13 най-добри охладители за лаптоп

Не позволявайте на лаптопа ви да прегрява

5/5 - (2 гласа)

Някои лаптопи могат да се загреят доста бързо, поради което охладители за лаптоп, осъществяващи тяхната вентилация могат да ви бъдат от реална полза. Тенденцията при дизайна на лаптопите е да се правят все по-тънки модели, което оставя малко пространство за вентилация. Това от своя страна води до понижена ефективност на охлаждането на лаптопа и при по-голямо натоварване се получава едно от следните две неща.

 • Вентилаторът върти на максимални обороти с цел да охлади компонентите, което води до неприятен шум и вибрации.
 • Охлаждането на лаптопа не се справя със задачата си и това води до прегряване. Последствията от него са рестартиране или изключване на машината и в най-лошия случай – дефектирането й след време.

охладители за лалтопМнения за най-добрите охладители за лаптопи

Ако  ви е омръзнало от прегряващи лаптопи или такива с недостатъчно ефективно охлаждане, обмислете покупката на допълнителни охладители за лаптоп. Това са аксесоари, които ще свалят температурите на лаптопа ви по време на работа, особено през летните жеги.

В това ръководство ще ви представим стъпка по стъпка това, което трябва да знаете за охладителите за лаптопи. Така ще можете да изберете най-добрия охладител, който ще ви върши съответно най-добрата работа. Онлайн пазарът е много богат на такива продукти, поради което трябва да го проучите малко, преди да си изберете. Интересувахме се кои артикули си заслужава да купим и направихме списък с тези, които ни се сториха по-интересни.

Ако възнамерявате да закупите такъв продукт, списъкът по-долу със сигурност ще ви помогне. Той включва някои от най-популярните опции, които можете да намерите в онлайн пространството.

охладители за лаптопНай-добрите модели охладители за лаптоп, препоръчани за вас

1. Охладители за лаптоп Deepcool Multi Core X8

охладители за лаптоп Deepcool Multi Core X8Deepcool Multi Core X8 се смята от мнозина за най-добрия охладител за лаптопи, защото охлажда много добре по време на работа, благодарение на четирите си вентилатора. Те имат размери 100 мм и скорост на въртене 1300 об в мин. Шумът, произведен по време на употреба, е 23 dBA, което се счита за малко от някои, но за доста е досадно. Можете да изберете четирите вентилатора да работят едновременно или по два наведнъж.

Горната повърхност на охладителя е изработена от алуминий, с ребра, за да се предотврати подхлъзване и да се осигури най-доброто охлаждане. В противен случай ще намерите твърда, устойчива и трайна пластмаса. Това устройство е черно на цвят и има два крака, които позволяват два ъгъла на наклон, за да го регулирате според нуждите си. Съвместим е с лаптопи до 17 инча. А  размерите му са 381mm x 268mm x 29 mm. Теглото на този продукт е само 1,29 кг.

За да работи, ще трябва да го свържете с лаптопа си чрез USB кабел, който е включен в пакета. Охладителят е оборудван и с два USB порта. Можете да използвате единия за захранване, а другия за други устройства. Продажната цена на този артикул е доста висока, но е справедлива, тъй като изпълнението е в съответствие с очакванията.

 

Предимства

 • Поради горната част от алуминий и каналите, разположени в две посоки, той се охлажда много добре.
 • Оборудван е с четири 100 мм охладители, за да бъдат максимално ефективни. Tе могат да достигнат скорост на въртене от 1300 об в мин.
 • Разполагате и с два USB порта, единият за захранване, другият за свързване на други устройства с такъв интерфейс.
 • Препоръчва се за лаптопи до 17 инча, така че ще бъде подходящ за много модели.

Недостатъци

 • Този модел включва малко по-значителни разходи за покупка от други продукти на пазара.

 

купи сега


2. Охладители за лаптоп DeepCool N1

Охладители за лаптоп DeepCool N1Виждали ли сте този охладител за лаптоп DeepCool? Това е класически модел, който ще помогне на хората, които имат устройства с диагонал между 12 инча и 15,6 инча. Артикулът се свързва с желаното устройство с USB кабел. А вентилацията се извършва от вентилатор, който има размер 18 см и скорост на въртене 1000 об в мин, който може да се регулира.

Този модел охладител също се вписва много добре по отношение на въздушния поток, като е в състояние да генерира 81,56 м3 в м. Той също не е много шумен, защото по време на работа произвежда само 20 dB. Моделът е изработен от метал и алуминий, като е издръжлив и приятен на външен вид. Той е черен на цвят и е лесен за интегриране на всяко бюро.

По отношение на размерите му,  те са 35см х 26см х 2,6 см, а теглото му е 700 г. Това е продукт, който има регулируема височина (с помощта на два крака на гърба), за да го използвате по начин, който е максимално удобен за вас.

 

купи сега


3. Охладители за лаптоп Hama 53065

Охладители за лаптоп Хама 53065Този охлаждащ вентилатор за лаптоп се препоръчва за тези, които имат устройства с най-много 15,6 инча и поне 13,3 инча. За да се охлади максимално, той е оборудван с два 120 мм осветени вентилатора. Te започват да работят, когато са свързани към лаптопа чрез USB кабел.

За да се позволи по-удобно използване, височината му се регулира. Има и гумена основа, която предотвратява плъзгането и спомага за безопасното използване. А отпред има пластмасови тапи, които могат да се повдигат и използват за поддържане на лаптопа във фиксирана позиция.

Този охладител има размери 37см х 27 см х 3 см, а теглото му е 802 грама. Той е черен на цвят и е направен от пластмаса и метал. По време на употреба той създава шум от 23 dB, което е приемлива стойност, която не би ви притеснявала толкова много.

 

купи сега


4. Охладител за лаптоп Deepcool Multi Core X6

охладители за лаптоп Deepcool Multi Core X6Този охладител за лаптоп е подходящ модел и се препоръчва за тези, които имат устройство с диагонал до 15,6 инча. Размерите му са 380мм х 295мм х 24 мм. Той ще осигури много добро охлаждане, защото е оборудван с четири вентилатора. Два от тях имат размери 140 мм, а другите два – по 100 мм. Те ще генерират 1000 оборота в минута и шум от 24 dBA. A това е много досадно за някои потребители.

Охладителят е оборудван с два USB порта, за захранване и съответно за свързването на други устройства. А също и с кабел, който ще направи възможна връзката между него и лаптопа. Ако искате, можете да изберете кои вентилатори да работят (всички четири, два по-горе, два по-долу). Така че да адаптирате всичко според нуждите, които имате, и степента на комфорт, който искате да почувствате.

За направата на този продукт са използвани пластмаса и метал. Металната мрежа в горната част, на която ще седи лаптопът, позволява добро охлаждане на системата. Този охладител е черен на цвят, а отзад има крака, които позволяват регулиране на височината. Предлага се с две парчета гума, за да се предотврати подхлъзване на лаптопа по време на употреба.

 

Предимства

 • Четирите вентилатора (2 x 140 mm и 2 x 100 mm) са достатъчно здрави, за да позволят много добро охлаждане.
 • В допълнение към USB порта за свързване с лаптоп, имате още един. Можете да го използвате за други устройства с такъв интерфейс.
 • Той ви дава възможност да изберете с кои вентилатори искате да работите (и четирите, горните или долните).
 • Той се регулира по височина, благодарение на краката му, разположени в задната част.

Недостатъци

 • Много купувачи се оплакват, че е твърде шумно, когато се използва с пълен капацитет (всички включени вентилатори).

 

купи сега


5. Охладители за лаптоп Natec Genesis Oxid 250

охладители за лаптоп Natec Genesis Oxid 250Търсите ли охладител за игрален лаптоп, който да ви предложи максимална ефективност? Какво ще кажете за този модел? Подходящ е дори за по-големи лаптопи, които имат диагонал до 17,3 инча. За да предложи възможно най-доброто охлаждане, моделът е оборудван с четири вентилатора, които имат по 140 мм всеки. Както и могат да бъдат регулирани по такъв начин, че да имат определена скорост, която достига до 800 оборота в минута.

Този охладител ви позволява да регулирате височината му в четири различни стъпки, за да бъде максимално удобно, докато играете. И е оборудван с два USB порта, за свързване към него и други устройства, ако слотовете на лаптопа са заети.

Размерите на продукта са 41см х 30,5см х 3 см, а теглото му е 840 грама. Това е модел, който произвежда доста силен шум, като се има предвид стойността от 35 dB. Въздушният поток е 110 m3 в min, много добра стойност, която гарантира производителност. Този охладител е изработен от пластмаса и има приятен външен вид, тъй като е черен на цвят. А вентилаторите му са осветени с червени светодиоди.

 

купи сега


6. Охладители за лаптоп A + CICA2

Охладители за лаптоп A + CICA2Този охладител за лаптоп се откроява от самото начало с факта, че има цели пет вентилатора. Два от тях са малко по-големи, 140мм х 140мм х 15 мм и са разположени отстрани. А три са по-малки, 70мм х 70мм х 15 мм и са поставени в средата, вертикално. Всички са осветени с червени светодиоди, за по-интересен външен вид, но и за показване на състоянието им.

Този охладител ще бъде доста ефективен за геймърите, тъй като е в състояние да предложи много висока скорост на въртене от 1800 об в мин. Има бутони за изключване на вентилаторите, но и за настройка на скоростта им. Охлаждането също ще бъде ефективно поради металната мрежа в горната част. Той се свързва чрез USB, но има и два отделни порта за външни устройства.

Този модел е съвместим с лаптопи до 17 инча и има размери 41см х 29см х 2,6 см. Може да се регулира по височина, в няколко стъпки (цели 8), което му придава добра ергономичност. В онлайн средата не е посочено какъв шум произвежда, но според потребителите това не е много тих модел.

 

купи сега


7. Външен охладител за лаптоп Master NotePal XL

охладители за лаптоп Master NotePal XLТърсите ли да купите един от най-добрите охладители за лаптопи? Виждали ли сте този модел? Той е съвместим с устройства до 17 инча, тъй като има размери 379мм x 305мм x 47 мм. Това ще ви даде възможност да се охлаждате ефективно, тъй като има много голям вентилатор в средата, 230 мм. Той може да работи със скорост от 600 до 1000 об в мин. Той не издава много силен шум, той е 19 dBA.

Този охладител за вентилация на лаптопа има доста интересен дизайн. Той е черен на цвят и е изработен от пластмаса и гумирана метална мрежа за предотвратяване на подхлъзване. Той е осветен със сини светодиоди, за да изглежда по-добре. Тежи само 850 грама, което го прави много лек. Поради начина, по който е направен, той ще се проветрява много добре отпред, но и отзад, не само в средата.

Отзад ще намерите доста богат интерфейс, защото имате три USB 2.0 порта, контролер за вентилатори и мини-USB за захранване. По отношение на разходите мнозина го смятат за малко скъп. Транспортът е безплатен и ако не сте много добре финансово, можете да го закупите дори и на вноски.

 

Предимства

 • Той има голям вентилатор в средата, който има размери от 240 мм, за да се охлади максимално от повърхността на лаптопа.
 • Също така има и вентилационни пространства отпред и отзад, за да бъде възможно най-ефективен.
 • Предоставя ви три USB порта, в случай че трябва да добавите колкото се може повече външни компоненти.
 • Той има синьо LED осветление, което е плюс по отношение на дизайна.
 • Можете да регулирате интензивността на вентилацията от 600 до 1000 оборота в минута.

Недостатъци

 • Поради вентилатора, разположен в средата, няма да бъде изключително ефективен, ако лаптопът ви се нагрее от едната страна.

 

купи сега


8. Охладители за лаптоп DeepCool DP-N8

охладители за лаптоп deepcool dp n8DeepCool DP-N8 е външен охладител за лаптоп, който е подходящ и за по-големи модели, защото е съвместим дори с тези от около 17 инча. Той ще ви предложи производителност по време на употреба. Оборудван е с два 14 см вентилатора. Те са способни да предлагат скорост от 1000 об в мин и въздушен поток от 94,7 м3 в мин. Отстрани има колело, което стартира и регулира скоростта на двете перки.

Връзката между охладителя и лаптопа се осъществява с помощта на USB кабел. А за висока преносимост има и три USB слота, които позволяват закрепването на външни устройства. Възпроизведеното ниво на шума е приемливо, около 25 dB.

Този охладител е изработен от алуминий и има фин и елегантен външен вид. Той е с размери 380мм х 278мм х 55 мм и тежи доста (1244 г). Основата е снабдена с гумени тапи, които предотвратяват подхлъзване, за да се избегнат неприятни инциденти. Височината на този продукт не може да се регулира, но е направена по такъв начин, че да предлага ергономична позиция.

 

купи сега


9. Охладители за лаптоп Hama 53067 Slim

охладители за лаптоп Hama 53067 SlimТози външен охладител за лаптоп е класически модел, който е съвместим с устройства с размери между 13,3 инча и 15,6 инча. Той е черен на цвят и е изработен от пластмаса. Също така е лесен за интегриране на всяко бюро. Притежава USB интерфейс и голям вентилатор (16 см) с червено LED осветление, което охлажда цялата повърхност.

В онлайн средата липсва много информация за този продукт, поради което не можем да ви кажем колко бързо работи или какъв въздушен поток генерира. Но знаем, че издава шум от само 22 dB и позволява регулиране на височината му, за висока степен на ергономичност.

Hama 53067 Slim е с размери 33,5см х 23,05см х 3 см и тегло само 518 грама. Има гумена основа, за да не се подхлъзне и да се избегнат неприятни инциденти. Може да бъде закупен на много достъпна цена, която лесно ще си позволите.

 

купи сега


10. Подложка за охладители за лаптоп DeepCool N19

охладители за лаптоп DeepCool N19Виждали ли сте тази охладителна подложка за лаптоп? Това е доста интересен модел, който може да бъде закупен на много прилична цена, която лесно можете да си позволите дори когато не е в промоция. Но е съвместим само с модели до 14 инча. Това е класически елемент, който има единичен вентилатор, разположен в средата, като размерът му е 14 cm.

За да получите представа за производителността, която може да постигне, разберете, че е в състояние да генерира въздушен поток от 47,35 м3 в мин и скорост от 1 000 об в мин. Не е много шумен, защото стойността в това отношение е само 21 dB. Охладителят изглежда добре, тъй като е черен на цвят и е направен от комбинация от пластмаса и алуминий.

На гърба ще забележите, че има крака, които позволяват да се повдигне, за по-ергономично положение, но също така и гумени тапи против хлъзгане. Отпред няма порт за лаптоп, но повърхностите против хлъзгане, които моделът на вашия ноутбук трябва да има на гърба, ще помогнат.

 

купи сега


11. Охладители за лаптоп Zalman ZM-NS1000

Охладители за лаптоп ZalmanАко имате лаптоп, по-малък от 16 инча и търсите качествен охладител, това може да е опция за вас. Снабден е с 180 мм вентилатор, който може да работи със скорост до 1000 оборота в минута, за да осигури възможно най-доброто охлаждане. Изработен е от метална мрежа и пластмаса, която предлага здравина и издръжливост.

Тази подложка за охладител за лаптоп е черна на цвят, така че лесно ще я интегрирате на бюрото, дори по време на работа. Тя ви позволява да регулирате височината в пет различни ъгъла. Това е класически модел и за да бъде свързан към устройството, което искате да проветрите, има USB интерфейс. Според изображения от онлайн средата има допълнителен USB порт за външни устройства.

Ако се интересувате от неговите размери, те са 352мм х 315мм х 45 мм, а теглото е доста голямо, 1,3 кг. Липсват данни за това колко шумна е тази версия, какъв въздушен поток произвежда и дали има бутон, който позволява да се регулира скоростта на вентилатора.

 

купи сега


12. Охладители за лаптоп A + CIC2B

охладители за лаптоп A + CIC2BВ случай, че вашият лаптоп не е много търсен, но търсите охладител, който се охлажда доста добре и има ниска продажна цена, този модел може да бъде добър вариант. Не очаквайте изключително високи показатели, защото те ще бъдат във връзка с количеството пари, които инвестирате. Но ако искате средни характеристики, този модел ще ви помогне.

За да охлади вашия лаптоп, той ще използва два вентилатора, които могат да достигнат скорост от 1000 оборота в минута. За съжаление, размерът им не е посочен. Но те са позиционирани да покриват колкото се може повече от повърхността на устройства, които имат диагонал до 15,6 инча. Размерите на охладителя са 36,3cm x 26,2cm x 2,7 cm. Височината се регулира в няколко стъпки, за да я поставите възможно най-удобно за вас.

В горната част ще намерите метална мрежа, която да работи възможно най-добре, а останалото е пластмаса. Това е доста здрав и издръжлив модел, ако го използвате внимателно. Той е черен на цвят, за да бъде лесен за интегриране във всеки офис. Той се свързва с лаптопа чрез USB кабел, като има общо два такива порта. Според клиентите е доста шумен, но не е посочено колко dBA произвежда.

 

Предимства

 • Той включва ниска финансова инвестиция, като охладител за лаптоп, евтин и добър, със средни характеристики.
 • Телената мрежа в горната част помага да се проветрява възможно най-добре.
 • Можете да регулирате височината в няколко стъпки, за да ви бъде максимално удобно при писане или когато искате да гледате филми, седнали в леглото.
 • Снабден е с два USB порта, които позволяват и свързването на други устройства.

Недостатъци

 • Нивото на шума, което се произвежда, не е посочено, но според потребителите може да е досадно за по-чувствителните хора.

 

купи сега


13. Охладители за лаптоп DeepCool Windpal

охладители за лаптоп DeepCool WindpalКогато търсите охладител за лаптоп за HP, Lenovo, ASUS, Samsung и др., не трябва да се интересувате от съвместимостта на марката, а от диагоналната съвместимост. Този модел ще бъде подходящ за устройства с размери до 17 инча, с големи размери 38,2cm x 26,2cm x 2,4 cm.

Разглежданият в момента модел се охлажда с помощта на два 14 см вентилатора. Те могат да достигнат между 700 и 1200 об в мин и могат да генерират въздушен поток до 115 м3 в мин. Шумът може да бъде между 21,5dB и 26,5 dB, в зависимост от скоростта, с която той работи. Интерфейсът е USB, има четири такива порта, за да добавите отделни външни устройства.

Този охладител е черен на цвят и е направен от пластмаса и метал, като има тегло само 793 грама. Има интересен дизайн, във формата на пружина, но също така и гумени тапи, които не позволяват да се изплъзне от масата. Те също са разположени и отпред, за да фиксират лаптопа възможно най-добре, но също и отзад, за ергономична позиция.

 

купи сега


Ръководство на купувача

Хората често купуват евтини и добри охладители за лаптопи, за да осигурят такова устройство с подходяща вентилация за лаптопа си, за да работи с пълен капацитет. Моделите от този тип са доста разнообразни и неправилният избор от тях може да ви накара да загубите доста време, ако преди това не се информирате достатъчно.

Искаме да ви помогнем лесно да закупите такъв продукт и да ви запознаем с редица основни критерии за подбор.

охладители за лаптопСъвместимост

Излишно ще купувате охладители за лаптоп, ако те не са подходящи за размера на вашия лаптоп. Ако е по-голям, не е задължително да представлява проблем, въпреки че може да ви е неудобен за използване. Но ако е по-малък, няма да ви бъде ефективен.

Ще бъде посочено в описанието на продукта за кой диагонал е подходящ, за да знаете дали е добре или не за вашето устройство.

 

Съвет

По отношение на този аспект ще срещнете три варианта:

Класически

това включва компактни охладители, които могат да се поставят на маса (понякога дори могат да се държат на крака). Те охлаждат с помощта на един или повече вентилатори. Те са с малки размери, достъпни са и се свързват с лаптопа ви чрез USB.

Стойка

има и стойки от тип маса, които могат да имат вентилатори и могат да се използват като охладители. Те най-често са изборът на хората, които искат да работят от леглото, защото предлагат висока степен на комфорт. Те могат да имат регулируеми крака и могат да се накланят по такъв начин, че да бъдат възможно най-приятни за използване.

Тънък

това са много малки и тесни предмети, които просто седят на гърба на лаптопа, за да го повдигнат на няколко сантиметра. Повечето пъти нямат вентилатори, те заемат много малко място и могат да се използват само на равна повърхност.

охладители за лаптопМатериали

Когато търсите да закупите охладители за лаптопи, на добри цени, вземете предвид материалите, използвани при тяхното производство. Ето какви са най-често срещаните от тях:

Пластмаса

Това е вариант, който може да бъде закупен на доста достъпна продажна цена. Не е особено устойчив, но не се дава изключително бързо. Може да го намерите във всякакви цветове и щампи.

Метал

позволява доста добра вентилация, много е издръжлив и има модерен и приятен външен вид.

MDF 

Това е материал, който се среща предимно в модели със стойки. Те имат приятен дизайн, издръжливи са и могат да бъдат в различни цветове.

Дърво

придава на охладителя за лаптоп естествен и топъл вид, но може да включва доста високи разходи.

Силикон

този материал присъства в някои части на класическите или стойки тип модели, но също така и в случай на тънки охладители.

охладители за лаптопВъздушен поток

Този индекс се измерва в m3 в min (кубични метри в минута) и дава подробности за въздуха, циркулиращ в отделение. Най-добре би било да изберете устройство с най-малко 60 m3 в min, тъй като то ще използва достатъчно производителност.

Ако не се нуждаете от много висока стойност, тъй като лаптопът ви не изисква много, тогава ще ви е достатъчен и модел, който охлажда по-малко от 60 м3 в мин.

Дизайн

Избира се и най-добрият охладител за лаптоп в зависимост от това как изглежда. Най-важните подробности тук са:

Цвят

повечето модели са черни или сиви на цвят. Но има и варианти на други весели и приятни нюанси ( като синьо, зелено, червено и др.).

Разпечатки

те могат да бъдат под формата на текст, който обикновено е името на марката. Но също така могат да бъдат и хубави и интересни изображения.

Форма 

тук трябва да се интересувате особено от това как изглежда основата на артикула, който купувате. Ако искате да можете да го държите на крака, внимавайте да е възможно най-плосък. В случай, че възнамерявате да го използвате предимно за работната маса, тогава можете да изберете и по-интересни форми.

Размери

ще забележите, че за всеки продукт освен съвместимост ще бъдат посочени и неговата височина, ширина, дебелина и тегло. Ще разберете дали можете лесно да го вземете със себе си и ще получите общ преглед на това как изглежда.

охладители за лаптопОсновни характеристики

В този случай говорим за поредица от детайли, които ще направят охладителя опростен и приятен за използване.

Наличието на няколко вентилатора 

необходимо е да се проветри възможно най-добре лаптопът. За такива продукти е гарантиран вентилатор. В противен случай дори не бихме могли да говорим за охладител. Но колкото повече са те, толкова по-добре ще бъде, защото изделието ще бъде по-ефективно и охлаждането ще се извършва на цялата повърхност.

И ако все пак споменахме тези компоненти, не би било лошо да следваме техните размери (колкото по-големи са те, толкова по-добре). Но трябва да се вземе предвид и скоростта на въртене, която се изразява в об. в мин. (обороти в минута).

Крака 

ще ви помогне да поставите охладителя по удобен за вас начин. Те ще ви позволят да го наклоните, така че да се чувствате максимално комфортно. Те могат да присъстват както в класически, така и в самостоятелни модели. За последните би било идеално да можете да им помогнете с височина и сгъване, когато искате да съхраните масата, след като приключите с дейността си.

Вложки против приплъзване

те могат да бъдат намерени в основата и да предотвратяват подхлъзването на охладителя в случай, че е поставен на масата. Но могат да бъдат и в горната част, което помага да се позиционира лаптопът възможно най-здраво по време на употреба, особено когато тя е наклонена.

Регулируема скорост 

има някои модели, които ви предлагат възможността да регулирате скоростта, с която ще работи охладителят, който използвате. Например, ако вашият лаптоп е по-взискателен, ще ви трябват повече завъртания в минута (rpm).

Осветление 

този аспект изобщо не подобрява производителността, но е строго проектиран. Ако искате по-специално устройство, светлините на вентилаторите могат да ви дадат приятен външен вид. Такива варианти са особено предпочитани от геймърите.

охладители за лаптопНиво на шум

Това е много важен детайл, особено за по-чувствителни хора или за тези, които искат да използват охладителя в среда, в която работят няколко души.

Моделите с по-малки вентилатори може да са по-шумни, защото ще трябва да работят с по-висока скорост, за да бъдат ефективни. Същите са и тези, които достигат по-висока скорост, над 1000 до 1200 об в мин.

Ако искате моделът да е възможно най-тих, би било идеално той да не излъчва повече от 20 до 25 децибела (dB).

Тези критерии могат да бъдат добър ориентир при избора на най-добрия охладител за лаптоп за вас. Имайте ги предвид и ще направите разумен избор.

охладители за лаптопКак да монтирате и да използвате различни модели стойки за охладители за лаптоп?

 

Ако притежавате лаптоп и искате да го използвате по най-правилния начин, за да удължите живота му, по-долу ще ви дадем няколко съвета. Те ще ви помогнат при инсталирането и използването на продукт като този.

Извадете го от опаковката и го свържете към вашия лаптоп

Най-често артикулите, които попадат в тази категория, не изискват сглобяване. Те просто се изваждат от опаковката и се свързват с лаптопа, който искате да охладите.

По този начин ще можете да използвате охладителя веднага щом го получите, без да губите време с монтажа. Това важи както за класически, така и за тънки модели, както и за много от типа стойка.

За последните може да се наложи да ги монтирате, ако са телескопични и изискват монтаж на стена или бюро или ако трябва да захванете краката им ( в доста редки случаи).

охладители за лаптопАко е стойка, настройте я, за да бъде възможно най-удобна

В случай, че сте избрали стойка, която осигурява вентилация на вашия лаптоп, тя ще трябва да бъде регулирана по такъв начин, че да ви позволи правилна позиция.

Повечето модели ще ви дадат възможност да регулирате височината им. По този начин няма да уморите ръцете си в неудобно положение. Подобна настройка може да се направи по всяко време лесно, тъй като системите, които я позволяват, са направени по такъв начин, че да бъдат възможно най-опростени. Възможно е, когато искате да работите от леглото, да имате нужда от определена височина. А когато искате да работите в изправено положение, имате нужда от друга височина.

След това настройката се извършва и по отношение на наклона. Можете да изберете да работите с него в правилната позиция, но също така да промените позицията му и да ви предложи по-високо ниво на комфорт във вашите ръце.

охладители за лаптопИзползвайте го по такъв начин, че да осигурите подходяща вентилация

За да бъде охладителят ефективен, той също трябва да има условия да работи с максимален капацитет. Например, не се препоръчва класическите модели да се държат на крака. Тъй като при контакт с кожата или различни текстилни повърхности (дрехи, спално бельо, одеяла и др.), те няма да дадат подходящ въздушен поток и може да са неефективни.

На работната маса трябва да се използват класически и тънки предмети, за да се осигури правилното охлаждане. Ако искате модел, който можете да използвате без проблеми в леглото, тогава имате нужда от охладителна маса.

 

Изберете модел, който проветрява достатъчно добре за това, от което се нуждаете

Ако изисквате много от вашия лаптоп и процесорът се нагрява бързо, тогава ще трябва да изберете устройство, което ще може да ви осигури въздушен поток над 60 m3 в min. Такива артикули обикновено имат множество вентилатори и предлагат поне 1000 завъртания в минута.

охладители за лаптопПериодично почиствайте охладителя както отвън, така и отвътре

За да има по-дълъг експлоатационен живот и да функционира възможно най-ефективно, охладителят трябва да бъде почистен възможно най-добре. Това може да стане както отвън, с помощта на суха кърпа, така и отвътре, като се използва специална прахосмукачка. Тя позволява отстраняването на праха, който се натрупва върху перките на вентилаторите по време на процеса на охлаждане.

охладители за лаптоп

Защо да си купите охладител за лаптоп?

Повечето лаптопи се използват в продължение на часове за игри, работа, домашни или социални мрежи. Всички ние имаме дълги периоди от време, които не признаваме, че прекарваме във Facebook или Twitter. По този начин нашите лаптопи са необходими всеки ден и е трудно да не прегреят.

Обикновено, вътрешните охладителни системи се справят трудно, като доказателство за това е горещата страна на дъното на преносимия компютър. Проблемът с прегряването е, че може да причини средно и дългосрочно непоправими щети на вашия лаптоп.

За щастие, има един прост и лесен начин да се предотврати прегряването на любимия лаптоп: охладител за лаптоп. Той представлява специална приставка, оборудвана с допълнителна охлаждаща система, която ще ви поддържа студен любимия предмет.

Охладителите за лаптоп са подобни на мобилна маса, но са по-малки, по-леки и по-преносими. Повечето от тях имат дебелина до 5 см и лек наклон, който да ви осигури комфорт при употреба. Те могат да се използват лесно директно в скута ви или на масата, или на бюрото.

Най-добрите охладители за лаптоп използват един или два вентилатора за ускоряване на циркулацията на топлия въздух и да запазят вашия лаптоп студен и функционален.

охладители за лаптоп

Ако използвате лаптоп, особено такъв с подсилен хардуер под предния капак, вероятно сте осъзнали, че тези машини, които са преносими, са много горещи, когато играете любимите си игри. Понякога тези лаптопи дори се нагряват до такава степен, че процесорът и GPU, които захранват лаптопа, започват да работят с термичен газ. Е, ако сте изправени пред такива проблеми на вашата машина, ние силно ви препоръчваме да обмислите да получите вентилатор за охлаждане на лаптопа. Така че да можете да поддържате температурите надолу и да избягвате проблеми с прегряването.

Термичното подобрение, което тези охладители за лаптопи носят на масата, напълно зависи от вентилацията на вашата машина. Да предположим, че нямате вентилационен отвор в долната част на вашия лаптоп, тогава тези охлаждащи подложки едва ли биха подобрили нещо. От друга страна, ако имате всмукателен вентилатор заедно с вентилационните отвори на дъното, тези охлаждащи подложки могат да покажат силата си и да понижат температурите със значителен марж.

Заключение

Е, ако искате да поддържате температурите надолу, и по този начин да избегнете проблеми с топлинния газ в лаптопа си, охладителите за лаптопи са без съмнение достойна инвестиция. Все пак, имайте предвид, че вашето решение за закупуване на охлаждащата подложка трябва изцяло да зависи от местоположението на вентилационните отвори и вентилаторите на вашия лаптоп. Така че да получите възможно най-доброто изпълнение на тези периферни устройства. В случай, че сте решили да закупите нови охладители за лаптопа си, надяваме се, че сме ви дали нужните насоки, за да направите най-правилния избор за вашия лаптоп.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.