6 най-добри уреди за приготвяне на палачинки

5/5 - (2 гласа)

Най-добрият уред за палачинки не бива да липсва в дома ви. Този уред ще ви помогне да направите всичко много по-лесно и бързо, за да се насладите на този вкусен десерт. Ако искате да закупите този уред за палачинки онлайн, разгледайте нашето ръководство за закупуване. Ако нямате време за всичко това, ви представяме най-добрите уреди за приготване на палачинки. Уредът, който поставяме на първо място в препоръките ни е Russell Hobbs 20920-56 Fiesta. Това е електрически уред, който има мощност 1000W, диаметър на плочата за палачинки 30 см и функции, които ще осигурят лесно приготвяне. В допълнение с шпатули, които ще помогнат да разпределите тестото за палачинки равномерно, и за лесното обръщане на палачинката. На второ място е Beper BT.700Y, който е оптимален вариант.

Ръководство за купувача, при избора на закупуване на уред за палачинки

За любителите на бързи и лесни десерти, уредите за приготване на палачинки са добра инвестиция, тъй като помагат за приготвянето им много по-бързо. Ако искате да направите всичко много по-лесно от преди, купете такъв уред! Кой да изберете? За да ви помогнем, представяме по-долу някои от характеристиките, на които трябва да обърнете внимание.

За любителите на десерти, а и тези които обичат да ги приготвят може да разгледате и статията ни за най-добри гофретници ТУК!

Тип захранване

За да работи, всеки уред трябва да бъде свързан към източник на топлина, поради което можете да намерите два вида продукти:

Електрически – те са предпочитани, тъй като могат да се използват на различни маста. Достатъчно е да има възможност за свързването им към източник на електричество. Можете да ги използвате дори когато ходите с каравана или палатка, стига да имате къде да ги нахраните и да са на достъпна цена.

На газ – в този случай имате нужда от мрежово захранване или цилиндър. Тези уреди за палчинки са надеждни, но трябва да се използват внимателно. Май-вече когато ги използвате в бутилка или ги свързвате от време на време, за да ги оставите винаги в това положение.

Мощност

Това е функция, която трябва да търсим в тези уреди за палачинки на добри цени, които работят с помощта на електричество. На пазара има много такива.

За домашен уред модел, който предлага 1000-13000W е достатъчно мощен. Палачинките ще се приготвят бързо и ще се насладите на този десерт за нула време. Ако искате нещо с по-голям диаметър и това ще ви осигури печене за много кратко време, вижте моделите, които имат между 1300W и 3000W.

Има и по-мощни варианти, над 3000W. Те струват много и се намират на места, специално предназначени за сервиране на такива палачинки.

Тип контролен панел

Когато визуално анализирате такова устройство, често ще забележите, че има две основни разлики по отношение на основата. Така че това може да бъде:

Фиксиран – среща се при уреди, които са позиционирани върху права работна повърхност. В този случай сместа се поставя върху котлона с помощта на инструмент като полир или по-голяма лъжица. Те остават в това фиксирано положение от началото на процеса на готвене до края. Имат голямото предимство, защото са по-практични.

Преносим– тук визираме уредите за палачинки тип тиган, които имат по-дълга дръжка. Обикновено те не са много големи, когато става въпрос за диаметър, но има опции, които ви помагат да направите палачинки от около 20 см.

Основни характеристики

Няма значение дали купувате уред за палачинки, който е евтин и добър, или по-добрър и по-скъп, и много по-скъп, има поредица от детайли, които не бива да пренебрегвате. Това са характеристики на уреда, които помагат процеса за печенето на самата палачинка да е по-лесен и удобен за вас:

Нехлъзгащи крачета – осигуряват добра стабилност на уреда при приготвяне на десерт.

Индикатор за готовност, когато е готов за употреба – функция, която ще ви предупреди, когато бъде достигната оптималната температура, за да започнете процеса на готвене.

Разтягаща шпатула – ще помогне за равномерното разпределение на състава.

Чинии за палачинки / плато– предлагат разнообразие, защото можете да приготвите и други десерти.

Дръжка с неплъзгащи се вложки – ще ви помогне лесно да се справите с по-компактните модели, които трябва да се вмъкнат в композицията, за да задържат тестото към тях.

Размери

Някои характеристики, свързани с размера на такъв уред, са изключително важни и не бива да се пренебрегват.

Диаметърът на повърхността – е съществен детайл, защото трябва да изберете нещо, което ще ви даде желаните размери палачинки. Моделите с дръжка обикновено се предлагат с диаметър около 20 см. Тези с фиксирана основа, за приготвяне в домашни условия, често са около 30 см. Има и по-големи уреди, в които можете да направите много големи палачинки, около 40 см.

Тегло – това е важен детайл за моделите тип тиган, тъй като няма да е много удобно да правите много палачинки, ако работите с много тежък уред.

Вижте, не е трудно да направите палачиннки. Просто трябва да вземете предвид някои критерии за избор и да вземете предвид списъка с популярни продукти, представени от нас. При покупка избирайте от тези, които ще ви спестят време и пари.

Най-добрите уреди за палачинки – нашите препоръки

1. Russell Hobbs 20920-56 Fiesta

уред за палачинки Russell Hobbs 20920-56 Fiesta 

Уредът за палачинки, който ви представяме е електрически, който трябва да бъде свързан към източник на захранване, за да работи. Мощността, с която работи е 1000W. Контролът на температурата се извършва с помощта на 5 степени, плъзгайки бутон наляво-надясно, ако е необходимо.

Тази машина за палачинки е на добра цена. Има здрава, фиксирана основа, поради което трябва да излеете сместа на плочата. Палачинките могат да са с максимален диаметър 30 ​​см. Сместа няма да се разлее, защото краищата са леко повдигнати. В допълнение към уреда ще получите и Т-образна шпатула, която ще ви бъде от полза за нанасяне на сместа, но и класическа, която ще ви помогне да обърнете и свалите този десерт от огъня.

Когато плочата е достатъчно гореща, ще светне червен индикатор, който ви казва, че можете да поставите сместа върху нея. Моделът е с размери 11 х 40 см и тегло 1,95 кг. Захранващият кабел е дълъг 2 метра.

ВИЖ ТУК

2. Beper BT.700Y

уред за палачинки Beper BT.700YМного хора смятат, че това е професионален уред за приготвяне на палачинки. Това е така, защото се използва в много ресторанти и на места, където се сервират палачинки. Мощността от 1300 W и това помага на устройство да прави палачинки бързо. Отностно температурата, тя може да се регулира чрез завъртане на копче, но без да се знаят точно зададените градуси, тъй като контролният панел е механичен.

Поради размерите 34 x 32,5 x 10 см, този уред е оборудван с плоча от 30 см. Опаковката включва шпатула за разнасяне на тестото. Котлонът е с ръбове, за да не изтича тестото.

След включване на уреда, червен светодиод ще светне на контролния панел, когато повърхността за готвене е достатъчно гореща. В основата има крачета против хлъзгане, за възможно най-добра стабилност.

ВИЖ ТУК

3. Уред за палачинки Unold U48155

уред за палачинки Unold U48155Ако възнамерявате да закупите този уред за палачинки за приготвянето им в домашни условия, можете да считате, че сте избрали професионален модел. Той ще ви осигури плоча за палачинки с диаметър 33 см., но внимавайте как изсипвате тестото върху нея, защото тя не е снабдена с ръбове.

За да предложи перфектните палачинки за най-кратко време, уредът работи с мощност 1250W и позволява регулиране на температурата в 4 стъпки. Контролният панел е механичен, но е лесен за използване. На повърхността му светва червен светодиод, когато плотът е достатъчно горещ.

Изживяването, което ще имате с тази професионална машина за палачинки, ще бъде още по приятно защото към него са включени и аксесоари. Т-образна шпатула, за разнасяне на тестото, и права шпатула за обръщане на палачинките. Общите размери на този продукт са 34,7 х 11,6 см, а цветът е черен.

ВИЖ ТУК

4. Star-Light PMA-3012W

уред за палачинки Star-Light PMA-3012WПалачинките се правят по-лесно, ако разполагате с уред за палачинки като този. Той работи с мощност 1200W, за да изпечете крехкото и сладко тесто възможно най-бързо. Контролният панел на това устройство е механичен и разполага с 5 нива на мощност, които можете да регулирате както желаете.

Уредът има много голяма плоча за печене на палачинки, с кръгла форма и диаметър 30 ​​см. Тестото се разстила лесно върху него, благодарение на специален разпределител. Също така се включва палитра, която ще ви помогне да обърнете палачинките. По отношение на основните характеристики, които присъстват, говорим за: незалепващи дъски, светлинен индикатор, безопасност от прегряване и противоплъзгащи се крачета.

Устройството е с размери 33 x 30,5 x 7 см и тегло 2 кг. Лесно се съхранява, защото може да се постави вертикално, за да се спести място. Изработен е от неръждаема стомана и твърда пластмаса и е черен със сиви детайли.

ВИЖ ТУК

5. Уред за палачинки DOMO DO9042P

уред за палачинки DOMO DO9042PСпоред много потребители това е най-добрата машина за приготвяне на палачинки, като влиза в голяма употреба в домовете, където този десерт често се консумира. Лесен е за работа, с механичен контролен панел, който позволява контрол на температурата в 5 стъпки. Устройството работи с максимална мощност от 1000W.

Това устройство, то е снабдено със шпатула, която помага за разнасяне на течността. Включва и лъжица. Идеален за закуска, обяд или вечеря за печене на палачинки, яйца и др. За 6 малки палачинки с диаметър 11,5 см.

Основата на уреда е неподвижна, много стабилна, с неплъзгащи се крачета. Общите размери са както следва -34 x 51 x 13 cm. Уредът има система на гърба, която улеснява затягането на кабела, така че да не ви притеснява, когато искате да го съхранявате. Уредът е снабден и със светлинни индикатори, които ще ви предоставят полезна информация, когато плочата е в процес на загряване, но и когато е готов за употреба.

ВИЖ ТУК

 

6. Bomann CM 2221 CB

уред за палачинки BOMANN CM 2221 CBНезависимо дали сервирате палачинки за десерт, заедно със сладко или шоколад, дали ги предпочитате пълнени с гъби, сирене или други съставки, едно е сигурно: имате нужда от устройство, за да ги направите.

Bomann CM 2221 CB са уреди, който препоръчваме на хора, които често консумират този десерт. Те са с диаметър 29 см. За разнасянето на тестото отново може да използвате дървена шпатула, която ще получите в опаковката.

Изработен е от закалена пластмаса, а плотът е незалепващ, така че със сигурност няма да счупите палачинките. Можете да излеете и по-дебел слой, тъй като топлината ще проникне бързо, благодарение на мощността от 900W. Можете също да променяте температурата, тъй като включва термостат.

 

ВИЖ ТУК

Как да направите палачинки с помощта на уред за палачинки?

Относно начина, по който се правят палачинките с помощта на уред, трябва да знаете, че няма нищо много по-различно от това как се получават при класическия им начин на приготвяне.

На първо място, имате нужда от подходяща рецепта за този десерт. Можете да изберете всяка опция, която сте предпочели досега. Например, ако искате да направите нормални, тънки палачинки, ви трябват 350 г брашно, 500 мл мляко, 250 мл минерална вода, 50 г масло, 1-3 супени лъжици захар (в зависимост от това колко сладки искате да бъде), 3 яйца и щипка сол. Много хора добавят и бакпулвер, плодове, различни видове есенции, лимонова кора и др. Както казах, можете да адаптирате рецептата, както желаете.

За американски палачинки течността трябва да е малко по-различна, защото трябва да е по-гъста. Например може да използвате: 400 г брашно, 4 яйца, 500 мл прясно мляко, половин чаена лъжичка сода бикарбонат, три супени лъжици бакпулвер, малко сол, 5 супени лъжици захар и 6 супени лъжици олио.

След композирането трябва да подготвите уреда. Фиксира се в желаната позиция, включва се и се изчаква, докато се затопли достатъчно, за да се използва. Обикновено има светлина, която ви казва дали можете да я използвате или не. След като се затопли достатъчно, в зависимост от вида на използваното устройство, поставете сместа върху повърхността му. Когато започнат да се образуват малки мехурчета, палачинката се обръща и оставя малко от другата страна.

След като вече знаете как да приготвите този десерт по класическия начин, нищо няма да ви се стори трудно, когато става въпрос за използване на такъв уред за палачинки, на добра цена и с добро качество.

Намерете правилната рецепта за вашия вкус, но и уреда, което ще работи така, както искате!

Може да харесате също
3 Коментара
  1. […] За още уреди за здравословни закуски вижте нашата стат… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.