9 най-добри куфари

Транспортирай всичките си любими вещи с лекота

3/5 - (2 гласа)

Нацелването на подходящите куфари от първия път означава, че ще имате незаменим помощник при всяко едно пътуване, независимо къде отивате и за колко дълго.
Ако пък не изберете правилния от първия път, вероятно ще пътувате с ненадежден куфар с трудно въртящи се колела, хлабава  и заяждаща дръжка и недостатъчно място за багаж.

Можете да похарчите стотици левове за куфар, но високата цена не винаги е индикатор за качество.

Важно е сами да проверявате какво купувате преди да го платите, за да сте сигурни, че сте направили правилния избор.

куфариМнения за най-добрите куфари на пазара

Когато сте заети да планирате следващата си почивка, много лесно може да пропуснете някои детайли като например колко багаж ще вземете и как ще го пренесете. Какво би ви свършило работа – големи куфари или малка пътническа чанта? А може би и двете?

В това ръководство ще отговорим на всички въпроси свързани с избирането на куфари.

Как да изберем добри куфари за пътуване?

Перфектната пътна чанта ви позволява да опаковате, натоварите и защитите нещата си по време на дълги пътувания, а багажът на колелца увеличава комфорта. Пътната чанта на колела (куфар) ще ви освободи от тежестта на багажа, за да улесни пренасянето му.

Пренасянето на тежките и обемни чанти, използвайки колелцата на куфара, ви предпазва от рани или травми на раменете, или на гърба, причинени от носенето на тежките чанти дълго време.

Когато искате да имате на разположение куфари за всякакъв вид пътуване, не е много лесно да се спрете на такъв, така че трябва да потърсите известно време, докато намерите любимия си модел. Нека ви помогнем да спестите време! Ако се интересувате само от примерите, идентифицирани от нас в онлайн офертата на магазините, ние преминаваме директно към темата и ви представяме нашите десет избора.

куфари

Ръководство на купувача

Куфарите са много популярен начин за носене на голям багаж с минимален дискомфорт. Напоследък все повече марки експериментират с различни материали, форми и дизайн, за да създадат един от най-добрите продукти. Винаги имайте предвид, че най-добрият куфар е този, който отговаря на вашите нужди и евентуално тези на вашето семейство. За да го намерим, ние създадохме списък с най-важните функции, въз основа на които можете да насочвате търсенията си.

куфариРазмери на куфара

Оптималният размер на багажа трябва да се определя от продължителността, времето и честотата на пътуването ви. Ще намерите куфари с различни размери, които обикновено се класифицират, както следва:

Големи куфари

Те са изборът на хора, които искат да отидат на почивка от няколко дни. Те имат щедри размери и понякога дори могат да надвишават височина от 80 см. По отношение на обема те имат над 100 литра, така че ще имате достатъчно място за багаж.

Средни куфари

Тази категория включва чанти за багаж, които се използват, когато не се нуждаете от много неща. Те обикновено имат височина между 50см-65см и обем около 70 л-75 литра, което означава, че са достатъчно просторни.

Малки куфари

Тези модели са с височина между 40см-50 см и се използват от хора, които искат да разпуснат за 1-2 дни и се нуждаят от малко неща. Капацитетът им в литри обикновено е около 20 литра. В тази категория има много модели, които могат да се използват и като ръчен багаж в авиокомпаниите. Проверете предварително дали фирмата, с която ще отидете, приема размерите, които искате, защото те не са стандартни.

Много малки куфари

Такива куфари са правилният избор за деца. Те могат да се използват като раници в училище и обикновено са високи около 30см-40 см.

куфари

Съхранение

А какво ще стане след като се приберете от пътуването? Обмислете къде и как ще съхранявате куфара си.

Куфарите с твърди страни са трудни за съхранение, защото не могат да се посвият и натъпкват в по-тесни пространства.
Тези с меки страни позволяват донякъде да ги понатъпчете на по-тясно, но отново ви ограничават.
Ако изобщо нямате никакво място за съхранение на обемни и големи куфари, може би е по-добре да се спрете на меки и сгъваеми куфари, сакове и чанти.

куфариФорма

През повечето време тези продукти са с правоъгълни или квадратни форми. Те позволяват добра организация на нещата, а също така улесняват транспорта.

Съществуват и модели с форма на раница, използвани от децата в училище, или които имат каишки и могат да се използват като чанта през рамо.

куфари за пътМатериал

Много е важно да изберете правилния и този аспект е от съществено значение, особено когато искате наистина да защитите нещата си в куфара.

Пластмаса

моделите от този материал имат малко тегло, когато са празни, което означава, че ще бъдат лесни за съхранение и ще тежат малко. Те могат да бъдат с различни цветове, но могат да се счупят доста лесно, ако бъдат изпуснати от малко по-висока височина.

Текстил

Това е добър избор за хора, които търсят много достъпен продукт. Те могат да се разширяват или компресират с лекота и могат да бъдат много цветове. Те не са толкова издръжливи и могат лесно да се замърсят, след което са доста трудни за почистване. Някои петна са дори невъзможни за премахване.

Поликарбонат

Това е твърд материал, който ще осигури защита на предметите. Той е устойчив  на фактори на околната среда и е издръжлив, но може да бъде надраскан доста бързо, поради което трябва да се използва внимателно. Според хора, които предлагат мнения за най-добрите куфари, тази опция е една от най-ценените.

Метал

Куфари от този материал са доста редки, но предпазват нещата отвътре много добре. Когато купувате такъв артикул, не трябва да се притеснявате от факта, че багажът ви ще бъде обработен неправилно и ще бъде повреден или че бързо ще има следи от износване. Те са малко по-скъпи, но със сигурност си заслужават парите.

Очевидно, с повишаването на качеството на материалите от компонента на куфара, цената също ще се увеличи, така че би било добре да планирате предварително максимален размер на разходите си.

куфар за багажРазделяне

Разположението на вътрешните и външните пространства се различава при различните производители в зависимост от общия дизайн на модела. Обикновено се препоръчва избраният от вас модел да бъде възможно най-специфичен, за да се включат освен големия, основен джоб и няколко по-малки.

Винаги се нуждаете от специално отделение за лаптоп, документи или малка електроника, а вътрешното отделение с маса е много полезно, за да не набръчквате чувствителните си дрехи.

Обикновено един практичен куфар (на добра цена) трябва да включва поне 3 отделни отделения.

куфари за пътуванеКолела

Не би се нарекъл куфар, ако не се основава на серия от колела, което значително ще улесни транспортирането на багажа ви. На пазара можете да намерите продукти с вградени 2 или 4 колела, конвенционални или въртящи се (те се въртят на 360 градуса).

Обикновено те са изработени от пластмаса, гума или силикон. Наистина добрият модел трябва да има поне 4 силиконови колела, които могат да се въртят в зависимост от посоката на движение.

куфариСистема за заключване

В този случай имате следните опции за избор:

Обикновен цип

той е много разпространен и е предпочитание на хората, които лично носят багажа си, тъй като той няма система за сигурност, която не позволява лесен достъп на непознати до това, което е вътре. Това е най-евтиният вариант и е лесен за използване.

Ключ

предлага повишена сигурност, защото куфарът може да бъде отворен само от човека, който го притежава. Той е лесен за използване и може да бъде класически или шифров.

Катинар

с този аксесоар можете да запазите спокойствие, защото само човекът, който държи ключа, може да стигне до багажа ви. Ако ключалката не е включена, тя може да бъде закупена и след това прикрепена към ключовете на втория цип. Можете да използвате тази опция за повечето куфари. Но имайте предвид, че винаги ще трябва да се грижите за катинара.

Шифър

Това е избор, присъстващ особено в съвременните куфари. Всичко, което трябва да направите, е да запомните кода, който сте използвали. Това е по-скъп вариант, но е изключително безопасен.

куфариОсновни характеристики

Наличието на тези подробности може да ви помогне да използвате куфара по по-опростен и приятен начин.

Презрамки

необходими са за малки модели, които при необходимост могат да се носят на рамото или да се повдигат при ходене по по-труден участък.

Етикет

ще бъде полезен при пътуване със самолет, за да можете лесно да идентифицирате багажа си и да разграничите дали има две еднакви.

Странична дръжка

полезна е, когато теренът, по който искате да вървите, не е подходящ за колелата на куфара или когато трябва да се изкачите по стълби или да го повдигнете, за да го поставите в транспортно средство.

Регулируема дръжка

ще бъде оценена, когато даден модел се използва от няколко души, защото позволява неговото удължаване / затягане, така че да е лесен за транспортиране.

В следващите редове ще ви представим топ 10, който включва серия куфари, на добри цени, които могат да бъдат закупени на онлайн пазара. Продуктите за пътуване могат да бъдат по-евтини в интернет, поотделно или в комплект , и следователно е по-вероятно да намерите подходящ и качествен артикул по този начин.

куфариПрепоръчaни модели куфари за вас:

1. Куфари Kring Salvador ABS

Куфари Kring Salvador ABS Често се случва да имате нужда от пълен комплект за пътуване, особено когато се интересувате от едно и също качество за багаж и ръчен багаж. Също така, в случай че пътувате със семейството си, комплект от 3 куфара с различни размери може да бъде надеждна помощ.  А офертата на Kring включва: 3 броя, изработени от достатъчно устойчиви материали, облагодетелствани от опростен дизайн и елегантен, лесен за обработка и транспорт.

Големият куфар

Големият куфар е с размери 50см х 32см х 75 см, според страницата за продажби; с изчислен обем от 120 литра, ви предлага възможност да вземете със себе си няколко чифта обувки, дрехи и други полезни аксесоари в пътуване, което може да продължи 10 дни.

Средно големият куфар

Той е с обем 74 литра (22см х 26см х 65 см) и ще се хареса на тези, които искат да си опаковат багаж за кратко пътуване.

Малкият куфар

Не на последно място, ръчният багаж може да бъде уплътнен в куфара с най-малките размери в комплекта: 37см х 24см х 55 см, с общ обем от почти 49 литра. Начинът, по който са направени трите куфари, е идентичен, като всички се възползват от твърди стени, изработени от ABS / поликарбонат, които не позволяват намачкване или унищожаване на предмети, поместени вътре. Настоящата система за сигурност се счита за достатъчно добра, тъй като е фигура на ципа.  С други думи, багажът не може да бъде отворен от неупълномощено лице, освен ако не унищожи ципа.

От практическа гледна точка всеки куфар има 2 достатъчно здрави дръжки, като едната е интегрирана в теглещата система. На свой ред той може да бъде заключен на желаната височина, в различни стъпки, за да се адаптира лесно към височината на всеки потенциален потребител. Всички компоненти са снабдени с 4 въртящи се колела (спинер), аспект, който предлага възможност за движение във всяка посока, без запушвания.  В същото време за по-малко опитен потребител тази система може първоначално да бъде малко по-трудна за овладяване. Наред с получените предимно положителни отзиви, допълнително предимство би бил фактът, че общата цена на 3-те компонента не надвишава 140 лв,, дори когато не се възползвате от никаква отстъпка.

Предимства
 • Комплектът съдържа 3 броя, които могат да се използват едновременно или алтернативно, в зависимост от количеството багаж, броя на потребителите и вида на пътуването.
 • Компонентните части могат да бъдат както големи, така и ръчен багаж (минималният размер).
 • Куфарите са изработени от поликарбонат / ABS, с твърда структура, ефективно организираща крехките предмети вътре.
 • Всички куфари могат да бъдат зашитени с шифър, осигуряващ само достъпа на потребителя до съхраняваните стоки.
 • Въртящите се колела се въртят на 360 градуса, което оставя голяма свобода на движение и позволява лесно движение.
 • Системата за теглене позволява дръжката да се заключва на различни височини, за по-голяма адаптивност към нуждите на потребителя.
 • Съотношението между цена и качество се оценява от много купувачи.
Недостатъци
 • Багажът може лесно да се напука (като често се работи небрежно), като се има предвид, че той ще включва празни пространства между обектите.

купи сега


2. Куфари Kring Circles

Куфари Kring CirclesТози куфар е добър избор за хора, които обикновено ходят на кратки ваканции и делегации, защото е достатъчно просторен, за да осигури мястото, необходимо за транспортиране на различните неща, които ще са необходими за 2-3 дни. Има височина 55 см, дълбочина 24 см и ширина 37 см.

Този модел ще защити много добре вашите интериорни предмети, защото е изработен от ABS и поликарбонат. Може да се почисти много лесно и да се транспортира без много усилия, защото в основата има четири колела, които се въртят на 360 градуса. Моделът е снабден и с дръжки- една отстрани и една отгоре. Също така има телескопична система, която може да се заключва на стъпки, за да се справите с нея възможно най-лесно.

Този куфар се затваря с цип и може да бъде закрепен с шифър. Разполага с голямо отделение, където можете да поставите всичко необходимо, но и три по-малки, които се затварят с цип. Всички са поставени вътре. Дизайнът е весел, младежки, защото е черен, с разноцветни кръгове.

Предимства
 • Това е средно голям куфар, подходящ за 2-3-дневни излети.
 • Изработен е от ABS и поликарбонат, твърди материали, които предпазват това, което е вътре.
 • Много е лесен за работа, благодарение на колелата и дръжките си.
 • Има дизайн, подходящ както за жени, така и за мъже.
Недостатъци
 • Отвън няма джобове, в случай че искате да имате под ръка определени предмети.

купи сега


3. Куфари Samsonite Aeris

Куфари Samsonite AerisКакто дизайнът, така и цената на този компактен куфар от Samsonite доказват, че имаме работа с луксозен модел. С вместимост от 64,5 л, заедно с размери 68 см височина, 28 см дълбочина и 49 см ширина, куфарът се оказва подходящ за багаж за потребители, пътуващи за кратки и средни периоди от време. Стените, изработени от полипропилен, обещават допълнителна защита за превозваните стоки, но са по-лесни за повреда, в случай че обемът на предметите не е равномерно разпределен вътре и  може да се борави небрежно с куфара.

Вътре не може да бъде прекалено сложно отделение, защото не включва подплата, а джобът за малки предмети е доста малък. Вместо това можем да оценим дизайна срещу вятър (тегло от 4,8 Kg, когато е празен), дръжките – едната отгоре и едната встрани и типа разтегателна система. Последният е от тип монотръба, състоящ се от здрав и устойчив прът, който също помага да се запази целостта на кутията по време на транспортиране на неравни повърхности. Удължителната система не може да се регулира на стъпки, така че не всеки потребител ще я сметне за удобна, независимо от височината.

Четирите колела са многопосочни и имат различни размери, осигурявайки движение във всяка посока и освен това възможността за внезапна промяна на посоката. Заключването е фиксирано, което изисква 3-цифрена комбинация за обезопасяване на съдържанието. Тук също споменаваме, че 3-точковата заключваща система се счита за възможно най-практична и безопасна.

Предимства
 • Оборудван е със система за сигурност, базирана на 3-цифрен код – 3-точково закрепване – сигурно за защита на съхраняваните стоки.
 • Куфарът, здрав и устойчив на удари, ефективно предпазва крехките предмети вътре.
 • Въртящите се колела осигуряват лесно движение по различни повърхности, особено след като те могат да бъдат ориентирани бързо във всяка желана посока.
 • Удължителната система с единична тръбна дръжка (по-дебела) е по-трудна за повреда при носене от класическата, с тънки дръжки.
 • Дръжките са изработени от твърда пластмаса, трудно се чупят или повреждат.
 • Размерите го правят подходящ за багаж, тъй като е достатъчно просторен за средни или кратки пътувания.
Недостатъци
 • Разширението на горната дръжка не може да се регулира на стъпки.
 • Твърдият куфар може да се напука, ако куфарът е хвърлен от височина (например при разтоварване от трюма на самолета).
 • Като модел със сложен дизайн, купуването му без отстъпка струва доста.

купи сега


4. Куфари за пътуване Kring Torino

Куфари Kring TorinoKring Torino е голям куфар, в който ще можете да носите много предмети. Той има размери 75см х 32см х 50 см и е практически разделен, така че можете да организирате всичко възможно най-добре. Има основно отделение, където ще намерите и пространство с цип и два джоба отвън, ако искате някои от нещата да са ви винаги под ръка.

Сега разглежданият модел е изработен от текстилен материал. Той не е много чувствителен към натиск или механични удари и не позволява лесното преминаване на дъждовните капки. Той е черен, със сини детайли, подходящ както за жени, така и за мъже. Всички отделения са затворени с ципове.

Що се отнася до начина, по който го транспортирате, можете да го носите със себе си с помощта на четирите колела, които се въртят на 360 градуса и телескопичната дръжка, или можете да използвате фиксираните дръжки, поставени отстрани. Той има вмъкване на етикет и не се предлага с никаква система за сигурност за обектите вътре. Но можете да използвате по-малък катинар, за да държите разделенията с цип заедно.

Предимства
 • Това е много просторен куфар с размери – 75см х 32см х 50 см.
 • Той е добре направен, така че да има приятен външен вид и да е устойчив.
 • Той се основава на колела, които улесняват транспорта.
 • Това е добре разделен модел както отвън, така и отвътре.
Недостатъци
 • За да закрепите предметите вътре, имате нужда от по-малък катинар.

купи сега


5. Куфари за път Kring Rotterdam

евтини куфари KringТози продукт всъщност е комплект, който се състои от три куфара, които се различават само по размер. Този пакет е подходящ за големи семейства или за хора, които пътуват много за различни дни и не се нуждаят от много малък или голям багаж.

Трите куфара са изработени от текстил в маслено сив нюанс, за да бъдат максимално практични. Те се затварят с цип, осигуряват се с мини ключалки и имат подсилени ръбове, за по-добра устойчивост. В основата им ще намерите въртящи се колела за улесняване на транспорта и дръжки отстрани. Всеки има телескопична система със стъпково заключване, за още по-приятно изживяване.

Що се отнася до размерите, малкия куфар е с размери 37см х 24см х 55 см, средният – 44см х 26см х 65 см и големият – 50см х 32см х 75 см. И трите продукта имат джобове с етикети и са много добре разделени както отвътре, така и отвън.

Предимства
 • Това е комплект, който съдържа три куфари с различни размери.
 • Колелата в основата ще допринесат за по-лесен транспорт.
 • Всеки куфар е добре отделен, за да има всичко възможно най-добре организирано.
 • Имате и етикети, така че можете да записвате лични данни в случай на неприятни инциденти.
Недостатъци
 • Като комплект, продажната цена също е по-висока, така че трябва да си отделите по-щедър бюджет.

Куфари Perfect line 9088

Представяме ви куфар от текстил, в цвят бордо. Той е с размери съответно -59см /18см /42см и размер с разширителя – 22см , а теглото му е 2,5кг.
Куфарът се заключва с цифров шифър и  има регулираща, телескопична дръжка на 2 степени. Също така разполага с разширител за по-голям обем, два външни джоба отпред и джоб на гърба с цип.
Куфарът е с две дръжки за хоризонтално и вертикално носене.
Има 4 крачета за поставяне в хоризонтална позиция.
Във вътрешната си част има отделение с ластични презрамки и  голям джоб с цип. Материалът, от който е изработен е 100% полиестер.

Куфари H.Q.C 18105

Куфар H.Q.C е  изработен от текстил / 100 %  полиестер / с разширение. Предлага се в черен цвят. Неговите размери са 80см /48см /29см, а размерерът му  с разширението е 30см. Неговото тегло е 3,8кг. Има четири колела, въртящи се във всички посоки и  регулираща телескопичена дръжка на 2 степени и  два външни джоба отпред. Куфарът има две дръжки за хоризонтално и вертикално носене, вътре е с отделение, закопчаващо се с презрамки и голям джоб с цип. Това е олекотен модел , изключително  удобен и практичен, а отзад е с информационна табелка.

Предвид по-големите си размери е подходящ за всякакъв тип пътувания – екскурзии, командировки и т.н.

стилни Куфари Estil

Представяме ви куфари Estil Trend с нова текстура, оформена в лека отливка, с максимална здравина характерна за този материал /Полипропилен/.

Характеристики

– заключване: с TSA код. Подходящ за пътувания до САЩ. Може да бъде отворен от службите за сигурност, които използват универсален ключ. По този начин не се налага разбиването на заключващото устройство.
– 4 двойни, независими колела с неограничено движение във всички посоки със силиконово покритие от най-висок клас;
– здрава и ергономична дръжка – горна и странична;
– цип по средата на корпуса, така че багажът се подрежда в две отделения;
– вътрешно отделение, което се затваря с цип;
– вътрешни колани за пристягане на багажа;
– олекотен алуминиев механизъм;
– една година гаранция за фабричен дефект;

– предлага се в сив цвят;

– размери – 77см / 31см / 52см;

– тегло – 4,5 кг;

Куфари American Tourister

На вашето внимание сега представяме изключително предпочитан от българите модел – American Tourister Wavebreaker.

Този модел куфари се прелага от производителя в цвят графит. Има удобна и разтегателна дръжка за удобство на потребителя. За сигурност на ползвателя му се заключва с код. Има 4 колелца и 1 вътрешен джоб.

Неговите размери са съответно- 55см / 40см / 20см.

Той е лек и удобен за пътуване, като неговото тегло е само 2,6 кг.

Независимо къде ще пътуваме, той ще ви бъде верен помощник и ще ви даде нужното спокойствие, че всичко нужно ви е под ръка.

купи сега


Как правилно се използват куфари ?

Освен ако не се подготвите за планинско пътуване с раница, всяко друго приключение, на което ще отидете, в идеалния случай ще се възползва от предимствата на опаковането на багажа в куфар. Има няколко практически съвета, които ще ви помогнат да се възползвате максимално от пространството, което имате.

куфари онлайнИзбор на куфари

Това зависи от продължителността на пътуванията, които правите, транспортното средство и мястото, където възнамерявате да поставите багажа си. Ако обикновено шофирате, само багажното пространство и продължителността на пътуването трябва да ви интересуват. От друга страна, ако планирате полет, е добре да решите дали искате само ръчен багаж или голям куфар и да купите куфар с рулетка в ръка, за да сте сигурни, че спазвате условията за пътуване на авиокомпанията.

 

Опаковане на багаж

Всеки куфар има няколко места за съхранение. Централното отделение е най-голямото и просторно. Обикновено има ластик с катарама, който ви помага да фиксирате по-добре съдържанието. Повечето части имат друго отделение в капака, отделено с мрежа с цип от останалата част от багажа.

Броят на джобовете с цип и техните размери варират при различните модели. В зависимост от вашия стил на опаковане и къде отивате, можете да поставите различни необходими малки неща в тях. Не ви съветваме да ги използвате за основни пътни документи, които трябва да се поставят в дамска чанта, която можете да носите с пълна безопасност и винаги да носите върху себе си, докато пътувате.

Основното отделение се използва от повечето хора за големи дрехи. Те се сгъват добре и ще бъдат вкарани в багажа, без да бъдат притискани допълнително – колкото е възможно повече. Ако вашият куфар не е прекалено пълен, дрехите ще запазят по-добре своя прясно изгладен външен вид.

Хигиенният комплект може да намери своето място в основното отделение, но много хора предпочитат да го поставят в мрежестия джоб в капака на куфара. Също така тук са тяхното бельо, чорапи, аксесоари за коса, парфюм и така нататък.

куфариКак да сведем до минимум теглото на куфара?

Независимо дали летите и трябва да не надвишавате определено ограничение на теглото, или ако имате неограничено място за багаж, но просто предпочитате да не влачите голям куфар, важно е багажът ви да тежи възможно най-малко.

Винаги се опитвайте да вземете със себе си не дрехи, а тоалети. Помислете на практика колко дни ще прекарате далеч, в какви събития ще участвате през това време, в какви дейности планирате да се включите и изберете подходящи тоалети за всеки един. Ако вземете любимите си дрехи със себе си, но не мислите как да ги комбинирате, вероятно ще носите твърде много и няма да можете да получите вдъхновени комбинации на място.

Дори и да не сте изложени на ограничения за безопасност на авиокомпаниите, е непрактично и безполезно да носите със себе си големи бутилки, пълни с шампоан, душ гел, балсам за коса, течен сапун, паста за зъби и така нататък. Ориентирайте се към малки пакети за пътния комплект, които ще стигнат до вас възможно най-много за периода, в който няма да ви има. Повечето производители имат такива опции за пътуване.

куфари

Ще пътувате скоро и ви трябва нов куфар? Изборът от куфари в магазините  и в  онлайн пространството е огромен и ви обърква? Тогава сте на правилното място!

В този материал ние разгледахме различните видове куфари, за какво е подходящ конкретен тип куфар, на какво да обърнете внимание при купуването на куфара и накрая в съкратен вид – „Най-полезните съвети при покупка на куфар!“. Искрено се надяваме да сме ви помогнали да се ориентирате в купището информация и да ви насочим към правилния за вашето пътуване модел куфар!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.