4 най-добри машини за сладолед

5/5 - (1 глас)

Ако обичате да имате пълен контрол върху съдовете в кухнята, тогава машина за сладолед ще ви бъде полезна. Това ръководство ще ви помагане, като ви представи най-важните критерии за решаване на проблема. Така ше можете да изберете най-подходящата за вас машина за сладолед. Heinner HICM-150S е домакински уред с компресор. Времето за приготвяне е 60 минути и притежава функция за задържане на студено един час след изключване. Купата с вместимост 1,5 л може да се сваля за по-лесно почистване. За търговска употреба можете да се спрете на машината за сладолед Unold Cortina и няма да останете разочаровани.

Ръководство за купувача, при избора на закупуване на машина за сладолед

Ако сте сред хората, които са избрали здравословен начин на живот и искат да приготвят вкусни десерти за семейството, машината за сладолед може да бъде много добър вариант. В допълнение към множеството рецепти, ще можете да експериментирате и да създавате най-уникалните комбинации. По този начин всеки член от семейството може да направи сладоледа си по негов вкус.

Но нека да видим какви са характеристиките, които трябва да знаете преди да закупите машина за сладолед, освен покупната цена.

най-добри машини за сладолед

Тип

Има две основни категори машини за сладолед, тези с пасивно охлаждане и електрически.

С пасивно охлаждане: има машини за сладолед на добри цени, които изискват предварително охлаждане, като времето за готвене е по-дълго. Така, преди да поставите съставките в купата, тя трябва да се постави във фризера за по-дълъг период от време (между 8 и 12 часа).

През повечето време е компактен и лек, като лесно може да намери място на кухненския плот.

Електрическите са снабдени с компресор. Така ще си спестите много от времето за подготовка. Ще ви отнеме не повече от 30 минути – 1 час.

Машината за сладолед може да бъде за домашна или професионална употреба. За професионална употреба се използва за търговски цели, с много по-голям капацитет за подготовка. Машината за сладолед може да има няколко степени на охлаждане. При някои от тях имате възможност да зададете няколко прага.

Капацитет

 И тук имате няколко варианта, от модели с пасивно охлаждане, в които можете да приготвите един сладолед на клечка (100 – 200 ml). Или такива с голям компресор и съд с вместимост между 1,5 – 2l.

Професионалната машина за сладолед има много по-висок капацитет за приготвяне, който се измерва в зависимост от броя на чашите, които могат да приготви за един час. Машината за сладолед може да има повече глави за правене на сладолед, повече вани за приготвяне на различни видове. Уличните са с голям капацитет и могат да осигурят сладолед в непрекъснат ритъм.

Аксесоари

Разбира се, всеки аксесоар, получен за покупка, е добре дошъл и с тези устройства можете да се насладите на:

  • Мерителна чаша или купа – много полезна, за да можете да поставите точно необходимите количества.
  • Лъжица –  служи за поставяне на необходимите съставки, но и за лесно отстраняване на крайния продукт.
  • Различни форми за получаване на сладолед върху клечката.
  • Поддръжка на лопатката – много полезна за устройства, които осигуряват сладолед за професионалисти.
  • При уличните уреди можете да получите и голям чадър, за да ви предпази от слънчевите лъчи, малка тава, върху която да сложите различни неща.

Други функции на машината за сладолед

Ако пасивните охладителни устройства имат по-малко опции, електрическите може да имат други функции, които ще предизвикат вашия интерес.

За по-удобно използване, много модели разполагат с цифров контролен панел и LCD дисплей, с осветление за по-добра видимост.

Можете да изберете няколко стъпки за смесване, за да получите различни текстури.

Имат таймер, който можете да регулирате и ще видите на екрана оставащото време до края.

Функцията за охлаждане е от голям интерес особено за улични машини за сладолед, които трябва да поддържат препарата свеж и при подходяща температура за по-дълъг период от време (и 2-3 дни).

Функцията за автоматично изключване след приключване ви позволява да се правите нещо странично като сладоледът се приготвя.

Заете ли че може да приготвите фуния за сладолед с помощта на гофретник? Разгледайте статията ни за най-добри гофретници, за да завършите цялостната визия на домашните ви сладоледи! Вижте ТУК!

Системи за безопасност

Повечето домакински уреди са оборудвани с неплъзгащи се крачета, така че да могат да се поставят върху всякакъв вид повърхност.

Електрическите модели може да имат и други мерки за безопасност, като например система за заключване на капака, за да се предотврати случаен достъп до смесителните лопатки по време на употреба. Предупреждение, в случай че не сте поставили всички компоненти на място. Защитата от прегряване е много необходима и присъства на повечето устройства.

Дизайн

След като прочетете няколко мнения за най-добрата машина за сладолед и си изградите мнение за характеристиките, които ви интересуват, вземете предвид естетическата част от него.

На първо място вижте колко място имате за поставяне на уреда. Ако не разполагате с много място изберете модел с пасивно охлаждане, компактен и лек. Ако пространството ви позволява да изберете електрически модел, който може да бъде направен от неръждаема стомана.

За търговските модели можете да изберете по-класически стил, елегантен върху семпло сребристо или комбиниран с бяло или черно. Може да се насочите към многоцветна машина за сладолед, която привлича вниманието на клиентите.

За да намерите лесно най-добрата машина за сладолед за вас, по-долу е даден списък, разделен на категории и цени за всеки джоб.

Често задавани въпроси относно машина за сладолед

Колко струва една машина за сладолед?

Цената е много разнообразна и лесно можете да намерите машини за сладолед, евтини и качествени, които да задоволят вашите изисквания. Не забравяйте, че цената се определеля в зависимост от капацитета и дизайна.

Тези с активно замразяване са малко по-скъпи, от домашните. Тъй като професионалните са пригодени за търговски цели, цената е доста по-висока.

Мога ли да намеря улична машина за сладолед под наем онлайн?

В онлайн средата можете да намерите обяви за наем на улични машини за сладолед, нови и употребявани. С различни размери и аксесоари, или под формата на автомобил, с който можете да пътувате.

Колко практична е семейната машина за сладолед?

Ако харесвате сладолед и искате той да е направен в дома ви, тогава имате нужда от една от най-добрите машини за сладолед. Имате предимството, че можете да приготвите сладолед, когато пожелаете. Той може да е по-кремообразен за най-малките, или диетичен за възрастни, веган или какъвто най-много харесвате. Освен това можете да включите и малките в процеса на подготовка, като това е забавно и приятно семейно занимание.

Как да си направим сладолед на домашна машина за сладолед?

Все още не сте решили дали да купите машина за сладолед и как да я използвате, как да я поддържате, колко е полезна. Ние ви отговаряме, за да ви помогнем да вземете окончателното решение.

Много е удобна и лесна за използване машина за сладолед. Независимо от вида, който изберете, можете да използвате различни съставки и така ще можете да се насладите на любимите си вкусове. Съставът се смесва добре в купата и след това се охлажда, като продължава процеса на смесване, в резултат на което се получава кремообразен и вкусен сладолед за горещите летни дни.

Можете да използвате различни топинги или плодове, за да създадете рецепти, които са възможно най-персонализирани и според вашия вкус. В зависимост от вида на уреда, с който разполагате, или охладете купата преди готвене, или ако уреда е с компресор, времето за готвене намалява.

Повечето модели имат подвижен съд, така че са много удобни за почистване. Някои дори са съвместими и със съдомиялната машина. Ако сте гурме семейство, но искате да използвате само качествени, контролирани съставки, за да направите най-вкусните десерти, тогава определено имате нужда от най-добрата машина за сладолед за вас!

Най-добрата машина за сладолед – нашите препоръки

1. Машина за сладолед Heinner HICM-150S

машина за сладолед Heinner HICM-150S Със специален дизайн, тази машина за сладолед ще бъде добра покупка за вас. С нея ще можете да експериментирате с различни рецепти с любимите си вкусове. Вместимостта му е 1,5 л, която е практична за семейство с 2-3 деца.

Времето за подготовка е 60 минути, като модел е оборудван с компресор. Можете също така да поддържате препарата при постоянна температура още един час след приключване. Захранва се от електрическата мрежа и е с мощност 150W.

Контролният панел е цифров, за да бъде максимално лесен за използване и има LED екран. Достига максимална температура от -18 градуса С. Купата се отделя и може да се постави във фризера. Уредът също е стабилен, с неплъзгащи се крачета.

 

ВИЖ ТУК

2. Машина за сладолед Unold Cortina

машина за сладолед Unold CortinaОпределено машина за сладолед с компресор ви помага да приготвите любимите си десерти за кратко време и този модел може да бъде правилният избор за вас.

Мощността е 150W и така имате време да приготвите желания продукт само за 30 минути. Компресорът помага за охлаждане, като може да достигне температура от -35 градуса по Целзии. Купата е много вместителна, с вместимост 1,5 л и е разглобяема, изработена от неръждаема стомана.

Като допълнителни функции имате таймер, който може да се задава на различни интервали между минимум 10 минути и максимум 60 минути. Тип дисплей, който ви показва оставащата температура и време. Има много приятен дизайн, черен е със сребристи и неплъзгащи се крачета. Като аксесоари получавате чаша и лъжица за измерване на използваните съставки.

 

ВИЖ ТУК

3. Машина за сладолед Unold U48870

машина за сладолед Unold U48870Много домакини избират да приготвят по-голямата част от храната си у дома и тази професионална машина за сладолед може да ви бъде от голяма помощ. В допълнение, тя има много атрактивен външен вид, като е изработен от неръждаема стомана.

Предпочитана е от многочленни семейства, които могат да приготвят до 2 л. сладолед наведнъж. Има собствен компресор и може да се охлажда до температура от -35 градуса С. Ако използвате предварително замразени съставки, времето за готвене е по-кратко, до 30 минути.

Има цифров дисплей и можете да следите зададеното време (таймер между 5 и 60 минути). Може да следите и избрания режим на смесване, замразяване или и двете комбинирани. Съдът е разглобяем. Захранва се от електрическата мрежа и е с мощност 180 W.

 

ВИЖ ТУК

4.Машина за сладолед Zoku ZK110RD

машина за сладолед Zoku ZK110RDАко искате евтина и добра машина за сладолед за вашия дом, тогава не се колебайте да разгледате този продукт.

С компактен и ефектен зелен дизайн, той ще се впише идеално във вашата кухня. Той е пасивен охлаждащ уред и след като сте избрали необходимите съставки, трябва да се постави във фризера.

За кратко време (7 минути) ще приготвите вкусен сладолед на клечка, за радост на най-малките. Устройството ви предоставя 3 различни клечки за сладолед, оборудвани с розетка, за да можете лесно да ги държите в ръката си. Купата е с противоплъзгащи крачета и е снабдена с устройство за изваждане на получения продукт.

 

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.