5 най-добри гофретници

5/5 - (4 гласа)

Гофретите все повече присъстват в нашите кухни, защото това ядене е лесно за приготвяне и може да бъде както сладко, така и солено. Ако искате да оборудвате кухнята си с гофретник, може да разгледате нашето ръководство за закупуване на гофретници. Ако нямате време за всичко това, ние ви представяме  най-добрите гофретници. Продуктът на първо място е Breville VST072X-01 , който е с мощност 850W, включва керамични плочки за най-ефективно готвене. Също така има неплъзгащи се крачета и капацитет за правене на две гофрети едновременно. Ако този модел гофретник не ви харесва, добра алтернатива може да бъде Beper BT.603Y.

Ръководство за купувача при избора на гофретници

Гофретите са един от любимите десерти на децата. Обикновени или с мляко, сладко или мед или дори кленов сироп, бита сметана или плодове, те са адаптивни и лесни за сервиране. И ако ги приготвите у дома, ще се насладите и на здравословно сладко, с домашни съставки и без потенциално вредни химически добавки.

Но за да получите перфектни гофрети, имате нужда от гофретник. За разлика от палачинките, които могат да се приготвят във всеки тиган, гофретите могат да се пекат само в специално предназначено за тази цел устройство. Можете да го закупите от много магазини, на различни цени. Ето и характеристиките, които трябва да повлияят на избора ви на перфектна за вас машина.

Ако желаете да подобрите значително вашата сутрешна рутина, прочетете нашата статия за най-добри машини за кафе от тук!

Капацитет и размери

Колкото по-голям е уредът, толкова по-голям е броят на вафлите, които прави едновременно. Многобройни мнения за най-добрите производители на гофрети твърдят, че стандартният размер, с място за две парчета едновременно, е достатъчен за семейство от 3-4 членове.

От друга страна, ако имате голямо семейство, гофретница с капацитет 4 или дори 6 броя може да съкрати времето, прекарано в кухнята. Проблемът е, че такава вафличка от Lidl например има по-големи размери и може да бъде по-трудна за приготвяне в стандартна кухня.

Малкият домакински уред е още по-лесен за съхранение, когато не се използва. При професионалните или полупрофесионалните уреди може да се заема много място, което прави избора частично неоправдан.

Плочите

Гофретниците печат тестото между две плочи, които могат да бъдат направени от различни материали и могат да варират по форма. Съветваме ви да изберете гофретници с незалепващи плочи и по възможност свалящи се. Ще ви е лесно да ги почиствате обилно под течаща вода след всяка употреба, вместо да си правите труда да ги избърсвате, без да намокрите целия уред. От гледна точка на формата трябва да знаете, че стандартният, традиционен, е правоъгълният, с шарка на пчелна пита.

Така гофретата ще „поеме“ повече сироп при сервиране. На пазара се предлагат и устройства, които включват плочи с други форми (сърца, плюшени мечета и т.н.). Ако се интересувате да разберете къде да намерите на добри цени от други купувачи, трябва да знаете, че, покупната цена се увеличава с броя на наличните аксесоари.

Друг аспект, който заслужава вашето внимание е дали предпочитате уреда да пече по-малък брой малки гофрети едновременно или само една, но с по-голям размер. Например, родителите, които имат повече от 2 малки деца, може да предпочетат първия вариант. За двойка, вторият вариант на машината за гофрети е по-практичен.

Дебелината на гофретите

Тънките гофрети обикновено са леко хрупкави, докато по-дебелите са по-пухкави и абсорбират по-добре сиропите.

Задаване на температурата на печене

Това е много полезна опция за тези, които понякога предпочитат да заменят пшеничното брашно с овесено или царевично брашно. Спецификата на печенето на теста, направени с нещо различно от пшенично брашно, изисква възможност за регулиране на температурата за получаване на добри и вкусни резултати.

Други функционални аспекти

Индикаторна светлина, термостат, заключваща система, опция за връщане са някои от аспектите, които най-често се вземат предвид. Индикаторната лампа ви показва дали уредът е достигнал правилната температура. Друг индикатор ще светне, когато вафлата е приготвена, така че лесно ще разберете кога да я включите или да я извадите.

Термостатът е част, която повишава производителността на уреда, но и цената на придобиване. Регулируемият термостат ви позволява да направите правилните настройки, за да получите вафлите с точно желаната консистенция: меки и светли на цвят или хрупкави и добре покафенени. Така всички членове на семейството от своя страна ще бъдат доволни и по този начин устройството ще стане много по-приложимо.

Опцията за завъртане се състои от дръжка, която управлявате така, че плочите да се въртят под ъгъл от 180 градуса. Така вафлата ще покафенее от двете страни, без да е необходимо да я обръщате ръчно. Други гофретници, евтини и добри, имат нагряване и в двете скари, подобно на сандвич машината.

Многофункционални модели гофретници

Те често се оценяват от купувачите, защото с помощта на едно устройство можете да приготвите не само гофрети, но и пържени яйца, шунка или колбаси. Някои от тези устройства могат да се използват като машина за сандвичи, други дори могат да функционират като скара.

Разбира се, колкото по-сложен е продуктът, толкова по-значителна е неговата цена. Вариант, който много родители оценяват, е да приготвят фунийки за сладолед с помощта на гофретника. Така детето може да се наслади на домашен сладолед, заедно с приятели, при условия, подобни на тези в магазина.

След преглед на тези критерии за избор, нашите купувачи често се чудят къде да намерят гофретник на добра цена. В крайна сметка не много хора са готови да инвестират големи суми пари в машина за десерти. Предложението на истински магазини си струва да се обмисли, но фактът, че трябва да преминете през няколко поредни, евентуално разположени в различни части на града, може да бъде обезкуражаващ.

Съветваме ви да разгледате предложенията за гофретници, направени от нашите специалисти, след внимателна документация и комплексно проучване на пазара. Сигурни сме, че ще оцените поне един от моделите, които са сред любимите на останалите покупки. Ако не, получавате поне добра отправна точка за идентифициране на правилното устройство за вашето семейство.

Най-добрите гофретници – нашите препоръки

1. Гофретници Breville VST072X-01

Гофретници Breville VST072X-01Повечето хора избират да закупят този гофретник поради факта, че има плочки, изработени от керамика, а отвън са покрити със слой DuraCeramic. Като се има предвид, можем да говорим за много предимства като: ефективен топлопренос, така че готвенето да става бързо и равномерно, устойчивост на надраскване, издръжливост, но и бързо почистване.

Този уред работи с мощност 850 W и е оборудван със защита от прегряване. Корпусът е изработен от сива пластмаса. Няма бутон стоп/старт, но трябва да го изключите. В тази гофретница можете да правите 2 гофрети едновременно, като уредът е направен така, че да позволи на тестото вътре да се опече.

Моделът е с размери 31,4 x 26,6 x 14,4 см, а теглото му е 2,8 кг. Има и редица ключови характеристики, като: система за съхранение на кабели, крачета против хлъзгане, подвижни пластини, индикаторна светлина и възможност за съхранение във вертикално положение.

Ползи

 • За направата му е използвана керамика и слой DuraCeramic, за повишена устойчивост на надраскване и бързо почистване;
 • Притежава мощност от 850W, за да изпече тестото възможно най-бързо;
 • Стабилен, с крачета против хлъзгане;
 • Плочите са подвижни, за да се почистват максимално лесно.

Недостатъци

 • Няма бутон за стартиране или спиране на процеса на печене на тестото, просто се включва в контакта и се изчаква 2 минути, за да загрее.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt

Виж тук

2. Ромелсбахер WA 1200

 gofretnici Rommelsbacher WA 1200Rommelsbacher WA 1200 са клас много ефективни гофретници, поради високата им мощност от 1200W. Това означава, че могат да правят две гофрети едновременно само за няколко минути. Десертът ще бъде не само вкусен, но и страхотен, защото чиниите, от които ще получите 5 вафлени сърца са с диаметър 16 см. Поради това са идеални и за семейства.

Препоръчваме ги и поради качеството на дъските. Снабдени са с два слоя „ксилан плюс“, което ги кара да не залепват за тестото и не изискват олио за пържене. Регулирането на температурата се извършва ръчно.

Моделът е безопасен, защото има топлоустойчива дръжка, защита от прегряване и топлоустойчив корпус, като рискът да се изгорите е малък. Той включва гъвкава лента за регулиране, така че дори и да поставите повече тесто, частите няма да се поддадат при затварянe.

Ползи

 • Може да прави две гофрети едновременно, с диаметър 16 см;
 • Плочите са покрити с два слоя „xylan plus“ за незалепване;
 • Корпусът е топлоизолиран, без опасност от случайно изгаряне;
 • Има бутон за регулиране на нивото на пържене;
 • Включено ръководство за употреба и няколко рецепти.

Недостатъци:

 • Има по-големи размери, но можете да го съхранявате и вертикално, за да заема по-малко място.

 

Виж тук

3. Гофертник Beper BT.603Y

gofretnici Beper BT.603YИдеален уред е за семейство от 2-3 човека. С него всяка сутрин ще можете да правите гофрети, има 5 формички, които приличат на сърце. За готвене ще отделите около 5-6 минути (докато котлоните се загреят достатъчно, а индикаторът ще ви предупреди за това). Печенето е много бързо, за около минута, според потребители, които вече използват устройството. Следователно ще приготвите достатъчно порции за кратко време.

Това е възможно поради факта, че моделът е мощен, от 1000W. Имайте предвид, че не позволява регулиране на няколко фиксирани нива на мощност, но има регулируем термостат, от който можете да регулирате температурата. Освен това е надежден, ергономичен и лесен за поддръжка модел.

Има вътрешно незалепващо покритие, върху което не е нужно да използвате масло, корпусът е от бакелит, а дръжката остава студена, за да можете да я хванете без риск от изгаряне. Има функция за заключване, неплъзгащи се крачета, има размери 21 x 12 x 27 см (в действителност е по-малък, защото това са размерите на опаковката) и тегло 1,4 кг, така че не е трудно за работа. Ако желаете можете да го съхранявате във вертикално положение, за да спестите място.  

Ползи:

 • 1000W уред, в който гофретите ще се пекат за около 1 минута;
 • Позволява ви да регулирате температурата според дебелината на тестото;
 • Има форма на сърце и можете да правите до 5 броя едновременно;
 • Има функции, които го правят безопасен и лесен за използване и почистване: незалепващо покритие, студена дръжка, крачета против хлъзгане и др.

Недостатъци:

 • За някои купувачи формите може да са твърде малки и металните плочи да не се почистват в съдомиялната машина.

 

Виж тук

4. Star-Light WMH-700W

gofretnici Star-Light WMH-700WТози гофретник е подходящ за по-големи семейства или за хора, които обичат да приготвят този десерт, когато имат гости. Това е така защото моделът е способен да прави 5 гофрети във формата на сърце едновременно. Металните плочи, присъстващи в този продукт, са покрити с незалепващ слой, за да бъде всичко възможно най-просто и да не залепва тестото.

Това устройство е снабдено с регулируем термостат, за да може да настроите интензитета и има мощност от 700W. Контролът на температурата се извършва с помощта на механичен контролен панел, интуитивен, за да не бъде твърде сложно. Няма заключваща система, а оставя само горната над дъното.

Устройството е с кръгла форма и има дръжка, която не се нагрява, за да сте сигурни, че всичко е безопасно. Освен това има крачета, които не позволяват подхлъзване, за възможно най-добра стабилност. Изработен е от неръждаема стомана и твърда пластмаса, устойчиви и издръжливи материали.

Ползи:

 • Позволява създаването на 5 гофрети във формата на сърце или една по-голяма;
 • Тестото няма да залепне, ако следвате стъпките, необходими за ефективно печене, тъй като плочите са с незалепващо покритие;
 • Има мощност от 700 W, за да работи бързо;
 • Има регулируем термостат, за да може да настроите интензитета на печене.

 

Недостатъци:

 • Той няма заключваща система за оказване на натиск върху плочите, а просто натиска горната част.

Виж тук

5. Гофретници Адлер АД 3036 г

gofretnici Adler AD3036Това е гофретник, който препоръчваме за по-големи семейства, за които храната на този десерт е част от рутината или вече е традиция. Плочите са с класическа форма, като могат да поберат до 4 вафли на едно завъртане, като хубавото е, че можете да правите порции колкото искате. За това трябва да благодарите на много високата мощност, 1300W на устройството.

Почиства се лесно, особено след като повърхностите са незалепващи и няма да останат парченца прегоряло тесто, за да премахнете усилено.

Плочите са достатъчно дълбоки, за да се направят дебели гофрети, а уредът ще ви предупреди, когато дойде време да ги извадите. Стабилен е, и е базиран на дебелата и квадратна форма, но и на прилепналите крачета.

Ползи:

 • Той е много мощен и бърз, с 1300W;
 • Можете да направите до 4 гофрети, като конструкцията на платките позволява по-дебели парчета;
 • Има индикатори, които ви насочват и ви уведомяват кога тестото е изпечено;
 • Евтин продукт.

Недостатъци:

 • Няма място за кабел или възможност за регулиране на степента на изпичане.

Виж тук

Може да харесате също
2 Коментара
 1. […] За любителите на десерти, а и тези които обичат да ги пр… […]

 2. […] Заете ли че може да приготвите фуния за сладолед с помо… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.