Какви са ползите от стоманени сламки?

вашата оценка

Със задълбочаването на проблема с глобалното затопляне и нарастващите опасения относно вредните ефекти от използването на пластмасата, време е да се обърнем към едни по-здравословни и безопасни за околната среда алтернативи. Според Isofoundation, пластмасовите сламки съдържат Бисфенол А (BPA).

BPA е вреден химикал, който се съдържа в пластмасата и имитира активността на хормоните, най-често на естрогена, което може да доведе до редица репродуктивни проблеми, например, диабет и заболявания на сърцето.

Стоманени сламки за многократна употребаПлюс това, само си представете, ако един човек използва по една сламка на ден, в продължение на 10 години, то това означава 3 650 сламки на сметището и то използвани само от един човек! Ето затова е силно препоръчително да започнете да използвате неща за многократна употреба, както и такива, изработени от рециклирана пластмаса, колкото се може по-често.

Има множество алтернативи на пластмасовите сламки, някои от които са:

  • Стъклени сламки
  • Бамбукови сламки
  • Сламки от неръждаема стомана

Докато стъклените сламки могат да добавят нотка елегантност към всяка маса, то използването им от деца не е безопасно, не са удачен вариант да ги използвате и когато пътувате. Аналогична е ситуацията и с бамбуковите сламки, които са подходящи само ако сте на тематично тропическо парти. Сламките, направени от неръждаема стомана са идеални за почти всеки повод. Не само, че добавят елегантност към трапезарията ви, но и са доста издържливи в сравнение с пластмасовите сламки.

 

Ползи и приложения на сламките от неръждаема стомана

Има множество причини да използвате такива сламки. Ето и някои от тях:

Безопасни са за околната среда

стоманени сламки за многократна употребаНе сме ли замърсили Земята достатъчно? Според Mother Earth Living, производството на пластмасови артикули освобождава карценогенни и невротоксични химикали в атмосферата. Тези вещества в крайна сметка достигат до екосистемата ни и водят до замърсяване на въздуха, водата и почвите.

Научете децата си колко важно е да се използват продукти, които са безопасни за околната среда, като металните сламки, например. Това ще ги насърчи да намалят употребата на пластмасови продукти, както и да рециклират.

За многократна употреба

Сламките от неръждаема стомана са за многократна употреба и могат да ви служат години наред, ако ги почиствате правилно. В допълнение на това, неръждаемата стомана не изпуска никакви вредни вещества и не си взаимодейства с продуктите, които консумирате. От друга страна, пластмасовите сламки са за еднократна употреба и отделят вредни вещества.

Стоманени сламки за многократна употреба

Лесни за почистване

Почистването на една такава сламка от неръждаема стомана е изключително лесно. Повечето метални сламки могат съвсем безопасно да се почистват в съдомиялна машина, така че всичко, което трябва да направите е да изплакнете сламката и да я сложите в съдомиялната.

Освен това, Savvy Straws идват и с тяхна собствена четка за почистване, за да бъдете сигурни, че всеки сантиметър от сламката е идеално почистен. Тази четка е подходяща за почистване и на бутилки за вода, както и на детски чаши.

Напълно безопасни за използване

За разлика от пластмасовите продукти, сламките от неръждаема стомана са безопасни за използване и не съдържат BPA. Научно доказано е, че пластмасовите сламки изпускат вредни вещества, които навлизат в кръвообращението ни.

Пластмасовите продукти за съхранение на храна и напитки, като бутилките за вода и сламките, съдържат BPA. Според Mayo Clinic, BPA все по-често се ползва в производствените процеси на определени видове пластмаса и гума. С течение на годините, за BPA се знае, че увеличава риска от появата на здравословни проблеми, като нарушения в репродуктивните способности и диабет.

Идеални за подарък

Стоманени сламки за многократна употребаИмате ли приятел, който е маниак на тема фитнес и прекарва по-голямата част от времето си, пиейки здравословни, прясно изцедени сокове? Комплект сламки от неръждаема стомана би бил перфектният подарък за човек, който се грижи за добрата си форма и е загрижен за околната среда.

Вземете на приятеля си комплект Savvy Straws и със сигурност няма да съжалявате. Тези сламки притежават елегантен дизайн и гарантирано ще се превърнат в любим за използване продукт, особено за лятото.

С тези сламки можете да се наслаждавате на вкусни напитки, включително коктейли, студен чай, плодови сокове, шейкове и смутита. Освен това – получавате доживотна гаранция за продукта. Какво повече от това бихте могли да искате?

Уникални и елегантни

Ако сте почитател на луксозните прибори, допълнете колекцията си като си вземете комплект сламки от неръждаема стомана. Те ще добавят стил и елегантност към облика на масата ви, като ще се превърнат в центъра на вниманието всеки път когато имате гости.

Подобрена издържливост

Знаехте ли, че сламките от неръждаема стомана са толкова здрави, че с тях можете да пиете портокалов сок директно от портокала? Точно така, само набодете сламката в плода и пийте! А сега си представете да опитате да го направите с пластмасова сламка…

Наслаждавайте се на напитката си по-дълго време

Кое е по-лошо от това да си приготвите чаша студена лимонада в горещ летен ден, само за да се стопли преди да сте успели да й се насладите? Стоманата поддържа температурата на питието ви и му пречи да се стопли.

Сламките от неръждаема стомана ви помагат да се наслаждавате на напитката си по-дълго. С тях няма повече да ви се налага да изпиете питието си набързо.

Безопасни за децата

По отношение на издържливостта, сламките от неръждаема стомана са най-добрия избор в сравнение с другите видове сламки. За разлика от стъклените сламки за многократна употреба, металните сламки не са чупливи и лесно могат да се ползват и от деца. Следователно, ако имате малки деца, които обичат да хвърлят разни неща по масата по време на закуска, инвестирайте в сламки от неръждаема стомана и няма да ви се налага да се тревожите.

Идеални за пътуване

Заради здравата си метална конструкция, сламките от неръждаема стомана могат да бъдат с вас където и да отидете. Тези сламки са идеални за фитнес маниаците, които са вечно в движение. Само опаковайте сламките, вземете и четката за почистване и сте готови за тръгване, без да се притеснявате, че могат да се счупят или смачкат.

В допълнение – тези сламки са перфектен избор за хората, които обичат да пият плодови сокове на работа.

Заключение

Инвестирайте в сламки от неръждаема стомана. Не само, че са безопасни за околната среда, но и издържат много по-дълго от която и да е пластмасова сламка.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.