтър Zelmer 829.5SK

  прахосмукачки

Високо ефективна прахосмукачка с функция за засмукване на течности, съхранение на аксесоарите в тялото на прахосмукачката. За сухо и мокро почистване, с изключително ефикасен воден филтър, който безотказно задържа нечистотиите.

Може да харесате също

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.