9 най-добри триподи за камера или телефон

5/5 - (1 глас)

Триподите са средство, използвано в широк спектър от области, от снимки през видео до артистични и други дейности. Той може безопасно да поддържа всички видове устройства, но за това трябва да изберете внимателно. Ако търсите списък с най-интересните модели, които можете да закупите от онлайн магазините. Тази статия е за вас!

Ръководство за купувача

Триподът е полезен, когато искате да поддържате възможно най-фиксирано устройство, като: камера, смартфон, микрофон и т.н. Той трябва да бъде избран внимателно, така че да е подходящ за вашите нужди и да е съвместим с устройството, което искате да поставите върху него. Добре е да се следват критерии като:

Размери

За такава покупка някои искат гъвкав мини статив, други фиксиран, който може да се вдигне на поне 180 см и така, в зависимост от нуждите на всеки човек. Добрата новина е, че не е трудно да намерите това, от което се нуждаете, тъй като асортиментът е разнообразен по отношение на размера.

По отношение на този аспект вземете предвид колко ще е висок триподът, когато е стегнат, но и колко е тежък, за да ви улесни транспортирането.

Поддържано максимално тегло

Не можете да купите най-добрите стативи, ако пренебрегнете аспекта на капацитета, който може да поддържа такова устройство.

Този критерий е особено важен за професионалните модели, които се използват за осигуряване на стабилност на по-тежки видеокамери или високоговорители с по-висок обем. Трябва да сте сигурни, че опората няма да отстъпи на натоварването, което поставяте върху нея.

Основни характеристики

Следните подробности ще ви помогнат да изберете правилния продукт.

Регулируемост

ако закупите продукт, който може да се регулира, ще имате по-приятно изживяване, защото ще ви е по-лесно да го позиционирате както ви е необходимо.

Кука за стабилност

особено полезна при поставяне на по-тежък товар върху статива, тъй като ще го закрепи по-добре.

Гъвкавостта

е характеристика, която включва наличието на гъвкави крачета. Те  могат да бъдат оформени така, че да бъдат хванати от различни други предмети или да бъдат позиционирани по определени начини.

Затягаща глава

Уверете се, че затягащата глава е съвместима с устройството, на което искате да го поставите.

Най-често ще намерите варианти с топка, които позволяват бърза смяна на позицията на устройството, на 3 оси / панорамна/ 3D , като се управлява с помощта на два лоста. Или варианти с телефонна поддръжка , които позволяват поставянето на такива устройства, без значение от размера.

Материали

Когато говорим за стативи на добри цени, те също се избират в зависимост от материалите, използвани за направата им.

За здрава основа опитайте да закупите варианти, които имат рамка от стомана, алуминий или въглеродни влакна. Можете да намерите и пластмасата, която често носи опората или се намира в края на ръкохватката. Също така и гумата, която може да се вмъкне в основата на краката или върху дръжката, за по-добра стабилност.

Често задавани въпроси

Колко струва трипод?

Можете да намерите по-евтини или по-скъпи модели от това, в зависимост от това какво искате и бюджета, с който разполагате.

Как да пренеса трипода?

Най-добре е да имате калъф, който осигурява защита, за да не го повредите. И за да направите всичко с голяма лекота, е много важно да изберете модел, който се събира възможно най-просто и бързо.

Най-добрите триподи избрани за Вас от Buyoutside:

1.Трипод Polaroid PLTRI57

Черен триподАко търсите видео трипод, който да използвате за различни фотосесии, смятаме, че този трипод е подходящ за вас. Има трипосочна панорамна глава, лесна за боравене и дръжка, която ще ви даде лесно изживяване, когато става въпрос за смяна на позицията. Може да се регулира така, че да достигне максимална височина от 145 см (което за някои е доста малко) и минимум 56 см. Когато е стегнат, той е с дължина само 55 см и тегло 1 кг, като е доста лесен за транспортиране. За това ще получите специален капак, който ще предпази устройството. Този артикул е изработен от алуминий с черно полиуретаново покритие. Той е издръжлив и издържа до 2,5 кг. Има кука, за да има още по-добра стабилност, в случай че е ветровито. Снабден е и с дръжка, поставена на централната ос, така че можете да я премествате лесно.

ВИЖ ТУК

2. Триподи Shoot XT-441

Голям трипод в черно и златноАко работите като фотограф и искате да инвестирате в професионален видео трипод, Shoot XT-441 може да е правилният продукт за вас. Предлага се със сферична глава, която има резба 1/4 инча, на която можете да монтирате много устройства, включително адаптер, който ви позволява да го използвате с други джаджи.  Продуктът не предлага много висока височина от 20 до 54 см, като е по-компактен модел. Той е в състояние да издържи тегло до 3 кг и е изработен от алуминиева рамка, която е покрита с пластмасови, метални и гъбени вложки.  Този статив е лесен за позициониране, дори ако повърхността е по-неравна, тъй като краката са регулируеми. Черен е със златисти детайли.

ВИЖ ТУК

3. Vanguard Vesta 203 AP

Висок триподНе е никак лесно да си професионален фотограф, защото за това трябва да инвестираш в много устройства и оборудване. Като се има предвид това, сега ви представяме фото статив, който може да отговари много добре на вашите нужди. Можете да фиксирате камерата си върху нея с помощта на 3-осовата затягаща глава и след това можете да я маневрирате лесно, благодарение на дръжката.  Може да достигне до 153 см височина. Натоварването, което поставяте върху него, не трябва да надвишава 3,5 кг, ако наистина искате стабилност.  Този статив е изработен от алуминий- много издръжлив материал. Този продукт има регулируеми крака до ъгъл от 25 градуса, удароустойчив пръстен за намаляване на вибрациите и кука за допълнително тегло.

ВИЖ ТУК

4. Трипод Fancier WT-3750

 

Трипод с различни приспособленияМного хора търсят триножник за телефон, за да снимат по-лесно със смартфона си. Този трипод има 3D глава, в три оси, за да може да се монтират върху него видеокамери, които използват стандартен 1/4 инчов фиксиращ винт.  Тази система, която включва и държач за триножник, се предлага с регулируема височина от 61 до 163 см и може да издържи доста голямо тегло, до 4 кг. Изработена е от алуминиева рамка, за да бъде максимално издръжлива, но има и елементи от пластмаса и гума. Пакетът съдържа и Bluetooth дистанционно управление, което ви позволява да управлявате устройството монтирано на трипода от разстояние до 10 м.

ВИЖ ТУК

5. Трипод за телефон M-Life 26664

Трипод за телефониАко сте от хората, които винаги снимат, за да публикуват в социалните мрежи, най-вероятно имате нужда от този статив за вашия телефон, който ще улесни работата ви, защото вече не е нужно да държите устройството в ръка. Снабден е със система, която ви позволява да хванете смартфон, който има между 51 и 88 мм и максимално тегло 700 g.

Продуктът, за който говорим сега, е мини трипод, защото има крачета с дължина само 12 см. Подходяща е за бюро, но и за снимане близо до земята. Трите крачета, които са част от тази система, са изработени от гума и са гъвкави, така че да могат да се прикрепят към различни други предмети като дървета, велосипеди, парапети и т.н., така че рамките, които вземете, да са максимално специални.

Този гъвкав статив може да се използва и за камери, които използват 1/4 инчова система за монтаж с винт, в случай че искате да го използвате за камерата.

ВИЖ ТУК

6. Мини трипод Esperanza Alder

Мини триподТова е мини  трипод, който винаги можете да носите със себе си. Разполага с универсална затягаща глава. Ако искате да го използвате за вашия телефон, тогава ще трябва да закупите специален адаптер. Този статив за видеокамера може да се използва за джаджи с тегло до 500 грама, което е максималното тегло, което може да поддържа. За да се позиционира максимално лесно, трите крака са регулируеми и могат да се регулират в диапазона 15-29 см. Този статив за снимки има гумени вложки в краищата на краката, за да има възможно най-добра стабилност. Това не е много стабилен модел, но е достатъчно добър за своите спецификации и ще осигури безопасност, стига да следвате инструкциите, особено по отношение на теглото, което може да издържи.

ВИЖ ТУК

7. Hama Star Pro 63

Мини трипод Хама старТова е модел с подвижна глава, 3D, с винт 1/4 инча, подходящ за повечето камери. Върти се на 360 градуса и има дръжка, която ще улесни смяната на позицията. Този статив Hama може да се разшири на височина от 66 до 166 см, което означава, че се регулира според вашите нужди.  Може да се използва дори в професионални среди, тъй като е в състояние да издържи тегло до 4 кг.

 

ВИЖ ТУК

 

8. Hama Traveller Flex Pro

Гъвкав триподTraveler Flex Pro е много полезен статив Hama за хора, които пътуват много и се нуждаят от такова устройство, което заема малко място и е полезно във всякакви ситуации . Голямото предимство на този продукт е, че е гъвкав статив, като краката са изработени от материал, който им позволява да се огъват, без да се повредят. Можете да го регулирате така, че да се регулира височината от 11 до 27 см, можете да го завъртите на 360 градуса и лесно ще можете да го транспортирате, защото тежи само 170 гр.  Този статив на добра цена има глава на винт 1/4 инча и се препоръчва за използване с компактни камери и смартфони, тъй като не може да издържи значителни тежести.

ВИЖ ТУК

9. Трипод за селфи стик Apexel, 3 в 1

Трипод за селфи

Продуктът, за който говорим сега, е специален, защото е статив за селфи стик. Лесно се позиционира, където е необходимо.  И се управлява лесно, чрез дистанционно управление, което работи чрез Bluetooth технология.

Този статив за телефона е универсален модел, така че можете да го използвате на всеки тип смартфон, който имате. Оборудван е с регулируема система за закопчаване, която ви позволява да фиксирате устройството, така че да е възможно най-сигурно. Когато е разгънат, може да бъде дълъг до 61 см. В затворено състояние става много компактно и лесно за транспортиране, с размери само 18,5 см. Артикулът представлява статив за селфи стик, който може да се използва директно от ръката, ако не изпънете трите крака, и идва с комплект лещи, които могат да подобрят качеството на снимките, направени с мобилния телефон. Продуктът е изработен от неръждаема стомана, много издръжлив и е сив, с черни пластмасови вложки.

ВИЖ ТУК

Любител ли си на фотографията? Провери тук нашата статия за най-добри стативи за фотоапарати!

 

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.