10 най-добри карти с памет за всички видове устройства

Съхранявай лесно всичките си данни и файлове

5/5 - (2 гласа)

Карти с памет вече се използват за почти всякаква една електроника – от мобилни телефони и таблети чак до фотоапарати и видеокамери.

Те използват флаш технология като продължават да съхраняват данните дори и след премахването им от съответното устройство.  В наши дни картите с памет са се превърнали в безценно средство за съхраняване на всякакви данни. Започвайки от снимки, музика и филми чак до игри, приложения и служебна информация.

Най-големият проблем с тях обаче е, че трябва да знаем как да изберем най-подходящия тип и модел според конкретното предназначение, за което ще ни трябва.

Просто на пазара има толкова много различни видове, марки и модели, че тази задача може да се превърне в голямо предизвикателство за всеки един потребител.

За да ви улесним възможно най-много създадохме това ръководство, в което ще ви представим всичко необходимо за картите памет. Така в последствие ще можете да направите много по-бърз, лесен и информиран избор.

 

карти с паметМнения за най-добрите карти с памет

Има много устройства, които приемат карти с памет, за да разширят пространството на съответното приспособление (мобилни телефони, таблети, камера / видео, безпилотни летателни апарати, термовизионни камери, MP3 и др.). А техният обхват е много разнообразен, поради което лесно ще намерите това, от което се нуждаете. Проучихме малко онлайн пазара и подготвихме списък, който включва някои от най-популярните модели. Това, през което трябва да преминете, е списък с най-добрите продукти от онлайн средата. Опитахме се да предложим на вашето внимание най-добрите варианти и се надяваме, че ще ви бъдат полезни.

карти с паметНай-добрите модел карти с памет на пазара, препоръчани за вас

 

1. Карти с памет за телефон Samsung Micro-SDXC EVO Plus

карти с памет Samsung Търсите ли карта с памет за вашия телефон или за друго устройство? Виждали ли сте този модел? Това е вариант, който може да се използва на устройства, които поддържат SDXC или microSDXC. Той включва и адаптер, който го прави идеален, за да се побере в предвидения отвор.

Този вариант е карта с памет от 64 GB, която предлага щедро място за съхранение за тези, които искат да съхраняват колкото се може повече мултимедийни файлове в определено устройство. Работи с много добра скорост, а именно: до 100 MB / s за четене и до 60 MB / s за писане. Подходящ е и за 4K заснемане, като е част от UHS клас 3.

Този продукт е карта с памет за Samsung J3, Huawei P10, LG W30 Pro, HTC 10 и много други телефони, които приемат варианти до 64 GB. Устойчив е на вода, екстремни температури (между -20 и 85 градуса по Целзий), рентгенови лъчи и магнитни полета.

 

Предимства

 • Това е карта с памет с доста голям капацитет – 64 GB, която също позволява запис на файлове с 4K резолюция.
 • Тя ви предлага бързи скорости на четене / за писане – 60 MB / s и съответно 100 MB / s – за четене/.
 • Предлага и устойчивост на всякакви фактори, които биха могли да му повлияят (вода, екстремни температури, магнитни полета и рентгенови лъчи).

Недостатъци

 • Пакетът не съдържа адаптер miniSD, в случай че имате устройство, което изисква използването на карта в този формат.

Този продукт може да е подходящ за вас, ако търсите модел, който съхранява информация бързо и има щедър капацитет.

 

купи сега


2. Карти с памет от 32 GB Kingston Canvas Select Plus

карти с памет Kingston Canvas Select Plus Ако имате нужда от microSD карта за вашия телефон или таблет с Android, ние ви предлагаме този модел от Kingston. Той има капацитет за съхранение 32 GB. Той е идеален за допълване на вътрешната памет на устройствата и за съхранение на документи и изображения.

Той позволява четене на информация със скорост до 100mb / s, но при писане ви предлага максимум 20mb / s. Така че ако имате нужда от нещо по-бързо, може да не е най-добрата версия за вас. Но можете да го използвате доста удобно като поддръжка за аудио и видео клипове и дори за някои приложения, като няма никакви проблеми със скоростта на възпроизвеждане. Той е част от класа UHS-1 или 10, което означава, че скоростта на трансфер не пада под 10 mb / s.

Предлага се със SD адаптер, който ви позволява да вмъкнете картата в устройства, които нямат четец на microSD и могат да бъдат закупени на достъпна цена. Този модел се предлага и във варианти 16GB, 64GB, 128GB и 256GB.

 

Предимства

 • Това е налична карта с памет на достъпна цена, която е съвместима със системата Android.
 • Подходяща е за допълване на пространството за съхранение на мобилни телефони и таблети.
 • Предлага се със SD адаптер и осигурява скорост на четене от 100mb / s, което означава плавно възпроизвеждане на аудио и видео материали, съхранени на това устройство.

Недостатъци

 • Скоростта на запис рядко надвишава 20mb / s.
 • А капацитетът от 32GB може да бъде ограничен за тези, които работят с видеоклипове, снимки с висока разделителна способност и т.н.

Този модел е MicroSD карта за телефон и таблет, ефективна и издръжлива, идеална за разширяване на капацитета за съхранение на мобилни устройства.

купи сега


3. Карта с памет от 16 GB Kingston MicroSDHC Canvas Select

карти с памет Kingston MicroSDHC Canvas SelectИскате ли да закупите карта с памет за Samsung J5, Huawei P9 Lite, Allview Soul X5 Mini и много други смартфони, които поддържат микро версии до 16 GB? Този продукт може да бъде добър избор за вас. Той принадлежи на Kingston, известен с качествените и достъпни устройства, които имат на пазара.

Canvas Select е карта с памет от 16 GB със скорост на трансфер 80 MB / s за четене и 10 MB / s за писане. Може да се използва за всякакви устройства, които приемат мини аксесоар или обикновен, защото се доставя и със специален адаптер.

Това е карта с памет, на добра цена, която ще можете да си позволите доста лесно. Направена е да издържа на екстремни температури, между -25 и 85 градуса по Целзий. Така че в случай на неприятни инциденти или използването й при по-трудни условия, да не загубите съдържанието й.

 

Предимства

 • Тази карта е качествена и достъпна опция за всеки собственик на смартфон, който иска допълнително място за съхранение на снимки, видеоклипове или музика.
 • Може да се използва на други устройства, стига те да приемат капацитет от 16 GB и да се нуждаят от модел в нормален или микро формат.

Недостатъци

 • Тя няма много висока скорост на четене / писане, поради което не е предпочитана от хората, които търсят по-бързо устройство.

Помислете за тази покупка, ако искате да закупите 16 GB microSD карта за вашето устройство, която също има и SD адаптер.

 

купи сега


4. Карти с памет Adata Premier MicroSDHC

Карти с памет AdataПрепоръчваме тази карта с памет, ако се интересувате от устройство с добра устойчивост на студ, топлина, рентгенови лъчи и вода, а големият капацитет за съхранение не е на всяка цена необходимост за вас. Това е модел microSDHC / SDXC UHS-I клас 10, което означава, че непрекъснато надвишава скоростта на трансфер от 10mb / s. Той предлага скорост на трансфер до 50mb / s за четене, достатъчна за бърз достъп до информация.

Можете да го използвате, за да разширите капацитета за съхранение на вашия телефон, таблет, камера или видеокамера и др. Стига вашето мобилно устройство да е съвместимо с този тип карти и с капацитет от 16 GB. Предлага се и със SD адаптер. Така че можете да го използвате на лаптопи с такъв порт, ако трябва да прехвърлите по-големи файлове, които са по-трудни за изпращане по имейл.

Това не е най-мощната microSDHC карта на пазара, но можете да я закупите на разумна цена и тя да ви предложи доста добър капацитет за съхранение. За повече място, можете да се съсредоточите върху 64GB модел, който също е наличен в тази серия.

 

купи сега


5. 128 GB карти с памет Samsung Micro-SDHC EVO Plus

карти с памет SamsungКогато изберете устройство с по-голям капацитет, като тази карта с памет, 128 GB, на първо място трябва да се уверите, че устройството, което искате да използвате, приема такава висока стойност. Тя е от малък тип, но има и адаптер за нормалната версия.

По отношение на скоростта, с която данните се записват / четат, този модел е част от клас 10, UHS 3, поради което ще предлага скорости на трансфер от около 100 MB / s. Можете също да го използвате, за да  записвате данни във формат 4K, в случай че сте професионален фотограф, влогър и т.н.

Въпросната карта, за която ви говорим сега, е устойчива на вода (IEC 60592 и IPX7), но също така и на магнитно лъчение и радиология, така че може лесно да се използва във всякаква среда. Имайки предвид капацитета на този модел, но и други характеристики, които споменахме, съотношението качество-цена е много добро.

 

купи сега


6. Карта с памет от 8 GB Серия MicroSDHC

Карти с памет MicroSDHCНямате много голям бюджет и имате нужда от евтина и добра карта с памет? Това може да е добър вариант за вас. Можете да го използвате за допълнително място на вашия смартфон, таблет, камера, MP3 и т.н., стига да е необходим много голям капацитет.

Тази карта памет с място от 8 GB е с microSDHC версия, със скорост на трансфер на запис от 10 MB / s. Не е много, но е достатъчно за основни неща. В случай, че искате да я използвате за устройства, които се нуждаят от нормален модел, тогава имате и SD адаптер, който е включен в пакета за покупка.

В онлайн средата няма подробности относно устойчивостта на тази версия към различни външни фактори. Не препоръчваме този продукт на хора, които искат например да го използват за заснемане с висока разделителна способност. Той не се предлага с адаптер за мини карта, а само с микро и нормалната версия.

купи сега


7. Карта с памет Micro SD Sandisk microSDXC Ultra

Карти с памет Micro SD SandiskТова е един от най-добрите модели карти с памет. Той е във формат microSDXC и може да се използва на всякакви устройства, от интелигентни мобилни телефони, до професионални камери, които снимат във формат Full HD или 4K. Ще ви даде достатъчно място за всичко, което искате да запишете / четете, тъй като има много голям капацитет от 200 GB.

Картата с памет, за която говорим сега, ще позволи трансфер на данни с много добра скорост, от около 100 MB / s. А това се оценява дори и от най-взискателните купувачи. Тя е част от класа на скоростта 10 и стандарта UHS-I U1.

Тази micro SD карта с памет се доставя и със SD адаптер, който ви позволява да използвате такива варианти. От гледна точка на цената на покупка, тя изисква малко по-висока финансова инвестиция в сравнение с други модели от нашия списък. Но определено си струва парите, като се имат предвид гореспоменатите й характеристики.

 

купи сега


8. SD карти с памет Sandisk Extreme PRO

карти с памет SandiskМнозина считат Sandisk Extreme PRO за най-добрата карта с памет. Казваме ви от самото начало, че тя има много по-висока цена от другите варианти, които имат същия капацитет като нея, от 64 GB. Но това е напълно оправдано. Защо? Ще ви разкажем малко по-долу.

Устройството е първото устройство с голям капацитет в света, което поддържа VPG-655, по-точно, което осигурява плавно, деблокирано заснемане във 4K формат. Освен това то има много по-високи скорости на трансфер, отколкото обикновено срещате на пазара – 160 MB / s за четене и 150 MB / s за писане.

Това не е обикновена SD карта с памет, а такава с интерфейс UDMA 7 (Ultra Direct Memory Access 7), намираща се в професионални камери. Не е подходяща за мобилни телефони или устройства, които поддържат популярните микро / мини варианти. Тя няма адаптер, но се доставя лесно.

 

купи сега


9. Карта с памет SanDisk Extreme Pro SD

карти с памет SanDisk Extreme Pro SDВ случай, че търсите SD карта за вашето устройство и не се нуждаете от изключително висока производителност, добра идея би било да помислите за тази покупка. Това е аксесоар, който е с капацитет от 32 GB.

Този вариант често се купува от собствениците на DSLR и се оценява заради скоростта му на четене, която е 95 MB / s. Подходящ е и за 4K медийно съдържание, тъй като е част от клас 10, UHS-I, U3 стандарт.

Тези, които искат да закупят най-добрите SD карти, избират този модел и защото той е направен по такъв начин, че шансовете за грешки са много ниски. А и данните могат да бъдат възстановени бързо в случай на неприятни инциденти. В същото време този продукт е устойчив на вода, прах и високи температури, но също така и на механични удари или рентгенови лъчи.

 

купи сега


10. 128 GB карта с памет SanDisk Micro SD Ultra

карти с памет SanDiskЗа много хора това е най-добрата SD карта и това е така в случая с тези, които търсят вариант, който осигурява много голям капацитет за съхранение, а именно 128 GB. Ако го купите, ще се радвате на достатъчно място, за да спестите часове на 4K заснемане, десетки хиляди снимки и песни.

Тази SD карта от 128 GB е микро модел, но има и адаптер, който я прави подходяща за устройства, които се нуждаят от по-големи физически размери. Тя е високо ценена, заради високата си скорост на трансфер от 100 MB / s, което означава, че няма да се налага да чакате твърде дълго, за да копирате снимки или други видове файлове в нея. Тя е част от клас 10, стандарта UHS-I U1.

За това устройство има и приложение, което можете да изтеглите от магазина на Google Play. И с негова помощ можете да действате по-лесно с файловете, които искате да се съхраняват на картата.

купи сега


Ръководство на купувача

Много пъти може да ни свърши мястото на телефона, таблета, камерата и т.н. В такива случаи решението за запазване на файлове е да използвате карта с памет, която ви позволява да пишете данни и да ви помогне да разширите капацитета на устройството. Така ще можете да запазите колкото се може повече снимки, видеоклипове, аудио файлове и така нататък. Такива продукти често се търсят от тези потребители, които имат устройства с много ниска памет – дронове, автомобилни камери, термовизионни камери и т.н.

Но не можете да купите първия модел, който ви попадне, трябва да купите правилния за вас. По какви критерии да го изберете? Ще ви разкажем малко по-долу.

През повечето време използваме термина SD карта като цяло, той всъщност се отнася до няколко типа пространства за съхранение, които се характеризират предимно с ниската си физическа форма. Така че ще ви разкажем малко по-долу какви критерии за подбор трябва да имате предвид, когато искате да закупите добра карта с памет.

карти с паметТип карти с памет

Когато имате нужда от SD карти, на добри цени, имайте предвид, че има няколко устройства, от които можете да изберете и обикновено името им означава капацитета, който имат.

SD / microSD 

това име се среща на по-стари устройства, тъй като предлаганото от него пространство е най-много 4 GB.  Това е доста малка стойност спрямо това колко напреднала е технологията в момента.

SDHC / microSDHC

тук имаме предвид за аксесоарите, които обикновено имат място за съхранение между 4 GB и 32 GB. В днешно време те са много често срещан вариант, тъй като не включват много висока цена за закупуване.

SDXC / microSDXC

тук намираме най-мощните опции, които предлагат разширена памет, над 64 GB и могат да достигнат до 2 TB. За българския пазар обаче най-добрите версии достигат до 256 GB.

Дали да изберете простата или микро версията, това зависи от устройството, което използвате, какво точно приема. Мобилните телефони например са направени да бъдат съвместими само с по-малки (микро) модели. Докато камерите, лаптопите, видеокамерите или други по-големи устройства също приемат прости варианти.

карти с паметСъвместимост

Това е най-важният аспект, защото ако не изберете правилния артикул, то ще го  купите напълно напразно. Тук ние се позоваваме по-точно на типа карта, която вашето устройство поддържа и на нейния максимален капацитет. Ще намерите такава информация в ръководството за потребителя на устройството, в което искате да поставите картата с памет.

Капацитет

По отношение на този аспект най-важното нещо, което трябва да имате предвид, е съвместимостта с устройството, което искате да използвате. Трябва да бъдете много внимателни колко може да поддържа дадено устройство. Напразно ще купите карта от 64 GB, ако телефонът ви приема само 32 GB.

Ако устройството, което имате, е съвместимо с много обширни опции, помислете добре дали имате нужда от поддържания максимален капацитет. Например, ако имате монтирана на вашия автомобил камера Full HD, която приема карта от 64 GB, не е задължително да инвестирате в такава опция, защото модел от 16 GB ще ви бъде достатъчен.

Обикновено сваляте клипове, но ако е необходимо, не чакайте да ги изтеглите и запазете, ако не се е случило нищо важно. В допълнение, автомобилните камери често имат функция за цикличен запис, така че те автоматично ще изтрият последните записи, когато картата се напълни.

Помислете добре какъв капацитет наистина ви е необходим за устройството, за което купувате картата. Да, на телефоните може да искате максимално поддържаните, тъй като видеоклиповете и изображенията, които получавате и изпращате в социалните мрежи, могат да запълнят паметта на смартфона много бързо. Но на други устройства е вероятно да ви свършат работа и по-ниски стойности.

карти с паметСъвет

Както може би сте забелязали, не всички продукти от тази категория са еднакви. Разликата се прави между физическите размери (нормални, мини или микро – SD / SDHC / SDXC) и тези, свързани с капацитета.

По отношение на размера те са нормални (микро или смесени) карти с памет (на добри цени). Последните се използват заедно с адаптер, който позволява въвеждането на микро / мини такива в специален отвор, който ги трансформира в нормални варианти.

Ако се интересувате точно какви размери има всеки: нормален – 32 мм х 24 мм, мини – 21,5мм х 20 мм и микро – 11мм х 15 мм.

Що се отнася до капацитета, за SD / miniSD / microSD модели това е между 1MB и 4 GB. Те са малко по-стари, които вече не са изключително желани, но за мнозина все още са достатъчно добри. След това следвайте вариантите SDHC / microSDHC, които имат от 4 GB до 32 GB и SDXC, които могат да достигнат дори 2 TB. Последните са по-трудни за намиране у нас, зашото в България най-големите варианти са от 256 GB.

карти с паметСкорост

Тази подробност е важна, особено когато искате това, което копирате на / от картата, да се прехвърли възможно най-бързо. Доскоро имаше четири скорости, номерирани с 2, 4, 6 и 10, всяка цифра представляваща минималния брой MB / s, с който се извършва трансферът на данни.

С течение на времето обаче нещата напреднаха и се появиха по-мощни устройства (използвани при заснемане на Full HD или 4K) и, косвено, необходимостта от по-висока скорост. По този начин бяха пуснати други висши класи, сред които споменаваме:

UHS (Ultra High Speed) 

можете лесно да го разпознаете, когато видите такъв модел, тъй като върху него има символ, който наподобява буквата „U“, вътре в която се предава число от 1 до 3 (1 представлява минимум от 10 MB / s, 2 означава най-много 20 MB / s, а 3 се отнася за поне 30 MB / s).

Клас на скоростта на видео

на някои модели ще видите, че определени стойности се въвеждат във формат „Vx“, където „x“ е 6, 10, 30, 60, 90 и означава минимален брой MB / s, с който данните могат да бъдат написани на карта. Има по-скъпи и полезни опции за тези, които искат да снимат с 4K резолюция.

карти с паметОсновни подробности

Някои модели се доставят в комплект с редица функции / аксесоари, които ги правят използваеми по по-приятен и безопасен начин. А именно:

Софтуер за възстановяване

в случай, че случайно сте изтрили / загубили различни файлове, те  могат лесно да бъдат възстановени.

Повишена устойчивост

Тук се има предвид способността на дадено устройство да издържа на вода, механични удари, екстремни температури, магнитни полета и др. Без да се увреждат изписаните на него данни.

След като се научихте как да направите информиран избор за такъв продукт, ще ви бъде по-лесно да формирате мнения за най-добрите карти с памет. Помислете за покупка онлайн, защото ще намерите по-добри цени и освен това ще спестите време, защото така не се разхождате из магазините.

карти с паметКак да решите какво точно ви трябва?

 

1. Трябва да знаете какъв размер карта с памет ви трябва за вашето устройство. Ако купувате карта, за да я използвате за телефона си, тогава имате нужда от microSD карта.

2. Трябва да знаете с какъв размер за съхранение е съвместим вашият телефон. Ако се съмнявате, потърсете информация за това в ръководството на телефона си или в интернет.

3. Каква скорост на картата ви трябва. Това зависи от това, което ще правите с нея и за какво ще я използвате. Но има едно правило и то е колкото по-бърза е картата, толкова по-добре. По-бързите SD карти ще са ви по-полезни, особено ако решите да записвате много клипове, особено в 4K. Никога не купувайте карта по-бавно от Class 10.

карти с паметКак да конфигурирам и използвам картата с памет?

 

Няма значение дали купувате карти с памет, евтини и добри или много скъпи. Трябва да знаете как да ги конфигурирате и използвате, така че всичко да е наред и да нямате неприятни ситуации, в които нямате достъп до определени мултимедийни файлове. Съветите по-долу ще ви помогнат.

Инсталирайте картата

Като начало, всичко, което трябва да направите, е да поставите картата с памет правилно в слота. Това се прави, когато устройството е изключено. Погледнете внимателно порта, в който трябва да я поставите и я поставете правилно.

След като направите това, отворете устройството си. През повечето време настройките се извършват автоматично, без да се налага да правите нещо конкретно. Ако това не се случи, на екрана ще се покаже известие с молба да го конфигурирате, след което трябва да следвате получените инструкции.

Може да бъдете попитани дали искате преносимо или вътрешно хранилище. В случая на първия вариант, когато поставите картата в друг порт, ще се покаже това, което имате върху нея (с изключение на приложения). А във втория няма да се случи, но ще е необходимо да се форматира при смяна и поставяне в друго устройство.

карти с паметПреместване на файлове / приложения на картата

Тъй като сте закупили такъв продукт, най-вероятно сте се нуждаели от него. Е, вижте какво можете да прехвърлите към него от вътрешната памет на устройството си и направете това. Такива действия ще доведат до освобождаване на вътрешно хранилище. А  това ще доведе до по-добро функциониране на операционната система, която използвате на устройството си.

Има случаи, в които определени модели телефони не позволяват преместване на приложения. В такива случаи можете да прехвърляте само снимки, видеоклипове и музика.

Ако е възможно да прехвърлите приложения, имайте предвид, че след като бъдат преместени на картата, те ще бъдат малко по-бавни. В идеалния случай трябва да правите това с тези от тях, които не използвате ежедневно.

карти с паметФорматирайте я, когато смятате, че нещо не е наред

В случай, че смятате, че има проблеми с картата с памет и се страхувате да загубите това, което имате на нея, прехвърлете тези данни на външно устройство, след което ги форматирайте.

Ако я използвате на телефона си, можете да направите това от менюто, търсейки устройството и натискайки върху него. А ако трябва да го форматирате например от вашия компютър, щракнете с десния бутон върху него и изберете опциите Форматиране – Възстановяване на настройките по подразбиране – Започнете .

карти с паметСлед като го свържете с външно устройство, изключете го правилно

Също така ще трябва да внимавате, когато искате да премахнете карта от телефона / таблета / камерата и т.н. Но също и след като сте копирали файлове от компютър.

По отношение на случаите, в които искате да го премахнете физически от определени устройства, това трябва да се направи първо от менюто. Отидете в настройките на устройството и потърсете опцията да я премахнете  (ако съществува), след това изключете картата с памет и я премахнете.

Ако сте я свързали с компютър, преди да я изключите, щракнете с десния бутон върху нея и после върху опрцията премахнете / извадете . По този начин не рискувате случайно да загубите данни от картата.

Обмислете горното и ще използвате правилно картата си с памет и така шансовете за загуба на файлове от нея ще бъдат значително намалени.

карти с памет

 

Днес всяко едно мобилно устройство е оборудвано с определено количество вътрешна памет. Така че можете да инсталирате различни видове приложения на вашия смартфон, да правите снимки и да снимате видеоклипове, да изтегляте музика и други файлове. Всички потребители обаче знаят, че този ресурс е ограничен дори в доста скъпи телефони, където са осигурени 32GB, 64GB или дори 128GB.

Освен това в действителност има много по-малко място от посоченото в документацията, тъй като определено количество пространство е заето от операционната система и стандартните приложения. Съответно, няма да е възможно без карта с памет. Въпреки това, днес в продажба можете да видите огромен избор от такова оборудване, което води до много лесно объркване. Решихме да посветим днешния си преглед на проблема с избора на най-подходящата карта с памет. Нашият преглед на най-добрите карти памет за тази година стигна до своя логичен завършек. Надяваме се, че информацията, предоставена за изследването, ще бъде достатъчна, така че да можете да изберете най-подходящото устройство за себе си.

 

 

 

 

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.