9 най-добри USB флаш памети

Съхранявай лесно всичките си данни

5/5 - (2 гласа)

Най-добрите USB флаш памети (флашки) съчетават в себе си голям капацитет за съхранение на данни, бързи скорости на запис, добър и здрав дизайн и отлична преносимост. Живеем в модерни времена и рано или късно всеки от нас изпитва нуждата да има под ръка преносима флаш памет – било то за работа, учене, споделяне на файлове и т.н. Но избирането на добри USB флаш памети обикновено не е толкова лесно.

Освен, че на пазара има ужасно много различни марки и модели, трябва да намерите такава, която ще ви служи вярно дълго време и няма да  има потенциален риск от загуби на записаната информация в следствие на повреда или дефект.

Ако имате лаптоп, настолен компютър или таблет, вероятно сте стигнали до заключението, че USB флаш памети ще бъдат много полезни при преместване или временно съхраняване на различни видове информация. Тези устройства са малки, ефективни, достъпни на разумни цени и лесни за закупуване. Как да изберете правилния модел от все по-разнообразно и високоефективно предложение?

В това кратко ръководство ще ви представим всичко по-важно за преносимите USB флаш памети като целта е накрая да направите възможно най-информиран избор. В края дори ще намерите конкретни предложения за някои от най-доказалите се и добри модели на пазара.

 

usb флаш паметиКак да изберем добри USB флаш памети?

Ръководство на купувача

Съществуващите на пазара модели на USB флаш памети вече са от трето поколение по отношение на технологиите. Тъй като цената и предлаганите изпълнения се различават доста, важно е да имате под ръка някои ориентировъчни критерии. Те ще могат да ви насочат към опцията, която ви предлага правилните технически характеристики, на най-добрата цена.

Прочетете това ръководство и разберете каква е разликата между USB 2.0 и 3.0. Както и какви скорости на четене и запис можете да очаквате, какъв капацитет ви е необходим в зависимост от файловете, които искате да запазите и какви са предимствата и недостатъците на малкия размер.

usb флаш паметиКапацитет

Първото и най-важно нещо е да прецените флаш памет с какъв капацитет ще ви трябва. Това ще определи пряко колко данни можете да запишете на нея под формата на файлове и папки. Ако изберете флашка с прекалено малък капацитет, то няма да можете да поберете всичките си данни на нея.

Съответно при прехвърляне на данните ще трябва да ги качвате на части на флаш паметта, да ги изтриете след като са свалени, да качите нова част и т.н.

Повечето версии на USB флаш памети, на добри цени, които намирате на пазара, предлагат капацитет за съхранение между 2GB и 1TB. (1GB включва, в метричната система, 1,000Mb или 1,000,000 Kb).

Тъй като повечето текстови документи имат по-малко от 200Kb – 250Kb, ако възнамерявате да използвате флаш устройството само за преместване на такива данни от един компютър на друг и евентуално снимки в jpeg формат, вариант от 2GB – 8 GB,  може да ви даде цялото пространство,  от което имате нужда. Ако работите предимно с различни презентации, които включват таблици, графики и изображения с висока разделителна способност, препоръчваме ви да идентифицирате модел от 16 Gb. А ако искате да прехвърляте аудио и видео клипове без никакви неприятности, добре е да се съсредоточите върху размери като 32 GB, 64 Gb или повече.

USB памет 128 GB или по-голяма е от съществено значение, ако планирате да я използвате за архивиране на колекции от снимки, музика или филми, без да се налага да разделяте материала на няколко носителя. Ние обаче обръщаме вашето внимание на факта, че по-големият капацитет обикновено е придружен от по-висока цена, така че вземете това предвид при определянето на вашия бюджет.

usb флаш паметиСвързаност и скорост на трансфер

Скоростите на запис и четене при преносимите памети също са от голямо значение. Обикновено, колкото по-бърз USB интерфейс поддържа една флашка – толкова по-бърза от към скорости е тя. Но реално два фактора определят какви скорости ще има една флашка – USB порта и компонентите на самата памет.

В момента опциите от второто (2.0) и третото (3.0) поколение се продават едновременно. Основните разлики, които трябва да вземете предвид при избора между тях, са свързани със скоростта на трансфер и факта, че USB 3.0 памет може да пише и чете едновременно с най-високата скорост, предлагана от устройството. Като по този начин гарантира по-кратко време за решаване на задачи. По този начин моделите от 2.0 поколение могат да прехвърлят съдържание със скорост от 480 Mbps, докато версиите 3.0 са 10 пъти по-бързи, достигайки до 4.8 Gbps.

Също така е важно да знаете, че ако вашият лаптоп има USB 2.0 порт, ще можете да използвате 3.0 стик, тъй като тези версии имат обратна съвместимост. Но производителността ще бъде дадена от най-слабите технически характеристики, а именно – 2.0 порта.

 

usb флаш паметиСъвместимост с операционната система

За да се използват по-ефективно, повечето модели са съвместими с най-популярните операционни системи, използвани на пазара. Като например  Mac, Linux, Windows и Chrome. А някои от тях не изискват инсталация, което улеснява прехвърлянето на материали между различни компютри.

Ако работите с чувствителни данни, добре е да знаете, че можете да закупите USB памет, на добра цена, със система за криптиране на данни, пароли за достъп и дори цифрови клавиши, включени в кутията, което ограничава проникването на непознати.

usb флаш паметиКалъф

Най-популярните версии имат пластмасов корпус или различни метални сплави. Като последните обикновено са малко по-скъпи, но и по-устойчиви на удар. Системите за заключване обикновено се разделят на три категории: с поставен капак, странични предпазители за плъзгане, които позволяват въртене или модели с удължаване на зоната на свързване вътре в корпуса.

Първата опция предлага сигурна защита при нанасяне на капака. Но тъй като не е свързана от никоя страна към капака, лесно се губи, оставяйки USB изложен на прах и примеси.

Ако изберете версия с подвижни предпазители, която се върти, рискът от загуба е почти нулев, като тя се улавя за тялото на предпазителя. Недостатъкът в този случай идва от свободата на движение на капака.  Защото той  може да се движи, когато носите устройството в джоба на панталона си, ключовете или дори в чантата си. Като по този начин създавате път за достъп за различни частици, които могат да блокират системата за свързване.

За най-безопасни се считат  плъзгащи се модели, при които корпусът на USB се изтегля в кутията по време на транспортиране или когато седи на бюрото. И се отстранява само с помощта на един бутон, който го изтласква, когато се използва.

usb флаш паметРазмери

Въпреки външния вид, най-добрите USB флаш памети не са най-малките. Въпреки че предлага превъзходна преносимост, малкият размер означава или отстъпка за качеството на компонентите, включени в дизайна, което се превръща в по-ниска скорост на трансфер, или цени доста над средните. Най-малките опции не надвишават 2 см дължина и са само малко по-големи от технологията, която е въведена в порта. Те са почти невидими, след като са свързани и се препоръчват за телевизия, автомобилно оборудване или други устройства, където стандартната версия би била твърде голяма.

Повечето модели обаче са между 4,5 см и 6,5 см и включват в дизайна на кутията малки кръгли сегменти. Те позволяват закрепване към друго устройство или фиксиране върху ключодържателя, като по този начин осигуряват бързо намиране и достъп по всяко време.

Както може би вече се досещате и това се потвърждава от много мнения за най-добрите USB памети, ако оценявате пазара за такова устройство, най-доброто място за ефективно търсене с оптимални резултати е Интернет. USB флаш паметите са много популярен продукт, достъпен в различни онлайн магазини. Те ви дават възможност бързо да сравнявате цените и производителността. Започнете с кратък анализ на примерите по-долу, които обхващат най-популярните технически спецификации.

Индикаторна светлина

Този индикатор присъства в повечето USB флаш памети. Той мига, докато се  предава информация. Когато прехвърляте към компютър – това е удобно. Веднага виждате дали копирането продължава или не. Вие сте на ясно кога можете да извадите устройството. Но тук имаме една забележка. Ако използвате флаш устройство за възпроизвеждане на песни или филми, изберете си USB флаш устройство без светлинен индикатор. Той ще ви отклони от любимата ви музика или филм. Понякога дори светлината дразни.

usb флашкаДопълнителни съвети

Ако се придържате към гореописаните неща има голям шанс да си изберете най-малкото прилична USB флаш памет. Но ако възнамерявате да ползвате флашката дълги години и искате да инвестирате парите си в нещо наистина качествено, то тогава избягвайте непознати марки и бюджетни модели.

Вместо това заложете на маркова преносима памет на някой от лидерите в бранша. И дори тогава не разчитайте само на марката, а преди да пристъпите към покупка прочетете мнения за конкретния модел в интернет или поне разгледайте няколко ревюта.

usb флаш паметНай-добрите модели USB флаш памети, препоръчани за вас

Добрата и качествена USB флаш памет ще ви даде сигурен начин за съхранение и пренос на данни.  Независимо дали ще се ползва за работа, учене или удоволствие – флаш паметта е нещо, от което всеки от нас има нужда в даден момент. Можете бързо и лесно да качите информация на флашката и същата да ви бъде под ръка навсякъде и по всяко време.

Ако все още не знаете от къде да започнете с избора си на преносима памет, нека ви улесним допълнително като ви представим някои от най-добрите на пазара. Просто изберете тази, която най-добре отговаря на личните ви предпочитания и бюджет.

USB флаш памети

1. USB флаш памети Kingston DataTraveler SE9 G2

USB флаш памети Kingston DataTraveler SE9 G2 С богат капацитет за съхранение, който можете да използвате както за бързо и лесно прехвърляне на документи и снимки, така и за съхраняване на аудио файлове за пътувания с кола или видеоклипове за възпроизвеждане на телевизия, този модел е подходяща 64GB USB памет за различни приложения.

Той е съвместим с Windows 7 (SP1), 8, 8.1 и 10, Linux v.2.6.x и по-нови, Chrome OS и Mac OS X v.10.9.x и по-нови версии. Връзката с лаптопа, таблета или работния плот се осъществява чрез USB 3.0 система, която предлага скорост на трансфер от 100MB за четене и 15MB за писане. Така че да можете да разрешите прехвърлянето на данни в най-кратки срокове.

Дизайнът е компактен и издръжлив, в тънък формат. Тази  USB флаш памет е с  размери 45мм х 12,2мм х 4,6 мм и елегантен, метален калъф, с устойчив пръстен, който позволява закрепване към ключовете. Не е снабдена със защитно покритие или плъзгаща система, което означава, от една страна, че не е нужно да се грижите за този компонент. А от друга страна, трябва да избягвате поставянето му в пространства с много прах или мръсотия.

 

Предимства

 • Разполага с 64Gb място за съхранение, достатъчно за големи файлове.
 • Има връзка тип 3.0 с висока скорост на трансфер.
 • Има тънък формат, подходящ за свързване към различни мобилни устройства.
 • Има издръжлив метален корпус, с фиксиране върху ключодържателя.

Недостатъци

 • Този модел не е снабден със защитно покритие.

 

купи сега


2. USB флаш памети SanDisk Cruzer Fit

USB флаш памети SanDisk Cruzer FitЗа тези, които искат наистина дискретна флашка, включихме в продуктовия списък тази опция от SanDisk. Тя е специално проектирана да предлага възможност за лесно свързване с труднодостъпни USB портове, като тези на телевизора или аудиосистемата за кола.

Осигурена е с капак, който служи за защита на съединителите, когато устройството не се използва. Обръщаме вашето внимание на факта, че и двата елемента са много малки и лесно можете да ги загубите. Въпреки малкия си размер, този модел USB флаш памет, на добра цена, е част от второто поколение (USB 2.0). И предлага 64GB за съхранение на цялата музика, снимки и филми, които искате да вземете със себе си при пътувания.

Тъй като не изисква инсталация, всичко, което трябва да направите, за да преместите файлове, е да го свържете и да използвате опцията плъзгане и пускане, за да качите желаните материали. Вашата информация винаги ще бъде защитена благодарение на интегрираната система SanDisk SecureAccess, която ви позволява да създадете парола и да защитите данните си чрез 128-битово AES криптиране.

 

Предимства

 • Предлага се в мини формат, подходящ за телевизия и автомобилна аудио система.
 • Оборудвана е със защитен капак и система за криптиране на данни.
 • Тя предлага 64 GB място за съхранение, което може лесно да съхранява аудио и видео материали.
 • Не е необходима инсталация за използване.
 • Позволява запазване на файлове чрез плъзгане и пускане.

Недостатъци

 • Нейният малък размер и липсата на система за закрепване на ключове могат да доведат до загубата й.
 • Тя е част от поколението 2.0, предлагаща по-ниска скорост на трансфер от версиите 3.0.

купи сега


3. USB флаш памети Hama Rotate 32GB

USB флаш памет Hama Rotate 32GBС метален защитен капак, който се отваря и затваря лесно, чрез въртене и мини-пръстен за фиксиране до клавишите, този модел е достъпна USB флаш памет.  Можете да си я закупите, ако имате нужда от ефективна флашка, със среден капацитет на съхранение (32Gb).

Това е версия от второ поколение на USB технологиите, която следователно ще ви даде по-ниска скорост на четене (10MBs) и запис (приблизително 3,5Mbs след оценките на тези, които са тествали продукта) от типа 3.0. Препоръчваме ви да я изберете, ако основните критерии за придобиване са цена и капацитет, тъй като е много подходяща за архивиране и преместване на файлове, както на документ, така и на изображение, аудио или видео, ако времето за прехвърляне не е приоритет.

Тя е със средни размери (66мм х 8мм х 18 мм) и е много лесна за транспортиране. Но е малко голяма, ако искате да я оставите прикрепена към телевизора или плейъра за кола. Обръщаме ви внимание и на факта, че този тип (мобилна) защита не предлага пълна плътност и е добре да предпазвате устройството от излагане на различни частици мръсотия.

 

Предимства

 • 32 GB USB флаш памет, със  среден капацитет и на достъпна цена.
 • Подходяща е за прехвърляне на изображения и аудио и видео клипове, идеална за документи и бизнес презентации, включващи графики.
 • Тя се прикрепя лесно към ключодържател.
 • Включва въртящ се метален капак, който предпазва съединителите.

Недостатъци

 • Това е версия 2.0, която предлага по-ниски скорости на четене и запис от моделите 3.0.

 

купи сега


4. USB флаш памет Kingston DataTraveler 100 G3

USB флаш памети Kingston DataTraveler 100 G3Ако имате нов модел преносим компютър, лаптоп или таблет, който използва технология 3.0 и искате да се възползвате от тези портове за пренос на данни, препоръчваме ви да разгледате Kingston DataTraveler 100 G3 като решение за временно съхранение. Това е една от най-добрите USB 3.0 флаш памети и ви позволява да направите преход от второ към трето поколение, без това да се отразява прекалено на бюджета ви.

Предлага ви 32 GB място за съхранение, полезно за материали, за документи, снимки, музика и мултимедийни файлове. А също и скорост на четене 100Mb / s, всички във формат 60mm x 21,2mm x 10 mm. Тя има и елегантен дизайн, с черен калъф.

Моделът с плоска повърхност позволява персонализиране с фирменото лого. А физическата защита се осигурява от здрав капак, който може да се фиксира зад USB корпуса, когато светкавицата е отворена, за да се избегне загуба. Той е съвместим с Windows 7, 8, 8.1 и 10, Mac v.10.9.x и по-нови версии, Linux v.2.6.x и по-нови версии и може да се използва на компютри с операционна система Chrome.

 

Предимства

 • Предлага достъпна цена за технически характеристики от трето поколение.
 • Предлага до 32 GB налично пространство.
 • Може да се използва и на USB 2.0 портове, които са съвместими с тях.
 • Тя има елегантен и дискретен формат, с плосък дизайн, който позволява персонализиране.

Недостатъци

 • Въпреки че може да се монтира зад USB корпуса, защитният капак не е прикрепен към него и може лесно да се загуби.

 

купи сега


5. USB флаш паметиSerioux DataVolt V35

USB флаш памети Serioux DataVolt V35Искате ли евтина и добра USB флаш памет, която да ви даде необходимото място за прехвърляне на документи, музика и филми? Опитайте тази опция от марката Serioux, с капацитет за съхранение 16 GB. Тя има и защитен капак, прикрепен към корпуса на флаш устройството, чрез механизъм за въртене, който позволява лесно използване.

Тя е част от поколението 2.0, така че няма да ви предложи високите скорости на трансфер, специфични за моделите 3.0. Но е сред най-купуваните версии на второто поколение, със скорост на четене 20Mbs и скорост на запис 10Mbs. По-дългото време за завършване на преместването ще се усети при копиране на големи файлове. Но ще бъде почти неоткриваемо, ако имате нужда от памет, за да премествате малки и средни материали правилно и ефективно.

Калъфът е изработен от лъскава пластмаса, която може да бъде надраскана при контакт с твърди предмети. Но по-голямата част е покрита с метален капак, който защитава повърхността му и в същото време позволява окачване на шнур или друга система за закрепване, благодарение на интегриран пръстен в дизайна.

 

Предимства

 • Флаш устройство със среден капацитет за съхранение (32 GB) на разположение на достъпна цена.
 • Предлаганата скорост на трансфер е сред най-добрите в категорията 2.0.
 • Има корпус с метална защита, с въртяща се система за закрепване, която предотвратява загубите.
 • Може да се фиксира към шнур или друга система за закрепване за лесен транспорт и достъп.

Недостатъци

 • Модел 2.0 по-малко подходящ за тези, които работят с големи файлове и се нуждаят от много добра скорост на трансфер.

купи сега


6. USB флаш памети SanDisk Cruzer Force

USB флаш памети SanDisk Cruzer ForceТази памет е съвсем обикновена и работи на интерфейс USB 2.0. Съответно от нея не трябва да се очакват кой знае какви скорости при четене и запис. Предлага се в модели с капацитет от 16GB до 64GB. Тя е отличен избор за съхранение и пренос на документи, презентации и др. подобни файлове. Cruzer Force USB е памет, която ви помага да съхранявате и пренасяте информация много по-лесно и по-безопасно. Можете да съхранявате и прехвърляте изображения, видеоклипове, музика и други лични файлове. Дизайнът на паметта Cruzer Force е издръжлив и елегантен. Cruzer Force USB Flash Drive се предлага със софтуер SecureAccess, който ви позволява да създадете парола за папките, които искате да запазите само за себе си.

Всичко, което трябва да направите, е да свържете USB паметта и да качите файловете с просто влачене и пускане. Така музика, филми и други файлове могат да се съхраняват и прехвърлят бързо.

 

купи сега


7. USB флаш памети SanDisk Ultra

usb флаш памети sandisk ultraФлашката работи на интерфейс USB 3.0. Скоростите й при четене достигат до 100MB/s, а при запис до 10MB/s. Капацитетът варира според различни модели и може да достигне 128GB. Идеална е за съхранение на по-големи файлове, включително и на цели филми. SanDisk Ultra Flair е USB флаш памет, която ви помага да съхранявате и предавате информация по-лесно и сигурно. Можете да съхранявате изображения, видеоклипове, музика и други лични файлове.

SanDisk Ultra Flair USB 3.0 позволява скорост на четене до 150 MB/с. Този модел идва със софтуер SecureAccess, който ви позволява да създадете парола за папките, които искате да запазите лично за вас. Със SanDisk RescuePRO and RescuePRO Deluxe можете да архивирате всички файлове на устройството си.

SanDisk Ultra Flair USB 3.0 има компактен дизайн, който идеално пасва на всички ваши устройства.

купи сега


8. USB флаш памети TRANSCEND JetFlash®370

USB флаш памети TRANSCEND JetFlash®370

 

На вашето внимание сега представяме още едно предложение за непретенциозните потребители. Паметта работи на интерфейс USB 2.0 и има скорост при четене до 16MB/s и при запис до 6MB/s.

Тя може да се ползва за работа, учене или прехвърляне на сравнително малки файлове. Предлага се според модела с капацитет до 32GB. Тя е бяла на цвят, с капацитет от 64 GB ии стандарт: USB 3.0.

 

купи сега


9. USB флаш памети Samsung USB 3.0 Flash Drive

usb флаш памет Samsung USB 3.0 Flash DriveПредставяме ви ултра малка USB флаш памет, която се отличава с модерен и красив дизайн и добра производителност. Работи на интерфейс USB 3.0, което означава до 15 пъти по-високи скорости в сравнение с USB 2.0 стандарта. Скоростите при четене достигат до 150MB/s. Според избрания модел тази USB  флаш памет може да има капацитет до 128GB.

Това е ултра малка USB флаш памет, USB 3.0, с която можете само за 30 секунди да прехвърлите филм и да записвате файлове 15 пъти по-бързо от USB 2.0 стандарта. Тази USB флаш памет е с размери съответно:  40mm x 12.2mm x 10.9 mm.

купи сега


 

UЅВ флaш пaмeти ce пpeвъpнaха в eднo oт ocнoвнитe ycтpoйcтвa зa yпpaвлeниe нa дaнни. Πpaĸтичecĸи ce изпoлзвaт oт пoчти вcичĸи xopa – oт гoлeмитe пpeдпpиятия пpeз диджeитe и мyзиĸaлнитe пpoфecиoнaлиcти дo oбиĸнoвeнитe пoтpeбитeли. Te ca пoлeзни зa нyждитe paзлични пpoфecиoнaлиcти, ĸoитo тpябвa дa cъxpaнявaт дaннитe cи.

usb флаш паметиЗаключение

Бързото развитие на електронните технологии доведе до създаването на висококачествени филми и фотографии, продуктивни работни и игрови програми. Понякога не е възможно да изтеглите няколко филма на друго устройство. Това изисква адаптер с достатъчно капацитет памет. Необходим е сменяем носител – флашки. Те са станали толкова познат аксесоар в ежедневието, че всеки съвременен човек има такова хранилище на интерактивна памет. Разнообразието им е голямо, но днес ви говорим за обичайните устройства – USB флаш памети. Те се използват за запазване, прехвърляне на видео файлове, документи, снимки, аудио материали. Те могат да съхраняват информация от операционна система и програми. Структурата на флаш устройство от всякакъв формат е стандартна – устройство за свързване към предаващ източник – телевизор, компютър, аудио или видео – автомобилна система, контролер, генератор и чип с флаш памет. С подобна структура флашките се различават по основни технически параметри – капацитет на паметта, скорост на запис и четене на информация, външен вид, допълнителни функции (криптиране на парола). Ние ви представихме най-добрите модели на пазара в момента. Надяваме се да сме ви помогнали в избора ви!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.