6 отлични дрона на пазара – наръчник за начинаещи

Изборът на дрон никога не е бил по-лесен!

4.5/5 - (4 гласа)

Търсите ли най-добрия дрон на пазара, който можете да закупите? Независимо дали сте начинаещ пилот, който търси първия си дрон, или опитен ентусиаст, който иска да премине към професионален, ние анализирахме, оценихме и класирахме всички най-добри дронове за момента.

Дроновете се развиха значително през последните години, с подобрения в живота на батерията, свързаността, качеството и стабилизацията на изображението. Дори някои от най-малките дронове, които могат да бъдат сгънати в лек джобен пакет, са способни да заснемат 4K изображения от небето.

Наясно сме, че изборът на подходящ дрон може да бъде доста труден. Затова сме насреща, за да ви помогнем да вземете най-пълноценното решение с лекота!

Какъв дрон да си избера

Как да изберем най-добрия дрон според нашите нужди? Ръководтво на купувача

Дроновете са интересен избор за ентусиасти, пилоти, авиатори и фотографи. С различните характеристики на дизайна и производителността, закупуването на нов дрон може да стане малко трудно. Това ръководство ще ви помогне да подчертаете основните разлики между типовете дронове и всичко, което трябва да знаете, преди да изберете такъв.

Дроновете са летящи устройства с многороторно дистанционно управление (RC). Те предлагат нови начини за гледане на света чрез правене на снимки и видеоклипове от различни гледни точки.

Преди да управлявате дрон, важно е първо да обмислите три основни неща: бюджет, опит и намерение. Всеки от тях ще варира от купувач до купувач, тъй като в крайна сметка перфектният дрон е различен за всеки.

Как да изберем най-подходящия дрон

Бързи съвети преди закупуване на дрон

 • Избирането на по-евтин дрон-играчка е чудесен начин да научите основите, преди да инвестирате в висококачествено устройство.
 • Повечето дронове на пазара ще попаднат в две ценови категории – евтини и скъпи. По-евтините дронове ще имат основни функции и контроли, а по-скъпите могат да включват оборудване за камери с висока разделителна способност и автономни режими на полет.
 • Повечето дронове са доста лесни за ремонт в случай на злополука, но цената на частите може да бъде скъпа.
 • Времето на полет за всички видове дронове е ограничено от живота на батерията.

Видове дроновеВидове дронове

 • Дрон за начинаещи

В долния край на спектъра на безпилотните летателни апарати се намират дронове играчки. Тези прости и евтини дронове са по -фокусирани върху забавлението, отколкото върху функциите. Техните команди са лесни за научаване и могат да бъдат достъпни чрез включено приложение за смартфон или дистанционно управление.

Времето на полет на дронове за начинаещи и дронове за деца също са по-ограничени. Обикновено по-малко от 10 минути или дори по-малко от 5 за много евтини модели. Резервни части се предлагат на доста ниски цени, ако нещо се обърка. Някои малки дронове също се предлагат с видеокамери, въпреки че качеството е лошо.

Закупуването на евтин дрон е фантастичен начин да се научите да летите, преди да преминете към по-скъп модел. Те също няма да струват цяло състояние за ремонт или подмяна в случай на злополука.

 • Видове дронове за начинаещиДронове с камери

Дронове с камера, като тези от DJI или Potensic, са специално проектирани за заснемане на изображения и са по -скъпи.

Създадени, за да осигурят постоянна платформа за обектива, която може да бъде или добавка, или вградена, тези сложни летящи машини са по-фокусирани върху записването на висококачествени видео и статични изображения, отколкото върху изпълнението на трикове във въздуха. Тъй като необходимото оборудване ги прави по-големи и по-тежки, видео дроновете трябва да бъдат регистрирани във FAA.

Видео дроновете често са оборудвани с кардан, който е система, предназначена за панорамиране и накланяне на камерата. Карданните валове могат да идват или като електронна система, вградена в камерата, или като физическа система, състояща се от двигатели и зъбни колела.

Така или иначе, карданите позволяват на потребителите да насочат камерата под какъвто и да е ъгъл, за да заснемат красиви изображения като тези, видяни в документалните филми за природата.

По-големите дронове се нуждаят от по-големи батерии, което често води до по-дълго време на полет. Напълно заредената батерия обикновено отнема около 20 минути за видео дрон и може да бъде заменена, за да се удължи сесията.

Подобно на дронове с играчки, видео дронове също са създадени за ремонт и резервните части обикновено са лесно достъпни.

Качеството на видеоклиповете, които тези дронове заснемат, може да варира значително-от прилични, но понякога забързани HD видеоклипове до супер гладки панорамни снимки на Mavic Air. Докато видеоклиповете, произведени от по-евтини модели като DJI Tello, ще бъдат достатъчно добри за повечето случаи на използване, струва си да инвестирате в по-сложни DJI дронове, когато качеството е вашата основна цел.

Тези по-усъвършенствани дронове позволяват на потребителите да играят с автономността на своето устройство, което им позволява да се движат по предварително определен курс чрез GPS. Автономният полет обаче идва с определени ограничения. Тези дронове трябва да са регистрирани във FAA и трябва да се държат постоянно в полезрението на пилота. Пилотът също трябва да може да поеме контрола над дрона по всяко време.

 • Видове дронове с камераСъстезателни дронове

С нарастването на света на дроновете дойде и разрастването на състезанията, базирани на тях.

Състезателните дронове са по-малки и са специално проектирани да придадат на пилотите скорост и пъргавина. Потребителите виждат през обектива на своите дронове, навигират около маршрут и се опитват да победят други пилоти.

Повечето състезателни дронове се настройват ръчно, за да отслабнат или да увеличат мощността на двигателя.

Видове състезателни дроновеКолко безопасен е дронът?

Дроновете могат да бъдат изключително забавно и красиво ново хоби, но те трябва да се пилотират отговорно. Дори малък дрон-играчка може да нарани някого, ако бъде ударен от него, а пръстите могат да бъдат наранени, ако бъдат хванати в лопатките на ротора. За да се борят с това, някои дронове имат вградени щитове за защита на роторите, но те също не са перфектни. Най-добре е да летите с всякакъв вид дрон, голям или малък, с подходящи грижи и предпазни мерки.

Колко опасен може да е дрона5 бързи съвета за безопасност на дронове:

 • Опознайте своят дрон. Преди първия полет отделете време да прочетете ръководството с инструкции и да се запознаете с командите.
 • Проверете дрона преди полет за повреди по двигатели или ротори, които могат да бъдат повредени във въздуха.
 • Никога не летете близо до хора или животни. Летете с повишено внимание, особено когато използвате дрон за първи път.
 • Винаги се уверявайте, че кацате, преди батерията на дрона да се изтощи.
 • Летете внимателно. Дроновете могат да бъдат шумни, досадни и дори страшни за тези, които са близо до траекторията на полета. Ако някой ви помоли да я спрете, бъдете разумни и учтиви.

Нашите експертни мнения и препоръки относно избирането на най-подходящ дрон

Когато търсите най-добрия дрон за вас, трябва да помислите върху няколко неща. Въпреки че качеството на изображението винаги ще бъде важно, други фактори могат да имат по-голямо значение. Ще вземем под внимание използването на дрона от начинаещи или експерти и дали той има функции, като избягване на препятствия и автономно плъзгане. Опитните пилоти може също да искат ръчно управление на снимки и възможност за полет при всякакви метеорологични условия.

За бърз поглед към върха на най-добрите дронове можете да разгледате примерни по-долу. Ако искате да научите повече, разгледайте отделните рецензии за всеки дрон и ръководството за купувача в края.

Как да изберем подходящ дрон

Препоръчани модели дронове според вашите нужди:

1. DJI Mavic Air 2 – най-добрият дрон

Дрон dji mavic airMavic Air 2 е най-добрият многофункционален дрон за начинаещи и ентусиасти. Подобно на мини версията на Mavic 2 Pro, той съчетава възможността за запис на отлични 4K / 60p видеоклипове, широк набор от функции за снимане и впечатляващо време за полет от 34 минути.

Новият 1/2 инчов сензор осигурява по-добра ISO производителност от предшественика си и поддържа 1080p бавно движение до 240 кадъра в секунда. Междувременно новият контролер Mavic Air 2 предлага свързаност Ocusync 2.0, което увеличава обхвата до 10 км. Също така подобрява стабилността на сигнала към приложението DJI Fly.

С проследяването на обекта и всички познати автоматизирани режими Quickshot, това е перфектният избор между основния DJI Mavic Mini и по-скъпата серия Mavic 2.

Предимства:

 • Много лесен за контрол
 • Страхотно 4K / 60p видео
 • Дълъг живот на батерията

Недостатъци:

 • Захранването на фотоапарата понякога не работи правилно
 • Контролерът няма екран

 Купи сега


2. DJI Mavic Mini – най-добрият DJI дрон за начинаещи

Дрон dji mavic miniDJI Mavic Mini е перфектен избор от DJI. Той разглежда промените в законодателството за дроновете в САЩ и Великобритания. Същевременно осигурява отлично качество на видеото в първокласно и компактно тяло.

Сега законите изискват безпилотни летателни апарати с тегло над 250 g да бъдат регистрирани в авиационните власти, американската FAA и британската служба за гражданска авиация.

Преди пускането на Mavic Mini в тази тегловна категория нямаше добре прегледани опции. Това означава, че в този момент DJI си осигури монопол на пазара на премиум дронове под 250 g. Това е така, защото за разлика от един от основните си съперници, Parrot Anafi, който тежи около 300 g, Mavic Mini не трябва да бъде регистриран.

Това всъщност не е мечтаният дрон, защото усеща липсата на 4K или 2.6K 60 fps видео запис, но DJI Mavic Mini все още е в собствената си лига. Той предлага компактен, лек корпус, със здрав полетен опит и приличие при запис на качествено видео съдържание.

Предимства:

 • Интелигентен, сгъваем дизайн
 • Невероятно стабилен видео запис

Недостатъци:

 • Няма 4K или 2.7K / 60fps видео
 • Без проследяване на обекти

 Купи сега


3. DJI Tello – най-добрият евтин дрон

Дрон dji telloПрост, лек и достъпен, DJI Tello е проектиран да бъде забавен дрон за начинаещи пилоти.

И въпреки бюджетната си цена, Tello предлага много. Батерията осигурява разумно полетно време от 13 минути, а обърнатите надолу светлинни сензори позволяват на дрона да се движи на място и да изпълнява много автоматични трикове.

Качеството на изображението на 5-мегапикселовата камера е по -малко впечатляващо, с ограничен динамичен диапазон и видими проблеми с компресията при стрийминг на 720p HD видеоклипове. Тъй като видеото се предава директно на вашия смартфон, честотата на кадрите се влияе от всяко намаляване на мощността на връзката.

Тук можете да се запознаете с доста бюджетни смартфони на пазара.

Като се има предвид това, приложението е ободряващо просто и предлага лесен начин за пилотиране на дрона Tello. Има двойна екранна конфигурация, която е отзивчива.

Теоретичният обхват е 100 м, но на 30-40 м е по-реалистичен. Тук се има предвид, че дори и най -малкият бриз може да хвърли 80g дрон по маршрута, но това не е непременно нещо лошо.

Бюджетният диапазон е донякъде ограничен, но стига да нямате нищо против „забързаните“ видеоклипове, това все още е най -добрият бюджетен дрон на пазара.

Предимства:

 • Приемни команди за полет
 • Лек и компактен

 

Недостатъци:

 • Лошо предаване на видео
 • Нестабилен при вятъра

Купи сега


4. DJI Mavic 2 Zoom – най-добрият дрон за оптично увеличение

Дрон dji mavic 2 zoomMavic 2 Zoom е до голяма степен идентичен с Mavic 2 Pro , с изключение на една съществена разлика – системата на камерата.

Двата дрона са невероятно преносими, имат същия леко сгъваем дизайн и предлагат набор от първокласни функции. Обаче Zoom има сензор по-малък от 12MP с 24-48 мм обектив с оптично увеличение.

Това означава, че можете да заснемете снимки в близост до обекти или хора, като същевременно запазите законовото и безопасното разстояние от 50 м.

Поради по-малкия сензор, качеството на изображението не съответства на Mavic 2 Pro, а блендата f / 2.8 е фиксирана. Но снимките и видеоклиповете все още са достатъчно добри за професионална употреба.

Истинското предимство е този обектив с увеличение, който отключва свят с творчески потенциал за снимане. Обхватът е добър, изкривяванията са минимални и контролът е интуитивен чрез партньорското приложение.

Освен това получавате всички интелигентни режими на полет, които бихте очаквали от дрон DJI, включително Active Track и Hyperlapse, както и прилично 30-минутно време за полет. Ако искате дрон с увеличение, това е за вас.

Предимства:

 • Лесен за летене и интуитивен за управление
 • 24-48 мм обектив с оптично увеличение

Недостатъци:

 • 12MP малък сензор
 • Шумът е проблем над ISO 100

 Купи сега


5. DJI Mavic Pro – най добро съотношение цена-качество

Дрон dji mavic pro DJI Mavic Pro все още е един от най-добрите дронове на пазара и сега е още по-достъпен.

До появата на DJI Spark, Mavic Pro беше най-малкият дрон в гамата DJI. Не се заблуждавайте от малкия му размер. Този дрон може да се похвали с вида на изпълнение, с което са известни по-големите дронове на DJI.

Камерата е монтирана на кардан, което е необичайно за дронове с такъв размер. Дава страхотни резултати както със снимки, така и с видеоклипове при добро осветление. По принцип малкият размер на сензора означава, че снимането при слаба светлина понякога може да бъде трудно.

Ако обичате да снимате, можете да разгледате и статията за фотоапарати тук.

Mavic Pro има максимална скорост от около 65 км / ч, а батерията е добра за около 20 до 25 минути полет.

Както при другите дронове DJI, Mavic Pro се предлага със специално дистанционно управление, което използва дисплея на телефона, за да ви покаже точно какво вижда устройството.

Разстоянието се посочва като над 7 км. Това ви дава възможност да заснемете зашеметяващи изображения и видеоклипове, без да се притеснявате, че връзката ще се срине.

Предимства:

 • Много преносим
 • Специално дистанционно управление

Недостатъци:

 • Скромно снимане при слаба светлина

 Купи сега


6. Дрон SLX F11 PRO

Дрон slx proF11 PRO 4K 5G GPS е RCдрон с 4K камера, оборудван с GPS система за проследяване и режим V / R (Виртуална реалност). Камерата с висока разделителна способност предлага ясно изображение, за да заснеме незабравими моменти.

С функцията за проследяване на безпилотен самолет той ще улавя автоматично всяко движение. Освен това времето за полет от 26-28 минути и системата за дистанционно управление на 1500 метра ще доведат до прекрасно полетно изживяване. Дронът прави заснемането много по-лесно и по-професионално, което е добър избор за любителите на въздушната фотография.

Поддържането на надморска височина улеснява управлението на безпилотния самолет за начинаещи и е по-стабилно за въздушна фотография.

За любителите на фотографията, вижте тук.

С една единствена функция за автоматично връщане, дронът може лесно да намери пътя си към дома.

5G Wifi контрол за постигане на предаване на видео в реално време чрез свързване на мобилното приложение с wifi на дрона. Предлагат се мобилни телефони със система iOS или Android.

Висококачествената 4K HD камера ви позволява да заснемете вашите изключителни моменти, а 120 ° широкоъгълната и 90 ° вертикално регулируема камера ви помага да правите по-ясни изображения в широк изглед.

Функцията за силно съпротивление на вятъра ви позволява да освободите дросела и да осигурите стабилен полет. Също така ви позволява да поставите външна SD карта в слота за SD карта, за да увеличите обема на паметта от 32-128 GB.

Предимства:

 • Точност на GPS
 • Задържане на височина
 • Висококачествена камера

Недостатъци:

 • По-малко функции

 Купи сега

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.