4 най-добри яйцеварки

5/5 - (1 глас)

Популярната поговорка гласи, че варенето на яйце е едно от най-простите действия, които могат да се извършват в кухнята. Млада жена, която „ не знае как да свари яйце”, няма да си намери мъж. Въпреки това, знаете много добре, че варенето на яйце, може да бъде предизвикателство. Това е така, защото никога не знаем кога е точният момент да спрем котлона. Нито пък какво се случва вътре в яйцето – достатъчно добре ли сварен белтъка, а жълтъка?

При класическите методи зависи не само от времето за готвене, но и скоростта, с която водата достига точката на кипене. Други фактори, които могат да окажат влияние са размера на яйцето, незабележимите вариации в дебелината на черупката и дори свежестта на яйцето. Освен това има много случаи, в които въпреки взетите предпазни мерки, черупката на яйцата се напуква. Тогава белтъкът излиза или още по-лошо – водата навлиза в яйцето.

А ако имате дете или претенциозен съпруг, който не яде яйца, освен ако не са с перфектна консистенция. Най-вероятно простото приготвяне на яйце се оказва не толкова просто! За такива ситуации ви препоръчваме да използвате яйцеварка, специално изработеа за тази цел.

Продуктите са доста разнообразни, но има и някои съществени критерии, които трябва да имате предвид. Най-важният въпрос си остава „Къде мога да намеря яйцеварка на добра цена?“. Ето защо трябва да разгледате ръководството преди да пазарувате.

Ръководство за купувача, при избора на яйцеварка

Капацитет

В зависимост от целта, за която ще се използва, можете да изберете яйцеварка с капацитет от 6 до 10 яйца. Това са най-често предлаганите модели на пазара. Те покриват нуждите на семейство с 1-2 деца, които закусват заедно поне през уикендите.

Функции

Някои яйцеварки сваряват само яйца до желаната консистенция: меки, рохки или твърди. Други могат да се използват за бъркани яйца или за приготвяне на други храни като ориз или грах. Разбира се, цената също варира и зависи от допълнителните функции, които избраното устройство може да изпълнява.

Материалът, от който е направена

Хората, които много държат на здравословна закуска, ще изберат продукти, чиито пластмасови аксесоари не съдържат BPA. Някои евтини модели обаче не попадат в тази категория.

За още уреди за здравословни закуски вижте нашата статия за 6 най-добри уреди за приготване на палачинки ТУК!

Също така, в случай на яйцеварки, които приготвят бъркани яйца или омлет, е важно покритието на аксесоарите да е незалепващо. Материалът, от който е направена вътрешността на устройството, може да ви позволи (или не) да почистите компонентите в съдомиялната машина.

най-добри яйцеварки

Лесна употреба

Някои яйцеварки са оборудвани с допълнителни опции за прецизна употреба. Например някои от тях имат опцията да поддържат яйцата топли дори след като са сготвени.

Друга функция, която много потребители намират за полезна, е звуков сигнал. Той показва, че яйцата са вече готови. Ако звуковият сигнал е придружен от светлинен индикатор – още по-добре. Така ще избегнете ситуации, в които яйцата са преварени.

Почистване на яйцеварката

В идеалния случай аксесоарите на яйцеварката са подвижни и могат да се почистват в съдомиялна машина. За жалост, много малко от продуктите на пазара притежават тази опция.

Проверка на нивото на водата

Повечето от тези малки уреди приготвят яйца на водна пара. За да работи яйцеварката по най-оптимален начин, е необходимо да се следи нивото на водата.

Нивото на водата може лесно да се провери, без да е необходима допълнителна светлина, или да се разглобява целия уред. Много мнения за най-добрите яйцеварки посочват, че за предпочитане е прозрачен капак. Това е така, защото е полезен при наблюдение на процеса на термична обработка.

Производител и гаранция

Както и при другите кухненски уреди, доказалият се на пазара производител, може да донесе със себе си богат опит в производството на продукти. С други думи може да сте сигурни, че сте избрали добър, издръжлив, надежден и лесен за използване продукт.

По-доброто или по-лошото качество на даден продукт често зависи от информацията, в гаранцията, която продуктът има. Вярно е, че ако използвате яйцеварката внимателно според препоръките, може тя да има много по-дълъг живот от гаранцията. Но производител, който предлага гаранция от по-малко от 6 месеца, то тогава не трябва да имате надежда за продължителността на живот на този продукт.

Цена

Варира в зависимост от продукта и неговата производителност. Очаква се, че яйцеварка, която включва различни допълнителни функции и може да се използва за повече цели – ще бъде по-скъпа.Следователно цената на аналог, който включва само една основна функция – ще е по-ниска. Разбира се, при свободна търговия цената също варира в зависимост от магазина.

След като сте изброили най-важните характеристики, които трябва да имате предвид, преди да закупите подходящата яйцеварка, е време най-накрая да отговорите на един от най-належащите въпроси: Къде да намерите яйцеварка на добра цена?. Според направени проучвания на купувачи, показват, че са доволни, от онлайн магазините. Там асортимента е значително по-разнообразен, а цените очевидно по-изгодни.

Ако планирате подобна покупка в близко бъдеще, съветваме ви да обмислите и този вариант. За да ви убедим, ето някои от най-интересните продукти, които можете да закупите от най-надеждните магазини в интернет, при подобни гаранционни условия, но на по-добри цени.

Най-добрите яйцеварки – нашите препоръки

1. Яйцеварка Zilan ZLN8075

яйцеварка Zilan ZLN8075Електрическата яйцеварка Zilan всъщност е многофункционално устройство. То определено впечатлява всички потребители със своята гъвкавост. Дизайнът е модерен благодарение на издръжливия корпус от неръждаема стомана. Снабден с две странични дръжки и една горна, подобна на тези на капаците на тенджери, уредът е безопасен и лесен за използване без риск от случайно изгаряне.

Голямото предимство на този уред е, че може да се използва и за приготвяне на други храни, като ориз или грах. Мощността от 360 W го прави ефективен при приготвяне на бързо хранене. Благодарение на специално разработената опора, уредът може да приготви до 7 яйца едновременно. По този начин задоволява нуждите на най-взискателните домакини.

Бутонът за включване/изключване позволява бързото включване и изключване на уреда. Защитната система, с която е оборудван, води до прекъсване на работата, когато нивото на водата падне под минималното препоръчително ниво. Защитата от прегряване е друга полезна функция, особено за възрастните хора или тези, които са склонни да забравят включени уреди.

ВИЖ ТУК

2.Яйцеварка Sencor SEG 710BP

яйцеварка Sencor SEG 710BPТози модел яйцеварка може да спечели награда за най-малкото и леко устройство от този вид. Продуктът заема изключително малко място и тежи по-малко от 600 грама. Поради тази причина присъствието му е толкова полезно, във вашата кухня, където може да остане почти незабелязано.

Специалният концептуален държач за едновременно сваряване на до 7 яйца. Може лесно да се отдели и почисти, дори и в съдомиялна машина (поставете го в зоната, специално предназначена за пластмасови предмети). Функцията за автоматично спиране е много полезна както за приготвяне на яйцата до желаната консистенция, така и за предотвратяване на възможни инциденти.

Звуковият сигнал, указващ изтичането на времето, необходимо за готвене, ще ви позволи да сервирате на децата си топла закуска веднага щом бъде приготвена. Светлинният индикатор ви помага да определите дали уредът работи или не, дали се захранва от електрическата мрежа или не. В допълнение ще получите и мерителна чашка. Друго предимство е прозрачният капак, с който ще можете да наблюдавате процеса на работа.Само с няколко думи можем да кажем, че моделът е пример за комбинация от опростен дизайн и максимална ефективност.

ВИЖ ТУК

3.Електрическa яйцеварка Caso ED10

яйцеварка Caso ED10Друг продукт в списъка на най-добра яйцеварка. Това е уред за варене на яйца, поширане или приготвяне на омлет или за приготвяне на зеленчуци или риба на пара. Изработен от неръждаема стомана. Той е здрав и солиден модел, който включва 9 отделения за варене на яйца. Дизайнът му е мореден и стилен уред за всяка кухня.

Мощността от 400 W прави процеса на подготовка бърз и ефективен. Поставките за яйца са 2 наброй, тъй като този уред е на 2 етажа. Те са разглобяеми, което ще ви позволи лесно да я почистите. Също така в допълнение са влючени две малки тавички за поширане или за приготвяне на омлет. Това устройство впечатлява с многобройните си защитни функции! По този начин могат да се избегнат възможни неприятни инциденти. Плоският нагревателен елемент намалява риска от случайни изгаряния. А защитата от прегряване е особено полезна, ако сте свикнали да забравяте включени уреди.

Яйцеварката притежава още: електронен контрол на температурата на готвене; ранно изключване, което изключва възможността от сухо готвене. Също така това помага, за да  нямате лоши миризми в кухнята; прозрачен капак и приставка за готвене на пара; мерителна кана с уред за пробиване на яйцата.
Този продукт е сравнително по-скъп от изброените по-горе. С него обаче можете да направите, освен закуска, а и здравсловна вечеря. Със сигурност ако предпочитате здравословното хранене, трябва да закупите този продукт!

ВИЖ ТУК

4.Яйцеварка Egg Cooker My Dream

яйцеварка Egg Cooker My DreamАко трябва да сготвите дузина яйца наведнъж, това е готварската печка за вас. Със сигурност това е уред с по-малък разход на електроенергия и много по-лесно белене на яйцата в сравнение със стандартното варене във вода.

Egg Cooker My Dream ще свари яйцата по здравословен начин за вас, приготвяйки ги на пара, а след като е приключил сам ще се изключи автоматично. Така докато вие се приготвяте за работа или просто си почивате, вашите яйца ще са готови. Искате рохки яйца – имате ги за до 10 минути, желаете твърдо сварени- готови до 15мин, като това зависи от количеството вода, която слагате с мерителната чашка от комплекта. Чашка е с 4 отделения, като най-ниското е за най-рохки яйца, най-високото за твърдо сварени. С този уред няма риск от счупване и напукване на яйцата.

Основата му е термоустойчива и не се затопля, докато работи. My Dream Egg Cooker се използва за здравословно готвене на пара, има незалепващо дъно от неръждаема стомана. Перфектен уред за домашни условия и за всеки, който обича да пътува и ходи на къмпинг. Яйцеварката събира 14 яйца (по 7 на всеки етаж). А ако правите малка закуска за вашето семейство, можете да използвате само единия етаж с 7 яйца.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.