Най-добрите Bluetooth колонки: Изгодни и Достъпни

Практически съвети за избор на безжични колонки

4.7/5 - (4 гласа)

Дори и да извадите късмет, и вкъщи да имате перфектни колонки, които могат да си съперничат по качество на звука с озвучителните системи на най-големите стадиони по света, то винаги ще има ситуации, в които ще Ви трябват надеждни преносими Bluetooth колонки.

Независимо дали си търсите здрава и водоустойчива колонка, която да вземете на следващото си пътешествие. Мощна колонка, която да има здрав бас за следващото събиране с приятели на открито или пък просто искате нещо малко, което да се събере в куфара ви, от настоящия списък със сигурност ще успеете да изберете нещо подходящо за себе си.

Разбира се, винаги ще трябва да се направи някой и друг компромис – с формата, капацитета на батерията или качеството на звука, но когато става дума за удобство и цена, Bluetooth колонките нямат аналог.

Единственият ви проблем е, че има прекалено богат избор. И, за да Ви помогнем да се ориентирате по-добре, ето някои от най-любимите ни преносими Bluetooth колонки – за плажа, за къмпингуване или за слушане по пътя.

 

Как да изберем най-добрата Bluetooth колонка?

С толкова богат избор, никак не е чудно, че отново си задаваме въпроса: „Коя е най-подходящата за мен?”.

Е, макар и да изглежда труден, изборът не е невъзможен предвид това, че има наистина уникални предложения. Някои са много здрави. Други са стилни. Някои са устойчиви на сурови атмосферни условия, а други не са съвсем подходящи за употреба на открито.

Ако изпитвате затруднение да решите коя колонка е идеална за вас, започнете със следното: определете къде ще я ползвате и се спрете на колонка, която ще покрие този ви критерий. Ако обичате да ходите на плажа, това автоматично значи, че трябва да е водоустойчива и прахоустойчива. Ако пък сте човек, който обича често да ходи по партита: може да искате да имате възможността да вържете две колонки една с друга. Или пък колонка, която се свързва с повече от едно устройство едновременно. По-долу в статията ще изготвим списък с всички ключови характеристики, за да Ви бъде по-лесно да намерите колонка, която ще пасне на начина Ви на живот.

Независимо от характеристиките, които искате да има колонката ви обаче, задължително е батерията да е издържлива, а качеството на звука да е на ниво. Няма смисъл да си вземете такава със супер много функции, ако батерията пада за нула време, а звукът е некачествен. Всички колонки, които сме подбрали изпълняват двете задължителни условия. Така, докато избирате, ще можете повече да се концентрирате върху останалите характеристики.

Каквито и да са бюджетът и нуждите Ви, ето 10 превъзходни Bluetooth безжични колонки, класирани спрямо съотношението „цена-представяне”, които със сигурност ще Ви свършат работа.

 

Кои са най-добрите Bluetooth колонки според нас?

1. Колонка UE Boom 2

Най-добрата Bluetooth колонка

преносими bluetooth колонки UE boom 2Тегло: 540 грама

Живот на батерията: 15 часа

Обхват: 9+ метра

Честотна характеристика: 90Hz-20kHz

Драйвери: два по 1.75″ и два пасивни радиатора по 1.75″ x 3″

NFC: да

Aux-in: да

USB зареждане: да

 

Предимства: брилянтен дизайн, водоустойчива, голям набор от функционалности

Недостатъци: животът на батерията не е подобрен в сравнение с този на първия модел

 

Този модел на UE Boom си има всичко, което трябва да има една Bluetooth колонка. Звукът е силен и едновременно с това – качествен. Преносима, но изключително издържлива. И още повече – водоустойчива, което я прави подходяща за всеки повод.

Ако отдавна търсите първата си, или пък поредната, Bluetooth колонка, то можете да спрете сега. (Но пък ако търсите малко повече мощност, Megaboom, отново продукт на UE, също е перфектен избор).

Виж тук

 

2.Fugoo Style

Първият подгласник на най-добрата Bluetooth колонка

Преносима bluetooth колонка fugooТегло: 450 грама

Живот на батерията: до 40 часа

Обхват: 9+ метра

Честотна характеристика: 60Hz-20kHz

Драйвери: два 28-милиметрови неодимови магнита, два 39-милиметрови неодимови мембрани с алуминиево подсилване, два пасивни радиатора с размери 43 мм на 54 мм

NFC: не

Aux-in: да

USB зареждане: да

 

Предимства: перфектен звук, много дълъг живот на батерията

Недостатъци: според нас няма такива

 

Запознайте се с още една от най-добрите Bluetooth колонки на пазара. Колонката Fugoo идва в три различни стила: Style, Tough и Спорт, но независимо от това кой ще изберете, тази колонка е идеална за всякакви условия.

Въпреки малките си размери, колонката предлага неочаквано добро представяне на звука, както и невероятно дълъг живот на батерията – до 40 часа – при средно усилване на музиката. Лично ние успяхме да я ползваме максимално усилена почти 20 часа.

Виж тук

 

3. JBL Charge 3 колонка

Страхотна колонка, която зарежда и телефона ви

bluetooth колонка jblТегло: 800 грама

Живот на батерията: 20 часа

Обхват: 9+ метра

Честотна характеристика: 65Hz-20kHz

Драйвери: два 1,7-инчови драйвера и два пасивни радиатора

NFC: не

Bluetooth версия: 3.0

Aux-in: да

USB зареждане: да

Предимства: изключително добър бас, водоустойчива

 

Недостатъци: открити високоговорители

Като комплект, колонката JBL Charge 3 предлага богат набор от функционалности и отлично качество на звука. За теглото си, има значително силен и качествен звук.

Типът на зареждане на колонката е един от фаворитите ни. Особено като се има предвид, че с нея можете да заредите и другите си устройства чрез USB кабела.

Виж тук

4. Колонката Zeppelin на Bowers & Wilkins

Най-добрата Bluetooth колонка от висок клас

преносима колонкаТегло: 6,3 кг

Живот на батерията: N/A

Обхват: N/A

Честотна характеристика: 44Hz-28kHz

Драйвери: два 28-ватови говорителя, два 25-ватови среднообхватни драйвера и един 50-ватов субуфер

Bluetooth версия: 4.1

Aux-in: да

USB зареждане: не

Предимства: перфектен всеобхватен звук, емблематичен дизайн

Недостатъци: ограничен стерео ефект, леко необичайна структура

 

Новата колонка Zeppelin на Bowers & Wilkins има изключително красив дизайн. Представлява много стабилна и масивна безжична колонка, която е пълноправен член на семейството на британския бранд Bowers & Wilkins. Звукът й е кристално чист и естествен, а басът е динамичен и се регулира.

Цената й може да Ви се стори малко висока, но ако сте от хората, които не правят компромиси с качеството на звука, то това е единствената колонка, която трябва да вземете предвид.

Виж тук

5. Bose Soundlink Mini II колонка

Най-добрата колонка от среден клас

преносима bluetooth колонка boseТегло: 680 грама

Размери: 5 см на 18 см на 5,85 см

Живот на батерията: до 10 часа

Обхват: 9+ метра

Честотна характеристика: N/A

Драйвери: N/A

NFC: не

Bluetooth версия: N/A

Aux-in: да

USB зареждане: не

 

Предимства: кристален звук, изключително здрава, компактна

Недостатъци: няма NFC или възможност за Bluetooth свързване с повече от едно устройство

 

Колонката Bose SoundLink Mini II е сравнително отдавна на пазара. Ако  обаче я отхвърлите само защото е по-стар модел, това ще е грешка. Защото тя си остава една от най-добре звучащите безжични колонки.

Още повече – капацитетът й в пъти надвишава скромните й размери, като предлага стабилен бас, страхотен звук във високия регистър, както и идеално звучене в средния регистър. Докато повечето безжични колонки звучат добре, то тази доказва, че няма нужда малките колонки да правят компромис с качеството на звука. Разполага и с удобна поставка за зареждане.

Виж тук

6.Anker Soundcore Flare колонка

Най-добрата сравнително евтина колонка

преносими колонки за слушане на музика ankerТегло: 530 грама

Живот на батерията: 12 часа

Обхват: 20 метра

Честотна характеристика: N/A

Драйвери: два по 1.75 инча – всеобхватни + два пасивни радиатора

NFC: не

Aux-in: да

Bluetooth версия: 4.2

Защита от атмосферните условия: да-IPX7

Зарежда други устройства чрез USB: не

Предимства: впечатляващ звук за размерите си, отлична мобилна апликация

Недостатъци: живот на батерията на средно ниво, леко изкривява звука когато е усилена докрай

Компанията Anker има дълга история на производството на чудесни безжични колонки с по-ниска цена. Докато не бяхме напълно впечатлени от звука, останахме много приятно изненадани от ниската цена на Ankor Soundcore 2.

А какво се случва ако можете да отделите малко повече пари? За около 20 долара отгоре, можете да си вземете Ankor Soundcore Flare – отлична безжична Bluetooth колонка, която по нищо не отстъпва на конкурентите си.

Soundcore Flare пък е ненадмината в нишата на колонките за под 100 долара. Конкурентите й като UE Wonderboom (описана по-долу) я превъзхождат от гледна точка на конструкцията, но пък ние няма как да не й отдадем заслуженото заради качествения звук. Препоръчваме я на всеки, който иска да има колонка с много функционалности и в същото време разполага с ограничен бюджет.

Виж тук

7. UE Wonderboom водоустойчива колонка

Най-добрата колонка за слушане на открито

Преносими колонки за слушане на музикаТегло: 425 грама

Размери: 10,2 см на 9,35 см

Живот на батерията: до 10 часа

Обхват: 33 метра

Честотна характеристика: 80 Hz – 20 kHz

Драйвери: два 40-милиметрови активни драйвера и два радиатора с размери 46,1 мм на 65,2 мм

NFC: не

Bluetooth версия: N/A

Aux-in: не

USB зареждане: не

Предимства: 360-градусов звук, свързва се с няколко на брой устройства, водоустойчива

Недостатъци: леко заглушен звук

 

Когато някой поиска от нас да му препоръчваме водоустойчива колонка, то на върха на класацията ни винаги е колонката UE Roll 2. Обожаваме уникалната й форма, обхвата й от 15 метра, както и добрия звук. Това, което й липсва е единствено бас. Компанията-майка на UE – Logitech, поправиха този пропуск като създадоха UE Wonderboom.

За нас UE Wonderboom е по-добра от Roll 2 във всяко отношение, освен когато става дума за кабела на Roll 2. И въпреки това – ако търсите една от най-добрите водоустойчиви колонки, силно препоръчваме UE Wonderboom.

Виж тук

8. Beoplay P2 на Bang & Olufsen компактна колонка

Най-добрата малокалибрена колонка

Преносима блутуут колонка beoplayТегло: 275 грама

Живот на батерията: до 10 часа

Обхват: N/A

Честотна характеристика: 68 Hz – 21.000Hz

Драйвери: два 15-ватови клас D за буфера и мембраната (2 X 50 W максимална мощност)

NFC: не

Aux-in: не

USB зареждане: не

Предимства: изключително лесна за транспортиране, много добър бас предвид размерите й

Недостатъци: липсват й високите и средните, би било добре ако си има кейс за транспортиране

От компанията B&O създадоха истински хит с BEoplay 2. Тя е колонка с хубав дизайн, която е изключително лесна за ползване. Има много добра вградена апликация и звучи страхотно. И на всичкото отгоре – изключително лесна за пренасяне е без обаче да прави компромис с баса. Разбира се, може да си вземете нещо малко по-голямо (и стерео) за същата цена, но при тези размери качеството на звука оправдава цената.

Виж тук

 

9. Marshall Kilburn II колонка

Малка и могъща

Безжични колонки MarshallТегло: 2,5 кг

Живот на батерията: 20+ часа

Обхват: N/A

Честотна характеристика: 52 Hz – 20 kHz

Драйвери: N/A

NFC: не

Aux-in: да

USB зареждане: не

Предимства: контролери за бас и требъл, чисти требъл честоти

Недостатъци: леко приглушен бас, не толкова лесна за пренасяне

 

Marshall Kiburn II притежава фантастична ретро визия и висококачествен звук. Докато басът не се представя много добре на моменти, колонката е идеална за слушане на музика с китари. С две думи – заслужава си, макар и да е малко тежичка. Определено грабва вниманието с минималистичния си дизайн.

Виж тук

 

10. Denon Envaya (DSB-250BT) издържлива колонка – променен

Най-издържливата Bluetooth колонка

Тонколонки за музика DenonТегло: 750 грама

Размери: 20,9 см на 7,4 см на 7,7 см

Живот на батерията: 13 часа

Обхват: 30 метра

Честотна характеристика: N/A

Драйвери: два 40-милиметрови всеобхватни драйвера, пасивен радиатор с размери 1 на 53 на 135 мм

NFC: не

Aux-in: да

Bluetooth версия: N/A

Водоустойчива: да

Зарежда други устройства чрез USB: не

Предимства: мощен, богат звук, който изпълва стаята, по-добре балансирано аудио от повечето колонки от този клас

Недостатъци: твърди бутони, не особено добър требъл

Най-новата колонка от линията на Denon Envaya-променен е една от колонките, които тотално ни плениха през тази година. Тя предлага мощен звук, водоустойчива и прахоустойчива е. Също така може да се похвали с изключителна здравина и издържливост.

Въпреки, че представянето й изглежда перфектно, тя не е лишена от недостатъци: требълът не е перфектен, а бутоните са твърди и не много лесни за натискане. Преимуществата й обаче надделяват и Denon Envaya-променен си остава една от най-добрите колонки, които можете да купите тази година.

Виж тук

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.