6 най-добри фурни за вграждане

вашата оценка

Най-добрата електрическа фурна за вграждане е тази, на която можете да разчитате във всяка ситуация и от която може да очаквате добри резултати. Цената на фурната се влияе от марката, покритията, допълнителните функции и програмите за печене. Някои  модели може да са малки, да имат вентилатор, функция за пара, конвекция, самопочистване, пиролитично почистване или интелигентни функции. Най-новите модели може да имат LED, LCD или друг вид иновативни дисплеи. Предлагаме ви да разгледате този модел – Bosch HBG633NB1 .

Когато закупувате фурна за вграждане, вероятно, ще помислите за дизайна и това дали тя се връзва с останалата част от вашата кухня. Също така от значение е нейният източник на енергия (газ или електричество), но и цената, която плащате. Освен всичко това, при фурните за вграждане е изключително важно да проверите и размерите, за да разберете дали пасват на предвиденото място.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на фурна за вграждане

Когато искате да закупите фурна за вграждане трябва да вземете предвид няколко критерия. Трябва да вземете някои решения относно външния вид, броя на функциите, вида на захранването, обема и покритията. Стараем се да направим избора ви на най-добрата фурна за вграждане възможно най-лесен. Представяме ви някои елементи, върху които трябва да помислите, преди да вземете окончателното решение.

Освен фурна за вграждане, ще са ви и необходими котлони за вграждане. Прочетете нашата статия за най-добрите котлони за вграждане, за да направите най-добрата покупка. Вижте статията от ТУК!

Температура на фурната

Най-важното условие на фурната за вграждане е това да пече добре, равномерно и от всички страни. За тази цел е важно тя да има различни температурни функции. Действителната температура може да варира вътре в сравнение с избраната и показана на дисплея, така че е добре да проверите този аспект, преди да закупите фурната. Но вградените фурни означават повече от просто готвене. Кухнята е място за гордост на всяка домакиня и поради тази причина естетическата част не може да бъде пренебрегната.Със сигурност един добре изглеждащ уред ще се справи добре във всяка кухня.

Типове фурни за вграждане

Електрическа фурна за вграждане

Това е най-популярният избор сред домакинските потребители.Предимствата на този тип фурна за вграждане са очевидни: по-равномерно разпределение на топлината и постоянна температура във всички зони на фурната. Също така до голяма степен ще защитите дома си и работата с уреда, тъй като при газовите фурни има опасност от пожар. Недостатък е, че консумацията на енергия може да бъде значителна при тежка употреба.

Електрическите модели обикновено се представят по-добре от страната на печене. Това се дължи на външния вид на това колко добре се разпределя топлината във фурната. Знаем, че равномерното разпределение на топлината е важен фактор, ако искате да готвите успешно. Така че, най-добрите електрически фурни са тотален фаворит пред газовите модели. От друга страна, газовата фурна за вграждане може да бъде по-евтина за закупуване и последваща поддръжка, ако изберете високопроизводителна. Така че, ако искате да закупите бюджетен вариант, то тогава се насочете към газовите фурни за вграждане.

Газова фурна за вграждане

Това е вариант, който може да се окаже по-икономичен в дългосрочен план. Разпределението на топлината е по-малко равномерно, отколкото при електрическите фурни, подходящо за тези, които готвят във фурната по-рядко.

Енергийна ефективност на електрическата фурна за вграждане

Както при другите уреди, енергийният клас на фурните за вграждане е класифициран по азбучен ред. Най-ефективният клас е A +++, следван от A ++. Има много малко модели, които могат да се гордеят с тези степени и обикновено струват много. Повечето от тези, които ще намерите на пазара, на разумен бюджет, са в клас А+ или А, което гарантира много добра енергийна ефективност. Трябва да се избягват обаче моделите от клас B или по-нисък.

Процес на печене

В процеса на печене електрическите фурни са по-лесни за работа и по-добри за начинаещи готвачи. Ако сте начинаещи и нямате голям опит в готвенето, но бихте искали да научите как да готвите на фурната, изберете най-добрата електрическа фурна за вграждане. С нея ще може да се съсредоточите максимално върху готвенето, а не върху работата с уреда.

Газовите фурни също са оборудвани с вградено осветление, могат да имат електрически задвижван грил или печене, и конвекционен вентилатор. В крайна сметка тези опции също генерират разходи за електроенергия.

Най-добрата електрическа фурна за вграждане е мощен електрически уред, който консумира от 2,2 до 4,2 kW в режим на работа. За тях се нуждаете от добър контакт, отделен електропровод, който да бъде оборудван със заземяване.

Дизайн на фурна за вграждане

фурна за вграждане

На пазара може да откриете 2 основни категории по отношение на външния вид: модерни и винтидж. Модерният външен вид обикновено се представя от класически цветове (черно, бяло или металик). Те са с правилни и прави форми, с вложки от неръждаема стомана и дори с покрие против надраскване. Винтидж визията обаче е представена от по-заоблени форми, винтидж декоративни елементи или по-екстравагантни цветове, например злато. Изборът се прави в зависимост от стила на кухнята, който сте избрали.

Размери на електрическа фурна за вграждане

Когато сте решили, че искате електрическа фурна за вграждане, следващата стъпка е да вземете решение за нейните размери. Нормалният размер на този уред е около 60 сантиметра ширина. На пазара има и компактни фурни, но по-рядко, а и цената им е по-висока. Компактните фурни могат да имат по-ниска височина и дълбочина от нормалните, за да спестят място.

Ако имате нужда от голяма електрическа фурна за вграждане, можете да видите и някои по-големи от стандартните, но те ще заемат повече място. Ширината на този уред ще бъде по-голяма, което ще направи вътрешния обем по-голям и ще можете да печете различни ястия или да използвате по-обемни съдове.

Най-важният аспект, който трябва да разгледате, е полезният вътрешен обем. Обемът на фурната може да започне от 45 литра и да се увеличи до 80 литра в зависимост от модела.

Тип дисплей и панел за управление на електрическа фурна

Фурните за вграждане могат да имат различни видове дисплей: аналогов, цифров (LED или LCD) или безжичен чрез приложения (за интелигентни фурни). На практика обаче всички те показват една и съща информация: време за готвене, час, избрана програма или температура. Става въпрос само за бюджет, външен вид и предпочитания.

Фурните от ново поколение могат да имат различни режими на управление, като въртящ се бутон, вградени такива, сензорен и класически бутон. Въртящите се бутони имат зад себе си механизъм, сравнително прост и познат навсякъде. Вградените са същите като класическите, само че могат да бъдат скрити при нужда. От страна на електронните системи имаме сензорни, или базирани на бутони превключватели.

Механичните въртящи се бутони се поставят на по-евтините модели фурни. Те ви позволяват бързо да изберете температурата на готвене, режима на готвене и да зададете таймер. Все пак и при по-висок клас модели може да срещнете този вид бутони.

По отношение на електронните панели, такива фурни имат механични бутони, които идват в комплект със светодиоди или по-усъвършенствани графични дисплеи. Дисплеят може да бъде тактически или може да бъде класически. С електронна система за управление потребителят може да избира по-точно стойностите. По този начин можете да зададете определени автоматични режими на готвене или можете да зададете много точна температура. Производителите на най-добрите вградени електрически фурни винаги правят иновации в тази посока и предлагат на купувачите много интересни опции.

Разширени функции

печка за вграждане

Вече се появиха фурни, които имат вградени видеокамери и излъчват изображението на живо на мобилен телефон, ако сте на разстояние. Други дори заменят стъклото на вратата с дисплей, за да избегнат топлинните загуби и да пестят електроенергия. По този начин тези модели електрически фурни имат интегрирана безжична или Bluetooth технология за дистанционно управление на домакинските уреди. Но в действителност е спорно дали всички нововъведения носят реална полза за процеса на печене.

Допълнителни функции на добрите електрически фурни

Автоматично почистване – Има модели, които могат да се почистват сами остатъците от готвене. Пиролитичните фурни са оборудвани с функция, работеща при високи температури, за превръщане на следите от мръсотия в пепел чрез изгарянето им. Каталитичните фурни, от друга страна, се борят с отлагането на примеси и мазнини по стените на уреда. В крайна сметка резултатът е същият, по-чиста фурна за вграждане.

Сензорни контроли – Сензорните контроли обикновено ви позволяват да настроите температурата по-прецизно, с по-малки и по-точни температурни диапазони. Те могат да спестят място и да изглеждат по-добре.

График за готвене – Тази опция ви позволява да зададете времето за готвене и да ви предупреждава със звуков и визуален сигнал. Фурната ще се включи автоматично, ще изпече ястията и ще се изключи накрая.

Решетки за опора на съдове – Позволява ви да местите решетките по удобен за вас начин, без да се налага да ги повдигате и натискате назад без усилие. Приятно изживяване е да готвите на фурна с такава опция.

Вариант за готвене на пара – По този начин ще може да приготвяте здравословно ядене за цялото семейство. Можете да ги използвате за приготвяне на зеленчуци, месо, риба и други вкусни ястия.

Най-добри фурни за вграждане – нашите препоръки

1.Електрическа фурна за вграждане Bosch HBG633NB1

фурна за вграждане БошТози модел електрическа фурна за вграждане на Bosch е много ефективна и подходяща за домакини, които често пекат различни ястия. 4D технологията за разпределение на въздуха спомага за равномерното разпространение на горещия въздух вътре. Можете да печете на 4-те нива едновременно, като резултатът ще бъде еднакъв на всяко от тях поради равномерното разпределение на топлината.

Това е щадящ природата модел, който е с 30% по-енергийно ефективен от другите модели. Това е може би най-добрата електрическа фурна за вграждане. Освен това има функция за самопочистване на задната стена. Тази фурна не консумира енергия и е високоефективна.

Фурната има енергиен клас А+, мощността и е 3650 W, а капацитета на вътрешнат част е 71 литра. Максималната температура е 300 градуса, притежава 10 функции на работа, възможност за грил, вътрешно осветление и студена дръжка от външната стана.

ВИЖ ТУК

2.Фурна за вграждане Electrolux EOE7C31Z

фурна за вграждане Електолукс Това е един много успешен модел електрическа фурна на Electrolux , с каталитично самопочистване . Предлага се с пълен LCD дисплей и много функции за готвене (бърз грил, поддържане на топлината, вентилирано мокро печене, бавно готвене, вентилирано готвене, турбо грил).

Благодарение на сензора за храна (Food Sensor) постигате отлични резултати всеки път. Той ви гарантира прецизно готвене, като измерва вътрешната температура на храната по време на готвене. Когато ястието е готово, фурната ще се изключи сама, без да е нужно постоянно да отваряте и проверявате.

Функцията за равномерно готвене Even Cooking разпределя топлината из цялата фурна, така че всяко ястие се готви равномерно. Без необходимост да връщате храната за допълнително готвене. Технологията позволява по-бързо нагряване във фурната, спестявайки време и енергия.

Енергийният клас на модела е A+, което гарантира качество и безопасна употреба. Мощността на уреда е 2480 W, а капацитета 72 л., максималнате температура е 300 градуса.

 

ВИЖ ТУК

3. Модел Samsung nv75n5641rs ol

Фурна за вграждане СамсунгТази електрическа фурна Samsung е идеална за тези, които искат елегантен външен вид и много технологии. Отличава се с вратичката и модулната структура, чрез която можете да готвите няколко вида храна едновременно. Можете да отворите вратата на 2 части или цели, в зависимост от това какво готвите.

Спестявате време и енергия, докато готвите. Използвайки само горната половина, можете да намалите времето за приготвяне на храна с 22% и да използвате 21% по-малко енергия в сравнение със загряване на цялата фурна.

Това е каталитична електрическа фурна със самопочистваща технология. Благодарение на плъзгащите се рафтове храната се изважда и поставя много лесно.

Енергийният клас отново е A+, мощността 1600 W или 1200 W, капацитета е 75 литра, а максималната температура 250 градуса. Този уред има над 50 програми за рабора.

ВИЖ ТУК

4. Електрическа фурна arctic arosc21130bd + газов котлон

фурна и газов котлонТози пакет от вградена електрическа фурна Arctic и вграден газов котлон с 4 котлона е най-добрата покупка на цената. Фурната е с енергиен клас А , 4 различни функции за готвене и щедър обем от 71 литра.

Таймерът отброява времето за приготвяне на ястията и ви уведомява когато е време да се изключи. Фурната приготвя храната при оптимална температура, за сочни и вкусни резултати. Контролирате ефективно времето си и винаги знаете колко време отнема приготвянето на любимата храна.

Можете да почистите вътрешността на фурната, като поставите вътре купа с вода. Много просто и ефективно. Запалването става от бутона и работата е много лесна. Котлонът се предлага и с бутон за запалване и има функция за безопасност при спиране на газа, ако пламъкът е изгаснал.

ВИЖ ТУК

5. Фурна за вграждане Hansa Boew68269

фурна за вграждане с ретро дизайнФурната за вграждане HANSA BOEW68269 е мултифункционална фурна. Тя има 9 функции на работа. Механичният таймер помага да настройвате точно време, за което да приготвяте различни вкусотии. Обемът на този уред е по-скоор малък – 66л., който няма да ви свърши работа ако искате да използвате големи съдове за готвене. Но ако приготвяте вечеря за двама до трима човека и използвате малък съд, то тогава фурната ше ви върши страхотна работа.

Фурната за вграждане има много красив и стилен ретро дизайн, подходящ за изискани и дизайнерски кухни. Този дизайн би седял перфектно и на по-модерни кухни, ако искате да акцентирате върху един определен уред, в този случай фурната ви за вграждане.

Печката е икономична – клас А, което би ви спестило голям процент от разходите за електричество.

ВИЖ ТУК

 

6. Електрическа фурна за вграждане AEG BES351110M

фурна за вграждане аегЕлектрическата фурна за вграждане AEG се отличава с функциите си за готвене на пара. Така можете да добавите пара в началото на печенето и така тестото ще остане влажно, а в края меко и нежно. Печено пиле, лазаня, ребърца на скара – всичко може да се приготви добре на пара.

Приличате на неръждаема стомана против пръстови отпечатъци , така че трябва да почиствате електрическата фурна възможно най-рядко и да се наслаждавате повече на готвенето.

Голяма гъвкавост при готвене на няколко нива -допълнителният кръгов нагревателен елемент гарантира равномерно готвене от край до край на няколко нива, дори и ако са заредени няколко тави. Всяка порция е толкова добре изпечена колкото и предишната.

Енергийният клас на модела е A, което гарантира качество и безопасна употреба. Мощността на уреда е 3500 W, а капацитета 71 л.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.