8 най-добри телевизионни кутии. Как да изберем подходящ ТВ бокс?

Изборът на ТВ бокс никога не е бил по-лесен!

5/5 - (3 гласа)

Какво точно представлява телевизионната кутия, накратко „тв бокс“? Какво прави? Защо трябва да си купите такава?

Телевизионната кутия е малко електронно устройство, което се свързва с вашия телевизор, превръщайки го в Smart TV. Докато повечето телевизори в наши дни вече използват интелигентни технологии, една телевизионна кутия може да разшири възможностите на вашия телевизор. По този начин, той се превръща в по-малко мощна версия на компютъра или по-голяма версия на вашия смартфон.

От телевизора си можете да изтегляте приложения, да гледате местни телевизионни канали, да се свързвате със стрийминг приложения като Hulu и Netflix. В зависимост от това къде живеете, може дори да успеете да се свържете с първокласни кабелни канали без допълнителни разходи, особено ако телевизорът ви използва софтуер KODI. Въпреки че всички телевизионни кутии работят с подобна технология, те имат различни операционни системи и по този начин различни потребителски интерфейси.

Как да изберем най-добрия tv box

Как да изберем най-добърия ТВ бокс? Ръководство на купувача

Когато става въпрос за закупуване на ТВ бокс, трябва да обърнете голямо внимание на техническите й характеристики. Има много различни фактори, които трябва да имате предвид и за съжаление няма „идеална“ телевизионна кутия, която да съдържа всичко, което търсите. Запознавайки се с някои от по-важните функции, можете да направите по-интелигентна покупка за вашия дом и семейство.

 • Как да изберем подходящ тв боксОперационна система

Подобно на цялата модерна електроника, телевизионните кутии работят със специална операционна система. Операционната система обаче е много повече от естетическа привлекателност и набор от приложения. Операционната система влияе върху оптимизацията и производителността на вашия телевизор, като използване на паметта и поддръжка на OpenGL.

Операционната система на вашата телевизионна кутия също засяга всички интелигентни хъбове, които може да имате в дома си. Тъй като не всички смарт устройства са съвместими помежду си, уверете се, че вашата телевизионна кутия работи с останалата част от вашата интелигентна технология. Ако използвате Amazon Alexa, ще получите най-добрите резултати от Fire TV. Ако вашият дом е свързан чрез технология на Apple, ще ви е необходим Apple TV за съвместимост.

Телевизионната кутия ще бъде функционална, независимо коя операционна система изберете, но не забравяйте да закупите такава с актуална операционна система за подобрена производителност. И ако имате умен дом, ще се радвате на по-голяма синергия, ако вашата телевизионна кутия използва същата операционна система като вашия интелигентен хъб.

 • Най-добрите тв боксове на пазараАудио проход

Аудио пропускането е функция, която позволява на звука да премине на видео файл. Например Blu-ray, който е копиран на компютър, да „премине“ през телевизионната кутия и към приемник за домашно кино, който е по-способен да декодира и превежда компресирани звукови файлове.

С други думи, пропускането на аудио е функция, предназначена да направи вашите филми, телевизионни предавания и дори музика да звучат по-добре. Въпреки че не всички телевизионни кутии са оборудвани с пропускане на аудио, функцията често се среща в KODI поради своята гъвкавост, а някои телевизионни кутии дори имат 5.1 аудио проход. Тази функция не е от съществено значение за всички, но е добре да внимавате.

 • Как да изберем тв боксПревключване на динамична честота на опресняване

Динамичната честота на опресняване е друг технически термин, с който може би сте запознати или не. Динамичната честота на опресняване се отнася до това колко бързо вашият телевизор или компютър обработва и проектира това, което гледате. 60Hz се счита за идеален, тъй като при тази честота на опресняване човешкото око вече не може да открие мигане или колко бързо компютърът прекроява изображенията.

За съжаление не всички видеоклипове са кодирани на 60Hz и когато гледате филм, изобразен на 30Hz при настройки на 60Hz, това няма да изглежда много добре. Динамичното превключване на честотата на опресняване позволява на TV Box автоматично да компенсира разликата в честотата на кадрите, като синхронизира по-ниската честота на кадрите на вашия филм с по-високата честота на кадрите на вашия телевизор за п -добра визуална привлекателност.

За да работи тази функция обаче, ще трябва да се уверите, че вашият софтуер (като KODI), вашият хардуер (Android, Fire TV, Android и т.н.) и самият ви телевизор са оборудвани с динамично превключване на честотата на опресняване. Ако само един от тях няма тази функция, ще трябва ръчно да регулирате честотата на кадрите.

 • тв бок и как да го изберемHDMI, портове и WiFi

В името на икономията, ние обединяваме различни важни портове в една категория, като HDMI, Ethernet и USB. Въпреки че тези портове имат малко общо помежду си, всички те са много важни за вашата телевизионна кутия.

Лесно най-важният от тези портове е вашият HDMI порт. Ако имате 4K телевизор и искате да гледате телевизия с 60 кадъра в секунда, тогава ще ви трябва HDMI 2.0. HDMI 2.0 има честотна лента от 18 GB/секунда, в сравнение с 10 GB/секунда честотна лента на HDMI 1.4. Докато по-ранният модел HDMI може да обработва 4.0 видео, производителността и качеството ще бъдат по-добри с по-модерен HDMI.

Важен е и Gigabit Ethernet кабел. Gigabit Ethernet е най-модерната Ethernet връзка и осигурява превъзходен трансфер на данни за по-малко буфериране по време на видео потоци. Също така искате да потърсите устройства с USB 3.0. Прехвърлянето на данни с USB 3.0 е десет пъти по-бързо от USB 2.0, така че ако предавате видео файлове от флаш устройство или преносим твърд диск, ще искате USB 3.0.

 • Как да използваме тв боксKODI

KODI е за вашата телевизионна кутия това, което OpenOffice е за софтуера за производителност или какво Mozilla за интернет браузърите. Точно както OpenOffice предлага факс от водещия в индустрията софтуер за текстообработка и анализ на данни, а Mozilla предлага добре дошла алтернатива на Chrome, Edge или Safari, KODI е медиен център с отворен код, който служи като център за всички ваши аудио и визуални дейности , независимо дали става въпрос за гледане на YouTube, поточно предаване на музика или възпроизвеждане на DVD.

Тъй като KODI е с отворен код, той може да бъде инсталиран на почти всяка телевизионна кутия. KODI е цялостна софтуерна програма, която може да функционира на вашия телефон, таблет, телевизор или друго електронно устройство, включително NAS. На практика KODI е медиен център, който обединява всичките ви медийни забавления в една, лесна за използване програма. И тъй като е с отворен код, той може да бъде персонализиран почти безкрайно според вашите предпочитания.

Едно нещо, което трябва да се има предвид обаче, е, че KODI не работи почти толкова добре с устройствата на Apple, колкото с други операционни системи. Докато KODI може да бъде инсталиран на вашия компютър на Apple, инсталирането на софтуера на вашия iPhone или iPad е много по-сложно. Освен ако не сте доста разбиращи от технологиите, вероятно няма да накарате KODI да работи на вашия iPhone.

Мнения за най-добрите тв кутии на пазара

Телевизионните кутии вече показват достатъчно признаци, че те ще бъдат следващата стъпка в домашното забавление, предлагайки производителност често по-висока от смарт телевизорите.

Нашите препоръки за избор на тв бокс се основават на различни фактори. Ние вземаме предвид разпознаваемостта на марката, гъвкавостта, техническите спецификации, производителността и общата стойност.

За да ви улесним максимално, по-долу сме ви представили едни от най-добрите телевизионни кутии, които със сигурност ще привлекат вниманието ви.

Характеристики на tv boxПрепоръчани модели ТВ бокс:

1. ТВ бокс EVANPO T95Z PLUS

tv box evanpoT95Z Android TV Box е друга високопроизводителна част от технологията, която се конкурира с Kingbox K3. Въпреки че е доста по-скъп, той има по-добър хардуер в няколко области и може да се похвали с елегантен, атрактивен дизайн, който със сигурност ще ви впечатли.

T95Z използва осем ядрен процесор Amlogic S912, който работи до четири пъти по-бързо от стандартните четириядрени процесори. Той също така поддържа 2.4 и 5.0 GHz WiFi връзки, както и 10/100/1000 MB LAN.

T95Z предлага 3 GB DDR3 RAM, където повечето други предлагат само две. Той също така е готов с 32 GB място за съхранение, което ви спестява от неприятностите и скъпото закупуване на SD карта за разширение. Допълнителната RAM драстично увеличава скоростта и производителността на телевизионната кутия за по-добро забавление. Той също така разполага с 3D графичен ускорител, който ви позволява да внесете 3D кино направо във вашата всекидневна.

Ако се интересувате от най-добрите смарт телевизори, наред с най-подходящите им аксесоари, можете да погледнете тук.

T95Z също идва с контролер и мини клавиатура. Клавиатурата е с подсветка, така че можете да видите какво правите дори при изключени светлини. Съвместима е с компютър, Mac, Xbox, други устройства с Android и различни други системи.

Благодарение на хардуера си, Evanpo T95Z е една от най-модерните телевизионни кутии на пазара. Въпреки че има други продукти с по-добър хардуер, те идват на премия цена. Това е една от най-добрите ценности на пазара.

Предимства:

 • Мощен 8-ядрен процесор
 • Повече памет и място за съхранение
 • Включва както дистанционно, така и клавиатура за по-голяма гъвкавост

Недостатъци:

 • Мястото за съхранение не може да бъде надстроено

Виж тук


2. Тв бокс Apple TV

tv box appleЧетвъртото поколение Apple TV Box е в много върхове на продажбите през настоящата година. Успехът на съответните продукти се обяснява частично с репутацията на марката, но и с обективните характеристики и спецификации. В пакета с продуктови услуги са включени HBO NOW, Netflix, iTunes, HULU и WatchESPN приложения. Контролът и командите могат да се контролират от потребителя с поддръжка за изкуствен интелект Siri.

Просто трябва да изпратите желанията си на глас и тя ще ги изпълни. Като формати, той възпроизвежда MPEG4 и H.264 във видео. Като аудио възпроизвежда Apple Lossless, MP3, AAC, WAV и AIFF, а като снимки – JPEG, TIFF и GIF. Той също така може да извършва мащабиране, подобрявайки резолюции до ниво на качество 1080p. Той се свързва с Wi-Fi мрежи много ефективно. Процесорът ARM Cortex A8 бързо контролира как работят приложенията, без забавяне или сривове.

Като цяло неговите характеристики – скорост, плавност и качество на изображението, лекота на сърфиране, повече от оправдава цената, на която се продава този тв бокс. Трябва обаче да споменем някои причини за оплаквания, като липсата на USB слотове. Това означава, че не можете да свържете външни стикове или твърди драйвери към продукта. Също така и факта, че вашия тв бокс няма HDMI кабел, включен в пакета.

Предимства:

 • Скоростта, дадена от специалния процесор на Apple, я поставя сред най-добрите телевизионни кутии за тази година.
 • Всичко е изградено много стабилно и ефективно (включително дистанционното управление).
 • Включва поддръжка на Siri, с която гласово контролирате какво да видите и как да работите с приложения.
 • Включва възможност за мащабиране до 1080p.

Недостатъци:

 • Той няма USB слотове, така че не можете да възпроизвеждате съдържание от външни устройства.

Виж тук


3. TV Box X96 Mini-02

tv box x96 mini 02Чрез свързването на този тв бокс към вашия конвенционален телевизор чрез HDMI слота ще имате всички услуги, предлагани от най-съвременната система Smart TV. Можете да се свържете с интернет чрез мрежов кабел, чрез wi-fi връзка или чрез външен 3G модем.

Можете да инсталирате широк спектър от приложения от магазина на Google Play и да сърфирате в мрежата. Четириядреният процесор ефективно контролира работата им. Една от най-атрактивните точки за този продукт е 4K резолюцията (4096 x 2160 пиксела). Впечатляващата гама от портове ще затрудни избора между този продукт и по-мощни телевизионни кутии, като например Apple TV.

TV Box X96 Mini-02 има 2 USB порта, слотове за карти с памет, интернет кабелен порт, аудио видео порт и порт за външен инфрачервен сензор. Той възпроизвежда впечатляваща гама от медийни формати и може да поддържа външни твърди дискове до 500 гигабита. Може да инсталира и приложението Digi, за разлика от много други модели тв бокс.

Предимства:

 • Възпроизвежда почти всеки видео, фото или аудио формат.
 • Той може да бъде свързан към интернет както чрез wi-fi, така и чрез кабел или 3G модем.
 • Поддържа резолюции до 4K (4096 x 2160 пиксела).

Недостатъци:

 • Само с 1 гигабит RAM не можете да стартирате игри твърде ефективно на това устройство.

Виж тук


4. Amazon Fire TV Stick

amazon fire tv stickFire TV работи с Amazon Fire OS, а не с Lollipop на Android. Fire TV предлага няколко големи подобрения спрямо Fire TV стик, включително 4K Ultra HD при 60 FPS, поддръжка на HDR-10 и по-бърз процесор.

Има някои неща, които Fire TV прави много добре. Той осигурява брилянтна 4K резолюция, а качеството на видеото е забележимо по-добро от по-евтините Android TV кутии. Той предлага Amazon Alexa, предоставяйки визуален център, който ви позволява да наблюдавате състоянието на всичките си устройства за интелигентен дом.

Както споменах по-рано, някои кутии превъзхождат в определени области, но изостават в други. За съжаление, Fire TV е един от тях. Fire TV има добър хардуер, с 1,5 GHz процесор и 8 GB място за съхранение. За разлика от повечето Android TV кутии обаче мястото за съхранение не може да бъде надградено над 8 GB. Това прави твърде лесно изчерпването на място за повече приложения.

Ако искате да получите професионални напътствия и съвети в избора на телевизор за вашия дом, съветваме ви да погледнете тук.

Другият проблем, който имам с Fire TV, е, че дизайнът му изглежда под ъгъл, за да купувате повече продукти. За да извлечете максимума от вашия Fire TV, ще трябва да закупите Ethernet адаптер и HDMI удължител. Fire TV няма да получи безжичен сигнал без Ethernet адаптера, а включеният HDMI кабел е дълъг едва два фута. Добавянето на тези два продукта е значителна надценка.

Въпреки това, има още доста неща, които да препоръчаме, включително неговите HD антени, които имат обхват до 35 мили, внасяйки повече канали за повече програмиране. Ако управлявате Alexa през дома си, Fire TV определено е правилният избор. Но ако търсите нещо с персонализиране, има по-добри възможности.

Предимства:

 • Добър хардуер
 • Отлична HD антена
 • Красива 4K резолюция

Недостатъци:

 • Мястото за съхранение не може да бъде надстроено

 

Виж тук


5. TV Box x96 Mini

TV box x96 miniМного от тези, които посещават този уебсайт, търсят най-добрата телевизионна кутия, която да е по средата на пътя между качество и ниска цена. Ние вярваме, че TV Box x96 Mini представлява тази концепция. Той има четириядрен процесор, 2 гигабита RAM и памет за съхранение от 16 гигабита.

Тези спецификации звучат доста привлекателно. Сред силните му страни е възможността да възпроизвеждате съдържание в 4K резолюции (4096 x 2160 пиксела), а като медийни формати поддържа почти всичко. Той предлага поддръжка за Google Playstore, поддържа външни твърди дискове до 500 гигабита и ако искате да го поставите зад телевизора, вие също се възползвате от инфрачервен сензор за дистанционното управление, което води до обхвата, където искаш.

Тъй като има 2 гигабита рамка, той може да носи и различни игри, като Asphalt (състезателна игра с коли). Като цяло, това е малък персонален компютър, който ще преобрази вашето телевизионно изживяване в хола или спалнята.

Предимства:

 • Той работи с Android 7.1.2, една от най-стабилните и най-бързите версии на тази операционна система.
 • Може да възпроизвежда почти всеки аудио, видео или фото формат.
 • С 2 гигабита RAM и четириядрен процесор, той може да изпълнява някои игри за мобилни платформи.
 • Той също така поддържа стандартни резолюции 4K (4096 x 2160 пиксела) за телевизори, които имат такива дисплеи.

Недостатъци:

 • Когато пускате игри, може да се нагорещи, особено ако е поставен зад телевизорите.

Виж тук


6. Xiaomi Mi TV Stick

xiaomi mi tv stickТук се случва магията на превръщането на неинтелигентен телевизор в интелигентен телевизор. С прости думи, Xiaomi Mi TV Stick ще бъде достатъчен за всеки, който търси евтино стрийминг устройство и преобразува съществуващия телевизор в интелигентен телевизор. Като за начало получавате предварително инсталирани приложения като YouTube, Prime Video, Netflix и можете да изтегляте приложения като Disney Plus Hotstar, Zee5, Sony Liv и други.

Самият интерфейс е чист с изчистен UI дизайн. Библиотеката с приложения работи изключително добре. Te са оптимизирани за телевизия и не са просто разширения на мобилното приложение.

Дизайнът и конструкцията на Mi Stick са много прости. Това е HDMI стик, който за някои може да бъде цитиран като разширен флаш диск. Изработен е от висококачествена пластмаса с комбинация от матово и лъскаво покритие, което му придава приятен вид. Получавате HDMI порт отгоре, докато микро USB портът седи отстрани на устройството.

Първоначалната настройка тук не е ракетна наука, а просто plug -and -play, просто устройство. Ще трябва да включите Mi TV Stick към HDMI порта на вашия телевизор. За тези, които имат телевизор, монтиран на стена, може да е трудно да включите пръчката, така че може да искате да закупите конвертор отделно.

Предимства:

 • Достъпен
 • Лесен за използване
 • Play магазин за приложения
 • Google Асистент

Недостатъци:

 • Не е 4K
 • Понякога засича

Виж тук


7. Google Chromecast 3 Hdmi Streaming Media Player

google chromecast 3От години Chromecast е най-добрата стойност при HD плейъри за стрийминг на видеo. Ако искате да превърнете всяко устройство в интелигентен телевизор, способен да стриймва Netflix, Hulu, Amazon Prime и много други, това е най-евтиният и най-добрият начин да го направите.

Ако сте виждали Chromecast през последните няколко години, вероятно знаете какво да очаквате тук. Малък диск с диаметър не повече от два инча, който може скрито да се скрие зад телевизора ви. Точните размери, в случай че имате нужда от тях, са 51,9 x 51,9 x 13,8 мм.

Има само един MicroUSB порт на гърба на диска, който ще трябва да свържете към USB порта на телевизора или към стената с помощта на включения адаптер за стена, и един бутон, който ще възстанови фабрично Chromecast, ако го задържите. Това е основно, но върши работа.

Ако се чудите каква е разликата между Chromecast и Chromecast Ultra, всичко се свежда до производителността. Първият, прегледан тук, е изцяло за 1080p стрийминг, докато вторият може да възпроизвежда родно 4K съдържание. Това е голяма работа, ако имате 4K телевизор и искате да видите нещата възможно най-добре. Но ако можете да живеете без допълнителна яснота, Chromecast все още работи с 4K телевизори, така че не се притеснявайте твърде много за това.

Предимства:

 • По-бърз стрийминг
 • Изящен, универсален дизайн
 • Същата ниска цена

Недостатъци:

 • Не се предава в 4K
 • Няма дистанционно управление

Виж тук


8. Xiaomi MI TV Box S

xiaomi mi tv boxXiaomi Mi Box 4K е лесен продукт за препоръчване. Той има проста цел да превърне не толкова умни телевизори в пълноценни устройства за поточно предаване на медии. Има много функции и е доста достъпен.

Първоначалната настройка е доста проста за Mi Box 4K. Всичко, от което се нуждаете, е електрически контакт за адаптера и телевизор с HDMI порт. За оптимални резултати използвайте HDMI 2.0b порт, който също ще позволи HLG и HDR. Не всички HDMI портове на телевизора са равни, така че отделете известно време, за да разберете това, особено ако искате да се възползвате напълно от възможностите на 4K HDR.

Въпросният тв бокс работи от 64-битов Amlogic процесор с Android TV OS 9.0 и то доста гладко. Други вътрешни спецификации включват 2 GB RAM, 8 GB място за съхранение и графичен процесор Mali 450.

В пакета е включено и дистанционно за навигация през интерфейса. То работи по Bluetooth вместо чрез инфрачервен порт, така че няма да е необходимо да го насочвате към полето, за да го използвате. Захранва се от две батерии AAA, които не са включени.

Предимства:

 • Достъпен
 • Вграден Chromecast Ultra
 • Google Асистент
 • Достъп до Play Store
 • Поддръжка на 4K HDR10

Недостатъци:

 • Няма поддръжка на Dolby Vision
 • Невдъхновяващ дизайн
 • Понякога засича

 

 Виж тук

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.