6 най-добри велосипеди

5/5 - (3 гласа)

Велосипедите са превозни средства, използвани както от възрастни, така и от деца. Те помагат за бързо придвижване от една точка до друга, когато градът е много пренаселен, но също така са перфектни и за тези които искат да разпуснат. Лесно можете да си закупите велосипед онлайн. Топ продукт например е Venture 2011 , който е детски велосипед, изработен от стомана, с 20-инчови колела, 233 мм рамка, удобна седалка, крик и рефлектори. Ако това, което търсите, е модел за възрастен, вижте Dhs Citadinne.

Ръководство за купувача

Свободата и комфортът, предлагани от велосипеда, са удоволствие, на което се радват много от нас. Велосипедът е не само начин да стигнете от точка А до точка Б, но преди всичко за удоволствието от пътя. Съществуват различни типове колела. Изберете този, който ви подхожда най-добре, в зависимост от характеристиките на всеки тип:

Шосеен велосипед

Това е най-лекото (по отношение на теглото) и най-бързото.Това е велосипед, който има много малко аксесоари, за да поддържа ниско тегло (под 10 кг). Той е специализиран в достигането на много високи скорости, от 40-50 км/ч, или дори повече, ако сте професионалист. Като недостатък, състезателните велосипеди са доста крехки и използването им понякога става ограничено (само в градски райони и по равни пътища). Освен това позицията на каране може да бъде много неудобна за някои (много наведени напред).

Планинско колело

Велосипед, който е на практика противоположността на шосейния, издръжлив, тежък и лесен за управление, често с широки колела, среден диаметър на джантата и перфектна геометрия на рамката за офроуд.  Ако искате издръжлив, удобен и  надежден велосипед и планирате чести пътувания до райони без пътища, ориентирайте се към планинското колело.

Колокрос

Този хибриден модел е комбинация от шосейно и планинско колело. На пръв поглед не се различава много от шосейното, запазва същата концепция за ниско тегло, но придобива офроуд качества чрез увеличаване на издръжливостта, увеличаване на диаметъра на колелата и размера на рамката и по-силни спирачки. Ориентирайте се към такъв модел, ако използвате велосипеда като основен вид транспорт през град без специални велосипедни алеи.Освен това можете да използвате същия велосипед, когато дойде уикенда и искате да се разходите в гората.

Градски велосипед

Градските велосипеди са  леки, елегантни, забавни и практични. Градският велосипед е надежден, лесен за управление, удобен ездач с устойчива на дупки рамка и ефективни спирачки.Те често имат много удобна позиция за ходене и са много разнообразни, когато става въпрос за форма и размер. Списъкът с предимства продължава с възможността за добавяне на много аксесоари като кош отпред или багажник отзад. Недостатъкът на този тип велосипед е липсата на производителност. Ще ви бъде по-трудно да достигате високи скорости (да сте с фиксирана скорост), а изкачването по хълмове също може да бъде мъчение. Вземете такива велосипеди, ако живеете в град и имате нужда от лек велосипед, който заема малко място. След като сте определили типа велосипед, който искате, изберете правилния размер за вашия ръст. Обърнете внимание на основните части на мотора по отношение на функционалността (колко скорости има? Какъв тип спирачки?), но и качеството. Следете качеството на консумативите, като спирачки, гуми, предавка и спици.

Как да се грижа за велосипеда си

За да можете да се наслаждавате на новия си велосипед възможно най-дълго, е добре да следвате някои съвети за настройки и поддръжка. С малко грижа и внимание вашият продукт ще бъде като нов за дълго време.

Екипирайте се правилно!

За пътя е добре да имате в комплекта малка помпа. Налягането на колелата е добре да се регулира в зависимост от теглото ви, размера на гумата и пътя, който трябва да изминете. Напомпайте колелата до максимално позволеното, разходете се малко, вижте как се чувствате, след това изпуснете въздуха, докато достигнете комфортно налягане.

Грижа за веригата

Важно е да имате разтвор за смазване на веригата. Смазвайте веригата си, когато веригата е замърсена или издава различни звуци. Използвайте специални вещества и не използвайте импровизирани разтвори като вазелин или олио за готвене.

Почистване на велосипеда

За да почистите велосипеда ви трябва вода (евентуално топла), няколко по-стари парцала или гъба и стара четка за зъби или специални четки, за да достигнете до труднодостъпните места.

Никога не мийте колелото с водна струя (на автомивката или у дома с маркуч), тъй като малки парченца мръсотия или друга мръсотия могат да попаднат в лагерите и да ги повредят с течение на времето (може да ръждясват).

Не използвайте телени четки, тъй като може да надраскате различни части на велосипеда. Не използвайте почистващи препарати, тъй като те отмиват мазнините от лагерите.

Почистете веригата с кърпа, напоена с дизел или бензин и след това я смажете. Спирачките се почистват с напоена с вода четка и гъба. Гумите и рамката се измиват с водна гъба, особено за отстраняване на калта. Ако има петна от катран или други вещества, които не могат да се почистят с вода, могат да се използват специални продукти на място върху рамката. За тези, които имат лъскава рамка, след изсъхване можете да използвате лак и восък за възстановяване на блясъка. За предпочитане е да избършете седлото с леко влажна кърпа, за да не го намокрите излишно.

След почистване преминете към стъпка втора, а именно смазване на зъбните колела.

Къде да държите велосипеда си?

Най-добре е да държите велосипеда на място далеч от слънце или дъжд, за да го предпазите от действието на UV лъчи и влага.

1. Venture 2011

детски велосипедVenture 2011 е детски велосипед, предназначен за движение по прави и неравни повърхности. Рамката на велосипеда е хардтейл, а спирачната система е V-brake. Рамката на този модел е изработена от стомана, а размерът й е 230 мм. Колелата на този велосипед са с диаметър 20 инча, а гумите са Mitas V81 Shield. Веригата е KMC H-410, а педалите са FP-651. Този модел велосипед е с удобна седалка, Abi. На това превозно средство липсват предпазители за колела и верига, багажник, фар или други подобни аксесоари. Включва крик, както и рефлектори отпред, отзад и резервни колелца. Той е бял, с розови детайли, много обичан от момичетата.

ВИЖ ТУК

2. Neuzer Whirlwind Basic

шосейно колелоЕто продукт, който мнозина препоръчват на опитни потребители, не само защото включва някои възможности, достойни за професионален модел, но и защото има  здрава конструкция. Има алуминиева рамка 56 / 60 см, което ще му даде намалено тегло, достигайки общо 11,13 кг. Скоростните кутии Shimano, заедно със зъбното колело Prowheel, ви гарантират прецизност, издръжливост и адаптивност. Тук споменаваме 14-те скорости. Оборудвано с гуми Kenda и се доставя частично сглобено. Максималното тегло, което поддържа, е 120 кг. Размерите на рамката, в тандем с 28-инчовите колела, ни подтикват да я препоръчаме като подходяща за мъже. Може да изглежда малко скъп, но напълно си заслужава.

ВИЖ ТУК

3. Focus Izalco Race AL 105 22G

голямо състезателно колелоТози велосипед е добър, защото е здрав, лек и бърз. Изработен е от алуминий. Подходящ е за разходки из града, така и за по-дълги обиколки. Подходящ  е за хора с по-нисък ръст (до 1,60 м), тъй като е с размер XS, с рамка 480 мм.По отношение на важните компоненти, велосипедът е оборудван с: Shimano RS510,50 / 34T предавка, спирачки Shimano 105 5800, кормило BBB Basic, верига Shimano 105 HG601 и колела Shimano 105 5800, 11-28T. Този модел е с размер на джантата от 28 инча, това са Alex ALX-210, с гуми Continental Ultra Sport II. Ще можете да използвате 22 скорости според нуждите. Всички тези функции го правят издръжлив, бърз и сигурен.

ВИЖ ТУК

4. Dhs Citadinne

градски велосипедТози велосипед се използва както от възрастни, така и от тийнейджъри. Подходящ е за разходки в града. Има рамка от 505 мм и колела с диаметър 28 инча. Черен е на цвят и е с конструкция подходяща за жени. Това превозно средство е със здрава стоманена рамка, гуми Kenda K935, спирачки v-Brake и верига KMC HV-410. Моделът е снабден с динамо, за да има осветление през нощта, но и с рефлектор. По този начин ще шофирате безопасно. Отзад на този мотор има пружинен багажник и стоманен кош отпред. Предлага се на достъпна цена.

ВИЖ ТУК

5. Велосипед Omega Gerry MTB 27.5

състезателен велосипедАко искате велосипед на достъпна цена, с който да се разхождате из града, предлаганият от Omega може да е това, което търсите. Това е планински велосипед за свободното време. Издържлив е на стръмните и неравни пътища. Рамката с дължина 48 см също е изработена от алуминий, за по-лесно боравене, но и за по-голяма скорост. Мотора е с 21 скорости, а спирачната система е механична, на диск. Също така  този модел има оборудване Shimano. Снабдена е и с предпазители на веригата, което ви спестява допълнителна инвестиция.

ВИЖ ТУК

6. Велосипед Омега Томас

черен велосипедТози велосипед е с твърда рамка, изработена от 46 см алуминий, което е особено подходящо за тези, които искат да ходят на разходки в планината. Това е модел за възрастни, с рамка от 29 инча и поради начина на изработка е унисекс версия. Това двуколесно превозно средство има механични дискови спирачки, превключватели, зъбни колела и лостове Shimano, верига KMC-Z 51, педали FP Alloy Blk, главини Shungfeng, гуми Kenda-29X2.10 и джанти Stars Alloy Black. Има общо 21 скорости. Този велосипед е за всички категории хора, от начинаещи и средно напреднали, до напреднали и експерти. Предлага безопасност и динамика за най-приятните пътувания. Не е оборудван със светлини, предпазители или багажник, в случай че подобни аксесоари са важни за вас.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.