12 от най-добрите робот прахосмукачки

Робот прахосмукачките се справят отлично в това да ви отърват от праха, козината от домашни любимци и всички други отпадъци, които могат да се срещнат по пода.

5/5 - (4 гласа)

Искате подът ви да е винаги чист без дори да си мърдате пръста? Робот прахосмукачки съществуват вече над две десетилетия, но тепърва си проправят път във всеки дом. Не винаги имате достатъчно време за почистване, но е важно къщата да бъде правилно хигиенизирана поне веднъж седмично. Робот прахосмукачките могат да ви отърват от тези домакински задачи, спестявайки ви усилия и помагайки ви да поддържате чист и гостоприемен дом. Избирайки качествен продукт, който отговаря на вашите нужди, вие получавате надежден съюзник в това отношение. Вече има модели, които чистят отлично и са на достъпна цена. A нашата задача днес е да ви предоставим списък с най-добрите от тях, за да ви помогнем в избора на робот прахосмукачка.

 робот прахосмукачкиКак да изберем добра прахосмукачка

робот?

Ръководство на купувача

Бързият темп, с който протича ежедневието днес, ви кара не рядко да преосмислите организацията на домакинските задължения спрямо времето, отделено на кариерата ви. Вероятно често се чудите дали няма по-изгодно и бързо решение за почистване и ефективност на жилищното пространство. Както винаги, технологията ви предлага отговорите тук под формата на интелигентни прахосмукачки, с които можете да дезинфекцирате различните повърхности в дома си. Дори ако имате електрическо отопление на пода в къщата! А по този начин спестявате ценно време за вас. По този начин ще имате и повече време за семейството си и дори ще можете да се насладите на игрите с децата си, както и на съня си.

Най-добрите робот прахосмукачки са оборудвани с високоефективни системи за почистване на повърхности. Имат и широк набор от функции, които правят възможно управлението им дори в отсъствието на собственика им.

Ако вече се чудите: „Къде мога да намеря прахосмукачка, която работи сама на ниска цена?“, препоръчваме ви при избора на такова устройство да вземете предвид главно най-важните критерии, които могат да ви помогнат да определите неговата качествена стойност.

 робот прахосмукачкиЕфективност на прахосмукачката робот

Повечето хора, които търсят евтини и добри робот прахосмукачки, вземат предвид главно три основни аспекта, които произтичат от този критерий. А именно време на работа, време за зареждане и модели на почистване. Най-добрите робот прахосмукачки имат време на работа, което достига или надвишава 2 часа. А времето за зареждане е възможно най-кратко, като по този начин се увеличава степента на удобство при използване на такова устройство.

Схемите за почистване трябва да бъдат възможно най-разнообразни, както и да съответстват на посоките на движение на съответния уред. По този начин се препоръчва да може да минава една и съща зона няколко пъти. Също и да покрива цялата повърхност на апартамента, за да се доближи максимално до ефективността на класическата прахосмукачка.

Бонус в това отношение могат да бъдат някои функции. Като например наличието на странични или предни четки. Това са елементи, които позволяват аспирация на примеси от труднодостъпни области, но също така и проблемни като животинската козина. Наличието на сензори, които позволяват създаването на виртуална карта, според която прахосмукачката ще се ръководи в процеса на почистване, също е много важен актив.

В случая на повечето уреди от този тип, системата за филтриране е базирана на HEPA филтри. Това са изключително ефективни филтри, изградени с микрофибърна хартия, обработени с фунгицид и бактерицид. Те се използват именно защото успяват да задържат и най-фините частици, като по този начин се избягват алергични атаки или контакт с различни патогени.

робот прахосмукачкиФункции

Най-важната от тези функции е възможността за програмиране на процеса на чистене. Защото по този начин прахосмукачката може да изпълнява определените задачи, без да се изисква надзор. По същите причини значителна функция е и опцията за автоматичен докинг. Това ще доведе до автоматично зареждане на устройството, когато батерията му се изтощи напълно.

Прахосмукачката може да прекъсне процеса на почистване, когато натрупаната енергия се изчерпи, за да се презареди, след което да възобнови планираните си задачи. Най-добрите автоматични прахосмукачки са оборудвани със специфични функции за програмиране. Те могат да бъдат планирани така, че да покриват само определени повърхности или определени зони от обитаваното пространство, които са  предварително определени от вас.

Устройството ще конфигурира, въз основа на сензорите, карта на почистващата повърхност, която ще зачита според желанието на собственика. Сензорите могат да откриват триизмерните особености на околните обекти или дори определени текстури и техните цветове. А сензорът за височина ще предотврати падането на устройството от височина в ситуации, когато този риск е на лице.

Не на последно място, за заинтересованите хора можем да кажем, че вече знаем коя е най-ценената прахосмукачка, която работи сама. А това е именно тази, която се управлява от дистанционно управление. Безспорно тази функция позволява стартиране и настройка на прахосмукачката от разстояние, предотвратявайки възможни инциденти. Много потребители казват, че ефективността на тези устройства до голяма степен зависи от множеството функции, с които те се предоставят.

робот прахосмукачкиДизайн

Някои мнения за най-добрите прахосмукачки роботи разумно определят съотношението размер – производителност като съществено при избора на ефективно устройство. За да може да се движи в труднодостъпни зони, робот прахосмукачката трябва да е възможно най-малка на размери.

Повечето модели имат кръгла форма. Така че можете лесно да ги навигирате по повърхностите около обектите и да ви позволяват да промените посоката на засмукване. Устройствата, оборудвани с меки гумени брони, винаги са за предпочитане. Напълно логично! Тъй като това ще избегне неприятни изненади като случайни повреди по мебелите или всякакви неприятни следи, останали по повърхностите. Този критерий е едновременно въпрос на естетика и на полезност. Но най-важният аспект е  свързан с ергономичността.

робот прахосмукачкиГаранция

Най-заинтересованите купувачи не само търсят евтини и добри роботизирани прахосмукачки, но предпочитат те да бъдат трайни едновременно. В този случай е желателно гаранцията, предлагана от производителя, да бъде възможно най-обширна. Въпреки всички вградени функции и дизайнерски функции, предназначени да рационализират тяхната производителност, тези устройства имат по-кратка издръжливост от класическата прахосмукачка, именно защото са много по-сложни уреди.

Ето защо е за предпочитане гаранцията винаги да надвишава 24 месеца, а условията за обслужване и поддръжка да бъдат възможно най-изгодни за купувача.

Дори и да не са толкова ефективни като класическите или вертикални прахосмукачки, робот прахосмукачките са удобно, модерно и интелигентно решение за почистване на повърхности и пространство като цяло. Не забравяйте, че те са специално проектирани за почистване на хоризонтални повърхности, като например подове или килими. Те не могат да се качват нагоре и надолу по стъпала. А сензорите им, базирани на светлина, не винаги разпознават тъмните повърхности.

Като вземете предвид тези подробности, ще можете лично да рационализирате работата на закупеното устройство. Дори ако се характеризира главно с автономност в експлоатация, важно е да следвате внимателно ръководството на потребителя, за да оптимизирате получените резултати.

Имайки следната информация като ориентир и отчитайки факта, че гаранцията е еднаква, но също така и в духа на спестяване на време, ви препоръчваме да приемете най-удобния и изгоден метод за закупуване на тези устройства. А той е именно чрез Интернет.

робот прахосмукачки

Модели робот прахосмукачки, препоръчани за вас

1. Робот прахосмукачка MI MOP PRO ОТ XIAOMI

Робот прахосмукачки MI MOP PRO ОТ XIAOMIНамирането на ефективно почистващо устройство изисква прочитането на доста голяма документация и сравняването на голям брой модели. По-добре е да сме сигурни, че в къщата си имаме надежден партньор за почистване, отколкото такъв, който ще ни разочарова един ден. Ние разгледахме изключително много модели, за да се спрем на такъв, който правилно почиства желаните повърхности. Сред най-интересните устройства, които срещнахме по време на прегледа ни, е Mi Mop PRO на Xiaomi. Този модел определено ни впечатли изключително много.

Роботът  прахосмукачка може да бъде подходящ за домове, където почистването се цени високо. Какво трябва да знаете за този модел? Нека ви разкажем няколко неща за модела, който се радва на положителна обратна връзка от потребителите (в един от най-големите онлайн магазини ЕMAG.bg). Винаги следете отзивите на потребителите. По този начин по-добре ще се информирате за продукта, който ви интересува. В същото време имате на разположение всички данни, за да решите дали си струва да го вземете за дома си.

 

Предимства 

 • Ефективност и многофункционалност
 • Производителност и битова употреба.
 • Технология на високо ниво.

Недостатъци

 • Недостатъкът на модела е, че има само една странична четка.

 

Ефективност и многофункционалност

Този модел робот прахосмукачка може да се използва за ефективно почистване на килими и на подове. Той има обхват от 110 минути и капацитет за събиране от 0,3 литра. Нивото му на шум по време на работа е 77 db.

Производителност и битова употреба

Роботът тежи 3,6 килограма и не е трудно да се премести от една стая в друга. Той е в клас на енергийна ефективност A +++ и осигурява сухо и мокро засмукване. За изпълнение на флуида устройството има способността да преодолява различни препятствия (присъстващи в стаята, високи до 2 см.)

Технология на високо ниво

Устройството е оборудвано с 4-ядрен процесор Cortex-A7, но също така и с двуядрен процесор за изображения Mali400. Този технически тласък помага на робота да анализира точно менюто, в което да работи. В резултат на това той ще може да почиства по-добре определени повърхности в къщата ви!

 

купи сега


2. Робот прахосмукачка ROBOROCK S6 PURE

Робот прахосмукачки ROBOROCK S6 PUREЕфективната робот прахосмукачка може да помогне на хората да живеят в чисти къщи. Същото може да се каже и за работното пространство, независимо дали говорим за дома или офиса. Днес много хора работят от вкъщи. Те се опитват да се насладят на чисто пространство, без прах и мръсотия.

Roborock S6 Pure може да бъде почетен асистент във всеки един дом или работно пространство. Има някои особености, които си заслужава да бъдат отбелязани. Искахме да уловим възможно най-добре предимствата и недостатъците на избора на този робот прахосмукачка.

 

Предимства

 • Функционалност и производителност
 • Тиха и ефективна работа
 • сухо и мокро чистене

Недостатъци

 • цената е над средната на пазара
 • има чести сривове в мобилното приложение

 

Функционалност и производителност

Роботът прахосмукачка използва навигация LIDAR, за да идентифицира особеностите на стаята и очевидно за по-добро почистване. След като потребителят е настроил робота, той планира маршрута му и почиства въз основа на своя анализ.

Работи тихо и ефективно

Умното устройство може ефективно да почиства средни и големи повърхности, така че е оптимално и за офис площи, не само за къщи и апартаменти. Също така има настройка на пода. Доста добра негова функция е гласовото управление за допълнителна гъвкавост.

Този модел робот прахосмукачка осигурява сухо и мокро почистване, оптимално за почистване на различни видове повърхности. Моделът тежи едва 3,2 килограма. Това означава, че може да се премества лесно от една стая в друга. Устройството разполага с батерия с капацитет 5200 mAH, за автономност, благоприятна за почистване.

 

купи сега


3. Прахосмукачка робот XIAOMI MI ROBOT VACUUM

Прахосмукачка робот XIAOMI MI ROBOT VACUUMНямаме търпение да имаме прахосмукачка робот в къщата, за да ни помага с  домашните задължения, докато готвим или работим по различни проекти. Разглеждайки най-ефективните и добри модели в момента на пазара, няма как да не откроим XIAOMI MI ROBOT VACUUM. 

А защо този модел робот прахосмукачки грабна вниманието ни?

На първо място, устройството използва LSD лазерна навигационна система за бърз и ефективен анализ на стаята, в която се намира. Роботът прахосмукачка използва данните за по-лесно почистване на килими и подове. Той има 3 режима на работа за положителни резултати. А именно измиване, почистване с прахосмукачка, но също и измиване плюс прахосмукачка едновременно.

Този модел робот е снабден с 12 комплекта сензори, които му помагат по-лесно да открие къде да работи. Моделът е в енергиен клас A +++!

Това е високоефективна робот прахосмукачка, която ще ви помогне да поддържате дома си чист без никакви усилия. Ще можете да я стартирате дистанционно от мобилния си телефон. А също така ще можете и да я изключите или да изберете конкретен режим на работа само с един клик. Автономността от 2,5 часа ще бъде достатъчна, за да покрие повърхността на голяма къща (250 квадратни метра) или да почисти и по-малка площ.

Устройството е оборудвано с 12 вида сензори, които са предназначени за откриване на препятствия и замърсявания (чрез оптична информация и ултразвук) и за картографиране на работната зона. Те също така включват електронен компас, жироскоп, сензор против сблъсък и сензор против падане. Тези функции от своя страна ще осигурят ефективна навигация на устройството и ще помогнат за предотвратяване на инциденти.

Дори кошницата за събиране с вместимост 420 мл е снабдена със сензор, който прекъсва работата, когато е пълна. Продуктът ще има достъп до и под мебелите поради ниската височина, само 8 см. А за да осигури защита на пода, е снабден с три гумени колела.

 

Предимства

 • Той има дебелина (80 мм), която му позволява да се плъзга под мебелите, за да събира прах.
 • Може да се управлява и настройва дистанционно от мобилни устройства.
 • Снабден е със сензори, които могат да откриват стълби, така че да няма подобни инциденти.
 • Той има разширена автономност (2,5 часа).

Недостатъци

 • Инвестицията за придобиването му е доста голяма.

 

купи сега


4. Робот прахосмукачки KARCHER RC 3

Робот прахосмукачки KARCHER RC 3Съвременните технологии се опитват да улеснят максимално живота ни. Понякога е важно да разполагаме с устройство, което да ни помогне да спестим време. А в днешни дни времето е изключително ценно, особено след дълъг работен ден. Чистотата е важна за всеки дом и прахосмукачката може да бъде изключително полезна. RC 3 от Karcher включва система с двойни четки, която може ефективно да почиства различни помещения.

Следователно роботът прахосмукачка може напълно да премахне мръсотията от помещението. Потребителят има специално приложение под ръка. Моделът използва лазерна технология, за да идентифицира характеристиките на стаята, която трябва да почисти. Този модел робот прахосмукачка тежи само 3,6 килограма, а батерията му има обхват от 90-120 минути.

 

купи сега


5. Робот прахосмукачки 360 S9 с моп

Робот прахосмукачки 360 S9Робот прахосмукачката модел 360 S9 е снабдена със система за засмукване и измиване, така че да осигури цялостното почистване на повърхностите. Тя има цели пет работни модула. Те включват зреене и вакуумиране, филтриране, избърсване и измиване, за да може да се справи с 360 градуса. Разполага и с 25 лазерни сензора (за да не се удря). Също така и с алгоритми за планиране, които могат да записват карти за различни стаи и етажи, като картографират целия дом, ако желаете.

Мощността на засмукване варира в зависимост от използваната програма. Но позволява прахът, зърната, животинските косми и всякаква друга мръсотия да бъдат отстранени от пода. Автономността в модула за измиване е 100 минути. Докато за почистване с прахосмукачка се увеличава до 3 часа, като през това време може да почисти до 300 квадратни метра. Прахосмукачката робот може да бъде програмирана за автоматично почистване и връщане в докинг системата. Тя може да се управлява чрез включен телефон или дистанционно управление.

Можете да зададете забранени зони, колко често да прави почистване или можете да проверите къде се намира и какво прави уредът в даден момент. Неудобство може да бъде почистването на четките, тъй като те могат да се заплитат в дълга коса, например.

 

Предимства

 • Устройството има дълга автономност, до 3 часа – идеално е и  за почистване на по-големи повърхности.
 • Разполага с моп за чистене на подове и плочки.
 • Може да се програмира за почистване в определени часове и в определени стаи.
 • Разполага с различни сензори за защита на пространството и картографиране.
 • Тя е съвместима с управление чрез мобилния ви телефон, дистанционното управление или на желания виртуален асистент (Google Assistant, Amazon Alexa).

Недостатъци

 • Четките за почистване  изискват поддръжка, тъй като по-дългите косми могат да се увият около тях и да ги замърсят.

 

 

купи сега


6. Прахосмукачка робот IROBOT ROOMBA 981

Робот прахосмукачки IROBOT ROOMBA 981В момента на българския пазар ще намерите множество почистващи устройства, които отговарят на специфичните нужди на една къща, апартамент или офис. За щастие достъпът до информация може да бъде изключително полезен, особено когато трябва да направим такава инвестиция за първи път.

Защо да не прекараме времето си в по-чист дом без мръсотия? iRobot Roomba 981 е готов да помогне на потребителите да получат по-чисти стаи. Използването на робота прахосмукачка за почистване на различни видове повърхности е много лесно. Ежедневната мръсотия, често срещана в домовете и в работните пространства, се намалява бързо и лесно с този робот.

 

Предимства

 • Повишена производителност
 • Гъвкавост при управление

Недостатъци

 • Като значителен недостатък, мнозина отчитат високата цена на робота.

 

Повишена производителност

Роботът прахосмукачка е снабден с две въртящи се обратно гумени четки, които успяват да почистят правилно пода и килима. Прахът, мръсотията и дори козината от котки или кучета се превръщат в спомен. Моделът разполага с интелигентни сензори. Те успешно откриват местата за почистване, но също така и възможни препятствия за избягване или преодоляване.

Гъвкавост при управление

Потребителят може да свърже робота с Wi-Fi чрез приложението, разработено за мобилен телефон или таблет, наречено iRobot HOME.

Можете да проследявате активността на прахосмукачката робот. Струва си да знаете, че устройството е съвместимо с Google Home и Alexa. Супер! Знаем, че много българи имат тези цифрови компании в домовете си и това би било голямо удобство за тях.

 

купи сега


7. Прахосмукачка робот XIAOMI VIOMI V3

Прахосмукачки робот XIAOMI VIOMI V3Време ли е да смените старата си прахосмукачка? Знаем усещането. Понякога трябва да сте в крак с времето и да инвестирате разумно. За щастие производителите на прахосмукачки успяват да създават всякакъв вид високоефективни уреди всеки месец, предназначени да направят живота на потребителите много по-лесен.

Понякога е трудно да се справим с най-новите версии. Но нямаме избор и трябва да направим това, за да имаме качествена робот прахосмукачка в къщата. По-надолу възнамеряваме да ви представим няколко неща за модела Viomi V3 от Xiaomi. 

Роботът има динамичен AI алгоритъм. Той му помага да анализира точно характеристиките на помещението, в което работи. Устройството успява да сканира околната среда, която трябва да се почисти. Също и успява да събере достатъчно информация за ефективното й почистване. Ефективност на AI, нали?

Потребителите също имат под ръка приложение за лесно управление на робот прахосмукачката. Моделът има 3 режима на работа, за да реагира правилно на характеристиките на помещението, което трябва да почистите. Той може да съхранява до 5 карти, но също така и седем срещи. Това означава, че потребителят може да персонализира сесията за почистване на прахосмукачката.

 

купи сега


8. Прахосмукачки робот IROBOT ROOMBA 886

Прахосмукачки робот IROBOT ROOMBA 886Ако искате да опростите етапа, който включва почистване на къщата, можете да използвате тази високоефективна робот прахосмукачка. Тя е снабдена с няколко вида сензори. Те са способни да откриват наличието и вида на замърсяванията (чрез визуална и акустична информация), въздушната междина в близост до стълбите (като по този начин се избягва падането) или различните препятствия по пътя.

Може да се използва на всякакъв вид повърхност, тъй като разполага с три вида оборудване, които действат синергично и се допълват взаимно, за да осигурят оптимално почистване. А именно: гумени екстрактори (малки), въртящи се четки и висока всмукателна мощност.

Автономността от 180 минути цикъл ще й позволи да покрие площ от приблизително 300 квадратни метра. Това означава, че продуктът може да се справи с голяма къща или че може да работи и в по-малка площ. Височината от 92 мм може да бъде проблематична за някои зони,к които са разположени под мебелите, но все пак тя  позволява достъп в по-голямата част от тях.

Предимства

 • Тя има дълъг независим експлоатационен период от 180 минути. Той може да се използва за покриване на до 300 квадратни метра.
 • Снабдена е с гумени екстрактори, които раздробяват повече мръсотия, което улеснява вакуумирането.
 • Тя се зарежда и стартира автоматично в момента, в който е била насрочена. Така че няма да се налага да губите време за стартирането й или за наблюдението й по време на работа.
 • Тя ще ви предупреди, когато кошницата й е пълна или когато четките трябва да бъдат почистени.

Недостатъци

 • Дебелината от 9,2 см може да е твърде голяма за някои области, разположени под мебелите, например.

купи сега

 


9. Прахосмукачка робот IROBOT ROOMBA 980 

Прахосмукачки робот IROBOT ROOMBA 980 iRobot Roomba 980 е високоефективен модел, оборудван с тристепенна система за почистване, която увеличава ефективността на засмукване с до 50%. Системата за филтриране се основава на HEPA филтър, обработен с фунгицид и бактерицид, идеален за отстраняване на примеси, оставени от домашни любимци. Също така, чрез навигационната си система iAdapt 2.0, устройството ще запомни позицията на мебелите и други препятствия в къщата, както и входовете и изходите на стаята.

Този модел има увеличена автономност, до 4 часа, като е необходимо едно натоварване за покриване на площ до 185 кв.м. Можете да го насрочите да започне работа в определен час или да го пуснете дори докато сте в офиса, чрез приложението iRobot Home. Ако му падне батерията през това време, той ще премине към зарядната станция, след което ще продължи цикъла си на почистване.

Тази робот прахосмукачка е идеална за домове с големи повърхности и разполага с цялото необходимо оборудване за ефективно почистване.

 

Предимства

 • Това е високоефективна прахосмукачка с три стъпки на почистване.
 • Тя е ефективна в домове с домашни любимци, тъй като може да премахне космите им лесно.
 • Тя има способността да създаде карта на къщата и да работи оптимално.
 • Тя може да бъде програмирана и управлявана дистанционно за почистване във ваше отсъствие.

Недостатъци

 • Не почиства добре килимите и други подобни подови повърхности.

купи сега

 


10. Прахосмукачки робот ROOMBA 974

Прахосмукачки робот ROOMBA 974Никога не знаете кога трябва да добавите самостоятелна робот прахосмукачка (след програмиране) към къщата. Ако в живота ви влезе дете, тогава ще ви е трудно да чистите сами къщата си. Ето защо изборът на робот прахосмукачка може да бъде повече от полезна инвестиция. Защо да си нямате помощник под ръка?

Сред прахосмукачките роботи, срещани по време на прегледа ни на пазара, Roomba 974 привлече нашето специално внимание. Защо? Тя може идеално да се справи с праха и мръсотията в къщата ви.

Роботът използва усъвършенствана навигационна система iAdapt 2.0, за да идентифицира правилно особеностите на помещението. Също така имате достъп до мобилно приложение iRobot HOME за по-голям контрол над  роботата му директно от телефона си. Той може да осигури сухо почистване  върху няколко вида повърхности.

купи сега

 


11. Робот прахосмукачки Robot 360 S7 PRO

Робот прахосмукачки ОБОТ 360 S7 PROАко сте решили да изберете робот прахосмукачки за вашия дом, апартамент или офис, със сигурност сте намерили много възможности на пазара. Онлайн и физическите магазини имат много интересни опции, които могат да се превърнат в ефективни устройства за почистване. Ако обаче сте започнали да търсите, сигурно сте попадали на много страхотни модели.

Сред тези, които привлякоха вниманието ни, е моделът 360 S7 Pro. Той използва LSD лазерна навигация, за да идентифицира правилно мястото, което трябва да бъде почистено. Уредът успява да идентифицира правилно килимите и неравностите по време на почистващата сесия. Моделът разполага с 3200 mAh литиево-йонна батерия, която осигурява необходимата автономност за правилно почистване на апартамент или стая. Зареждането на батерията отнема само от 150 до 180 минути.

Прахосмукачката робот има три нива на засмукване: безшумно, автоматично и максимално, за да се справи с различни особености на някои помещения. Тя има режим на моп (за почистване с пране) и приложение Smart – 360Robot, което помага на потребителя да персонализира процеса на почистване. Разполага и с Wi-Fi и сензор против падане, които могат да бъдат свързани за допълнителна стабилност при работа. Нивото на шума, поддържано от този модел по време на употреба, е 60 dB.

купи сега

 


12. Робот прахосмукачки от ROOMBA, IROBOT E5

Робот прахосмукачки от ROOMBA, IROBOT E5Роботът прахосмукачка може да бъде точно това, от което се нуждаем в къщата си, за да почистваме всичко без никакви затруднения. Всъщност с такъв робот дори не се налага да полагаме физически усилия. Вие го пускате, планирате сесията за почистване и той си върши работата. Готино!

Прахосмукачката робот  iRobot e5 от Roomba е чудесен вариант, особено ако искате интелигентен и лесен начин за почистване на къщата. А кой не иска именно това?

Устройството разполага с интелигентна система за почистване, която достига дори до трудно достъпните места. Така че роботът може да почиства ъгли и дори онези чувствителни места под мебелите. Благодарение на двете въртящи се обратно екстракторни четки (направени от каучук), роботът успява бързо да улови замърсяванията, които се намират в зададената стая за почистване.

Не се притеснявайте, ако сте разляли нещо на пода, което трябва да бъде почистено бързо. Този робот прахосмукачка има програма SPOT (тип местоположение), която включва почистване на определена зона около него (1 метър в диаметър). Бързо и изцяло!

купи сега


Как да използвате правилно робот прахосмукачки?

Прахосмукачката робот е полезна, когато сте на работа 8 часа на ден или пък повече. Не е нужно да имате изключително натоварен живот, за да осъзнаете колко много това устройство, предназначено за почистване на цялата ви къща, без надзор и ефективно, може да ви помогне. За да го използвате правилно обаче, е важно да следвате някои основни принципи на работа на прахосмукачките роботи.

робот прахосмукачкиПодгответе стаята, в която ще го използвате

Дори ако устройството е оборудвано със сензори за откриване на мебели и други неподвижни тела, добре е да премахнете всички малки неща, които са разпръснати из стаята, като възглавници или детски играчки. Също така се уверете, че нямате предмети, които да се счупят или повредят, ако роботът ги докосне по време на почистването му. За предпочитане е да не оставяте висока ваза в ъгъла на апартамента, тъй като тя със сигурност няма добра стабилност. Когато уредът работи, по-добре е да затворите вратата, ако е възможно. Също така не е препоръчително да оставяте деца или животни  в къщата близо около него по време на работата му.

 

Стойте наблизо

Като начало е най-добре да седнете близо до робота си, за да видите как работи и дали сте го настроили правилно или ще падне по стълбите след първите няколко секунди. След като сте се уверили, че сте приложили подходящите настройки, можете да оставите робота да работи тихо и можете да се впуснете в други по-спешни задачи. Във всеки случай проверете мерките за безопасност по отношение на функциите за аварийно изключване.

робот прахосмукачкиНастройте го да почиства възможно най-често

Въпреки че тези робот прахосмукачки са много ефективни, те не могат да бъдат сравнени с голяма класическа прахосмукачка. При работата ви с такава прахосмукачка можете да минете няколко пъти някои места, където е необходимо. Ако искате да поддържате цялата къща чиста, препоръчително е да планирате работата на робота възможно най-често, включително и когато не сте у дома.

Така или иначе работи тихо, но все пак може да ви притеснява да видите как се върти между краката ви. Освен това в крайна сметка това е устройство за поддържане на чистотата, на чиято работа ще се насладите, когато се върнете у дома.

робот прахосмукачкиНе го използвайте при определени обстоятелства

Роботът прахосмукачка никога не може да се използва на открити пространства.  Той е строго направен само за домашна употреба. Освен това, ако по пода има тъпи предмети, които трябва да се почистят, като пирони или гвоздеи, е добре да ги премахнете ръчно, преди да пуснете уреда в експлоатация.

Ако сте изпуснали прясно угаснала клечка кибрит или пепелник с все още горяща цигара в него, е напълно забранено да ги почиствате с робота.  Тъй като съществува голям риск от пожар. робот прахосмукачки

 

Почиствайте го възможно най-често

Дори и да е работил във ваше отсъствие, това не означава, че вашият робот ще се почисти от събраната мръсотия сам. За да го имате при себе си и да го използвате за работа възможно най-дълго време, проверявайте го след всяка почистваща сесия. И не забравяйте да обръщате специално внимание на всички негови компоненти – дали са в добро състояние и на мястото си. Освен това използвайте само перилния препарат, с който сте го купили, ако имате такъв модел, който измива и пода.

Ако някой от аксесоарите се повреди или нещо вече не работи на вашето устройство, просто се свържете с производителя, за да замените или поправите тази част. При избор на всяка друга услуга е възможно да получите компоненти, които не са оригинални и това ще намали качеството на продукта ви.

 

Прочетете предпазните мерки

Както при всеки друг електрически уред, съществува риск от токов удар или пожар. Именно затова е добре стриктно да спазвате мерките за безопасност, които ще получите в комплекта за доставка.

робот прахосмукачки

С навлизането на новите технологии, прахосмукачките робот се превърнаха в тотален хит в сферата на почистването. Въпреки че прахосмукачките роботи са сравнително нови на пазара, вече има не един или два модела, които се справят отлично в това да ви отърват от праха, козината от домашни любимци и всички други отпадъци, които могат да се срещнат по пода. Вече дори не е нужно да слизате от дивана, за да почистите добре дома си. Ако искате да се сдобиете с прахосмукачка робот, но не знаете коя би била най-подходящия модел за вас, то ние сме събрали най-добрите робот прахосмукачки в днешната статия, а вие просто изберете коя е най-подходящата за вас!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.